OurFashion

Vendégposzt: Bakos Eszter írása a párizsi Haute Couture show-król

2012.február.09. 14:23

fashionista

2 komment

Bakos Esztert már egyszer köszönthettük vendégíróként a blogon (a korábbi cikkét ITT találhatjátok meg), most pedig egy újabb tudósítást készített nekünk, ezúttal a párizsi Haute Couture Fashion Week azon bemutatóiról, amelyekről még nem esett szó a blogon:

Nemrég mutatták be a párizsi Fashion Weeken a 2012-es tavaszi/nyári Haute Couture kollekciókat. A legnagyobb divatházak vonultak kifutóra, köztük a Chanel, Givenchy, Zuhair Murad, Versace és persze Gaultier, aki tőle nem szokatlan módon egy igen meglepő kollekciót mutatott be. A bemutató témáját Amy Winehouse adta. Természetesen a többi márka sem tartotta kordában a fantáziáját, sokan szakítottak a hagyományokkal és igen merész és színes darabokat hoztak össze, de hát itt ez megengedhető, hiszen ez a nagybetűs Haute Couture!

1. Chanel: a repülés szerelmeseinek!
Mondhatnánk ezt, ha jellemezni szeretnénk Karl Lagerfeld lejújabb kollekcióját. Nem megszokott módon szakított az őt jellemző fekete színnel és fekete-fehér kombinációval. Helyette a kék minden árnyalata (az égszínkéktől a sötétkékig) lett a domináns. Így, még jobban a felhők felett érezhetjük magunkat ezektől a daraboktól.

Chanel Couture Spring 2012 collection Anja Rubik

 Chanel Couture Spring 2012 collection

 Chanel Couture Spring 2012 blue collection

2. Givenchy: Tornatermi sikk!

Igazán extrém kombinációkat és témákat használt fel a divatház idén. A kollekció első benyomásra elég dark hangulatot sugall, és ezt tetőzi a néhol 10 kg-t is megközelítő fülbevalóval és a merész piercingekkel. Viszont mindezt a benyomást feledtetik a kifinomult vonalak, az alapos, szépen kidolgozott részletek, amelyek egyszerűen lélegzetelállítóak szerintem. A színvilágot a csokibarna és a fekete jellemzi, de megjelenik a klasszikus fehér és a fekete-fehér kombináció is. Igen érdekes hogy ezeket a csodás ruhakölteményeket egy, az általános iskolám tornatermére emlékeztető környezetbe helyezték.

Givenchy Couture Spring 2012 white dress

Givenchy Couture Spring 2012 white dress back detail

Givenchy Couture Spring 2012 collection

 Givenchy Couture Spring 2012 collection back view

3. Gaultier: In memorian Amy Winehouse!

A legmeglepőbb és egyben legmélyebb mondani valójú kollekciót Gaultier mutatta be. A témát Amy Winehouse, és az ő egyedi high-street stílusa adta. Senki nem tudta mire számítson, de amikor Amy Tears Dry On Their Own című száma felcsendült, már sejteni lehetett, hogy mivel rukkolt elő a tervező. Minden egyes modell az Amyre jellemző méhkasszerű frizurával, nagy karika fülbevalókkal, szájpiercinggel, hosszú tus vonalakkal hangsúlyozott szemekkel jelent meg. A ruhák pedig tükrözték Amy stílusát, keverve Gaultier zsenialitásával. Ezt a bemutatót állva tapsolták meg és az egyik legnagyobb sikert aratta. Véleményem szerint még életében megérdemelte volna ezt a kollekciót, de így is szép volt!

amy winehouse jean paul gaultier

Jean Paul Gaultier couture SS12 1.jpg

Jean Paul Gaultier couture SS12 2.jpg

Jean Paul Gaultier couture SS12 3.jpg

Jean Paul Gaultier couture SS12 4.jpg 4. Zuhair Murad: Fénylőtől a klasszikusig!

A híres libanoni tervező gyönyörű és igazán klasszikus darabokat hozott össze. Ő tudja, mi kell a nőknek, minden darabban a nude és a bézs jelenik meg valami egyedi, merész mintával vagy csillámmal kiegészítve úgy, hogy az mégis stílusos maradt ráadásul még a haute couture extravaganciája is meg van bennük. Itt a kedvünkre válogathatunk a stílusok között, ugyanis láthattunk a kifutón klasszikus estélyit, hagyományos libanoni esküvői viseletre emlékeztető formákat és persze tipikus couture viseleteket.

Forrás 1, 2, 3, 4

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.02.09. 22:13:52

Ha már, akkor a Gaultier- öltözékek sokkal, de sokkal inkább közelítenek Amy-hez, mint eddig bármelyik próbálkozás, amit láttam. Talán pont azért, mert nem egyszerűen le akarja koppintani a ruhatárát, hanem belesző a saját öltözékeibe Amy világából is valamit. Nekem tetszik.
Egyébként mindegyik kollekcióban vannak izgalmas elemek, legjobban a világoskék Chanel kabát tetszik meg a bokapántos Chanel cipők... :)
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása