OurFashion

Vendégposzt: Bakos Eszter írása a 2012-es pre-fall kollekciókról

2012.február.21. 15:45

fashionista

0 komment

Mivel az előző cikkeit is szerettétek Bakos Eszternek (írását a karácsonyi ragyogásról ITT, a Haute Couture bemutatókról pedig ITT olvashatjátok), így ismét őt kértük meg, hogy készítsen egy összeállítást a legutóbbi pre-fall kollekciókról:

Még nyakig a télben és a mínuszokban vagyunk, de már bemutatásra kerültek a 2012-es őszi szezon darabjai. Rengeteg érdekes párosítást, formát láthattunk. A legérdekesebbet a Kenzo, a legelegánsabbat a Dior mutatta be, de a többi divatház sem tétlenkedett, közülük a Givenchy és a Matthew Williamson kollekciókat nézzük meg ezúttal - a többi márka egy következő összeállításban érkezik majd.

Givenchy
Riccardo Tisci, a divatház tervezője nagyon választékos, széles stílus skálán mozgó darabokat hozott össze. A ruhák a 60’-as évek formavilágát adják vissza, sok a szövet, bőr és szőrme is. Színekben az olivazöld, a barna és a fekete a meghatározó, de általában ezeket egy erős, élénk színnel párosította (például piros) vagy mintákkal dobta fel. Bőr és latexhatású anyagok is mindenhol vannak, érdekessége még a daraboknak a nagyon hosszú bőrkesztyű és a térdig érő, cipőre lelógó csizmahajtás is, amelyet szoknyával és nadrágra is fel lehet venni. A szőrme sildes sapka engem nagyon emlékeztet a tavalyi Burberry kollekcióban látottakra, de valószínűleg véletlen.
A fotókat a street style képek stílusa ihlette.

Matthew Williamson
A tervező a 15. évfordulóját nem akármilyen kollekcióval ünnepelte meg. Nagyon előkelő és egyben extrém párosítású ruhákat alkotott. Az ihletet a Jeff Koons mintái mellett a cári orosz ruhák rátétei és szövései adták, mindezt úgy párosítva, hogy az egy bohém, modern nő látszatát adja finom eleganciával. A színek és minták is mind valóban fenségesek lettek. A kézi szövés mindenhol a megjelenik a kabátok ujjától kezdve a nadrágokig, ruhákig. Színeiben a mustár, lila és a kék a legjellemzőbbek: a klasszikus minimalista stílusba vitt bele egy kis frissességet. Nekem nagyon tetszik, hogy a ruhák valóban fejedelmiek de mindemellett mégis megjelenik a darabokban a bohemitás is.

matthew williamson pre-fall 2012.jpg

Kenzo
A két új tervező Humberto Leon és Carol Lim merőben eltért a francia divatház eddigi stílusjegyeitől. A legfeltűnőbb különbség idén a rengeteg minta. A virág és állat motívumok eddig nem voltak jellemzők a Kenzora. A tervezésnél mind a kettőjük ízlését bele kellett vinni a ruhákba -sokszor egy tervező akarata is sok, pláne hogy itt kettőről van szó, de mégis sikerült úgy megoldaniuk, hogy teljes az összhang a ruhákban. A domináns színek a zöld, kék a barna és a rengeteg virágminta. Érdekes az anyaghasználat is, mert láttattunk a selyem és szatén anyagok mellet bolyhos plüssre emlékeztető anyagot és persze bőr is van. Merőben más lett ez a kollekció, mint amit megszoktunk a Kenzotól, de szerintem jól sikerült!

kenzo prefall 2012

kenzo prefall 2012

Dior
Bill Gaytten a Dior tervezője a divatház mindkét arculatát remekül bemutatta. A Haute Couture bemutatón felhasznált a krokodilmintától az organzáig mindent, majd alig huszonnégy órával később a pre-fall kampányképek bemutatójakor egy egészen más világba vezetett be minket. Az őszi kollekcióban pedig már a hagyományosan lenyűgöző klasszikus viseletek jelentek meg. Teljesen más megközelítést láthattunk nála, eltért az eddigi őszi bemutatós daraboktól. A Dior másként láttatja velünk az őszi divatot. Abszolút a fekete szín harmonizál mindenhol. A ruhákban semmi extrémitás nincs, csakis a szigorú elegancia érvényesül. A bőr és a szőrme a legtöbb ruha alapkelléke itt is. Lélegzetelállító estélyiket és bájos őszi ruhákat is láthatunk abban a kollekcióban, amely számomra a  a legösszeszedettebb és legelegánsabb a pre-fall kollekciók közül.

Képek 1, 2, 3, 4

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása