OurFashion

A gagyi nem divatos!

2008.március.16. 12:52

*Bianka*

27 komment

Az OurFashion csapata szeretne segíteni Nektek, hogy hogyan ismerjétek fel - a sajnos már igen csak elterjedt - hamisított Louis Vuitton táskákat! Ezért 11 pontban és rengeteg fotóval elkészült a Louis Vuitton Hamisítvány kalauz. Szívesen fogadjuk ha küldtök, vagy belinkeltek Ti is képeket vagy elmesélitek a tapasztalataitokat.

I. A monogram:
Louis Vuitton 1896 óta gyárt monogramos táskákat. A mintát nagyon alaposan megszerkesztve helyezik el a táskán, ezért már ebből hamar rá lehet jönni, ha egy kiegészítő hamis.  Például az egyik leghíresebb modellnél (amelyből a legtöbb hamis is létezik) a Speedy 25 –nél egy sorban csak 3 LV monogram található és ugyanannyira helyezkednek el a jobb és a bal oldaltól.



II. Varrás:

Louis Vuitton nagyon odafigyel a varrásokra is. Minden egyes táskánál ugyanannyi öltésnek kell lennie ugyanazon a részen. A különbség az úgynevezett bőr stamp-eknél a legszembetűnőbb. A Speedy fazonnál például a stamp tetején mindig csak 5 öltés lehet. Mint a következő képen:



III. Hol gyártották?
Attól nem kell megijednetek, ha a táskátokba az van írva, hogy Made in Spain. A cég hivatalosan 25 éve a legtöbb táskát Franciaországban gyártja, de készülnek kiegészítők Spanyolországban, Németországban, Olaszországban és az USA-ban is. Tehát attól, hogy a táskád spanyol még nem feltétlenül hamisítvány.


IV. Monogram fejjel lefele?
Igenis lehetséges! Néhány Speedy, Keepalls, Pappilons és hasonló modelleknél, előfordul az hogy a hátulján a monogrammok fejjel lefele látszódnak. A táska attól még elvileg eredeti. De ne felejtsük el, hogy ezekből a modellekből kevés van, mert csak egy időszakban gyártották ezzel a technikával őket, és természetesen ezekre a modellekre is érvényes az I. pontban leírt monogram elhelyezési szabály.


V.  Bőr tapasz? Létezik?
Az egyik legjobb ismérv hogy rájöjjünk a táska amit kínálnak nekünk az gagyi. A táskagyár SOHA nem írja rá egy kör vagy négyzetalakú, esetleg ovális bőrtapaszra azt hogy Louis Vuitton. Habár rendelni lehet olyan táskát, amire ráírják egy ilyen tapaszba a monogarmmunkat, de nem a márka nevet!

 
VI. A betűtípus
Louis Vuitton kifejlesztett magának egy speciális betűtípust, annak érdekében hogy nehezebben lehessen hamisítani. Az egyetlen ismérve a típusnak, amit a mai napig még nem sikerül tökéletesen hamisítani, az a nagyon kerek O betű, míg a gagyikon általában egy 0 jellegűt láthatunk. Ezenkívül a betűk között az eredeti táskáknál elég nagy szóközök vannak, nem olyan sűrű a szöveg mint a hamisnál.

 

VII. Ismerd a céget!
A tökéletes hamisítok általában kihasználják azt, hogy a vevők nem tudják a következő tényeket:

- Louis Vuittonnál SOHA nincs árleszállítás

- Louis Vuittonnak nincs sehol a világon Outletje

-  Louis Vuitton nem rendelkezik nagykereskedéssel, csak a saját boltjaival

-  Louis Vuitton nem árulja termékeit más cégeken keresztül. (kivéve a nagy áruházakat, de ott is saját kirendeltségük van)

VIII. A cédulák

-         Az LV cédulák, melyek a táska árát és egyéb információit tartalmazzák SOHA nincsenek odakötve az adott darabhoz. Ezt általában a táska belsejében találhatjuk meg.

-         Ezenkívül a cég soha nem használt sárga papír névjegykártyát.

-         A harmadik általános hamisítvány tartozék a bronz boriték rajta egy Louis Vuitton felirattal. A táskagyár ilyet sem használt soha

-         Az utolsó ismérv a cédulákkal kapcsoltaban, hogy az LV nem tesz a táskáira egy bőr névjegykártyát amit le lehet csatolni! Véleményem szerint ez a legelterjedtebb ismertetője a gagyi táskáknak.

Ha a fenti négy eset közül csak egyet is tapasztaltok a táska vagy kiegészítő 100 %-ig hamis. Sajnos nagyon vigyázni kell, mert a hamis táskák készítői úgy gondolják, hogy a remekül megszerkesztett cédulákkal lehet a legjobban levenni a vevőt a lábáról, ezért lassan már jobb munkát  végeznek, mint az eredeti gyártó.

 

IX. French Company

 A ’70-es ’80-as években a cég átadta a monogrammos táskák gyártási licencét a French Company-nak. Tehát lehet hogy vannak olyan táskák, amikben ennek a cégnek is megtaláljátok a logóját vagy nevét. Ez nem probléma. Az is előfordulhat, hogy ezekben a táskákban NEM találunk kódot, vagy hogy sötétebb a színük. És ami a legfontosabb, hogy más zipzárat használtak, Talon és Eclair típusút.

 
X. A Kód
Eljutottunk az egyik legfontosabb ponthoz. A Louis Vuitton táskák 92 % (kivéve a French Company által gyártott darabokat) tartalmaznak egy kódot, ami által minden táska nyilvántartásba van véve. Lehetőség van arra, hogy a cég zöld számát felhívjuk és bediktáljuk a kódot, ami a táskán szerepel és ők megmondják, hogy milyen típus és milyen színű.
Sajnos manapság már a hamisított táskákba is tesznek kódot. Fontos ezért tudni, hogy a kód soha nincs a táska belső zsebébe elhelyezve. 1990-es évek óta a kód úgy néz ki, hogy elöl két betű és aztán négy szám. Ez egy  remek ellenőrzési lehetőség. Soha ne vegyünk kód nélküli táskát, csak akkor ha biztosak vagyunk benn hogy a French Company tagja. Amit itt ellenőrizhetünk: Louis Vuitton French Company

 

Figyeljük meg, hogy az jobboldali képen látható hamis kód, más alakú tab-re van nyomtatva! (de sajnos jó helyen van)

 XI. A kiegészítők
Ne kövessük el azt a hibát, hogy megetetnek minket az extrákkal, mint példul: doboz, porzsák, egyéb anyagból készült reklámtáskák, átadási elismervény, eredetiség tanusítvány.

Louis Vuitton egyes termékeihez ad porzsákot, de nem minden országban. A porzsák 2004 előtt viszonylag kicsi LV logot tartlamazott a 100% pamut világosbarna táskán. Soha nincsen ráírva betűvel hogy Louis Vuitton a logo alá. 2004 óta azonban egy nagyon vékony szinte átlátszó anyagot használ, nincs a táskára logo téve, és nyomtatott betűvel rá van nyomtatva a cég neve.A baloldaki kép eredeti a jobboldali hamis terméket mutat.

Magyarországon főként az interneten történik a gagyi táskák terjesztése. Tehát ne örüljünk meg hogy egy aukciós oldalon csak 9999 Ft-ért kaphatunk egy ilyet:

(Remélem kapásból 3 jelet felfedeztek ezen a hamis táskán)

Tudom lányok a postom kiábrándító, higgyétek el nekem is nagy álmom egy igazi vuitton táska és képes lennék elhinni a gagyi ezüst hengeralakú Pappilon álomtáskámról az utcán hogy igazi mert csak 10 000 Ft. ÉS KELL! De legyünk erősek…

Ilyenkor nagy a kisértés, helyszín:New York, belváros!

Forrás ebay.com 

Megosztás:
27 komment

Címkék: táska gagyi hamis louis vuitton

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zs 2008.03.17. 11:25:02

remélem, minél több emberhez eljut ez a cikk, mert én a részemről egyenesen felháborítónak és szentségtörőnek tartom azokat, akik gagyi LV monogramos (már a Gucci-replika is "menő") táskával vonulnak az utcán
egy igazi nő megtartja szívében az áhitatot a táskára, és csak szánja az olyanokat, akik mégis beruháznak koppintásokra

**Anna** 2008.03.17. 20:11:33

nekem nincs pénzem megvenni az eredetit.nekem van egy fekete gucci övtáskám Horvátországból, mégis vidáman hordom, nem tartom cikinek se, meg menőnek se.tudom róla hogy nem igazi...én megvennégm a hamis ezüst álomtáskát, bár 10000 azért nem adnék érte...mégiscsak hamis:)

Scala 2008.03.20. 05:32:48

Ez a cikk meglepően hasznos. Ezek szerint vannak profi koppintások is?
Mert eddig én csak úgy ránézésre.
Ja, és nekem nincs...
Tényleg nincs árleszállítás?! Azért...

Leányzó 2008.03.24. 14:10:58

Sziasztok!
Nagyon örülök ennek az oldalnak, a joy-oldalán láttam a linket, és márc.31-én leszz a szülinapom de már megkaptam a táskát,szüleimtől.:)gyönyörű szép, tök színes,és gyönyörű. Mindig is akartam louis vuitton tatyót.:)Beírtam a google-be mert kiváncsi voltam, hogy mennyibe kerülhetet és 500ezer forintot irt egy hasonló táskára.Nem tudtam hogy enyire drága, mert én csak 250 ezerért láttam.Természetesen eredeti, nem hamisítvány, mindent leellenőriztem az oldalon. Hamisokról azt gondolom, hogy akinek nincs pénze és mindeféleképppen szeretne eggyet minek várjon?? a lényeg hogy neki ott van a táska tök mind1 hogy eredeti e vagy hamisítvány...Jó, abban eggyetértek hogy valóbán gáz, ha kiderül hogy nem eredeti, dehát ez van.:)Mai világban már mindeki a hamisra utazik sajnos:(:)

Ídi 2008.03.25. 13:29:17

Köszi szépen, ez nagyon hasznos! Szerinzem egyáltalán nem megbízható az online vásárlás! Pont ezért!

fashionista · http://ourfashion.blog.hu 2008.03.25. 13:56:29

Ídi: nem azt mondtuk, hogy ne vásárolj online, hanem azt, hogy NÉZD MEG, MIT VESZEL -az e-luxury-n pl. a LV-nek saját aloldala van, a net-a-porter is teljesen megbízható. De arra ne számíts, hogy a teszveszen-ebayen 20.000 Ft-ért igazit kapsz.
Higgy nekem, én állandóan online vásárolok kozmetikumot, ékszert-stb, és tudom, hogy hol kapok megbízható és márkás cuccot-ha nem is az ár töredékéért, de 20-30%-kal olcsóbban.

pepike 2008.03.28. 08:02:48

Sziasztok!
Nagyon jó dolog, hogy így összefoglaltad ezt a témát. Bevallom hősiesen, én már rendeltem teszveszről egy táskát... persze az eladó váltig állította, hogy eredeti. A 12ezer forintos árból persze tudtam, hogy hamisítvány, de gondoltam, megnézem milyen egy utánzat. Hát szörnyű... azóta a szekrényem legaljában pihen, egyszer sem használtam!
Anyagilag persze nem engedhetek meg magamnak ilyen táskákat, de úgy vagyok vele, hogy akkor inkább nem lesz, nem fogom magam "leégetni" egy utánzattal, és már maga a tudat is zavarna, hogy nem eredeti. Természetesen a laikusok nem veszik észre a csalást, de azért manapság már egyre több ember van, aki felismer az ilyen táskákat...

Bazsimaki 2008.07.13. 22:34:31

Kedves Bianka, egy friss posztotokról linkeltem át ide. Nagyon egyetértek a bejegyzés címével: A gagyi nem divatos! Bizony nem, még a magyar fogalmazásban sem. Kérlek, nézesd meg a szöveget bárkivel, aki legalább középfokon beszéli a magyar nyelvet, és helyre tudja rakni a suta megfogalmazásoktól, germanizmusoktól és helyesírási hibáktól hemzsegő magyartalan szóhalmazod.
Az egyik kedvenc mondatom ez: "Soha ne vegyünk kód nélküli táskát, csak akkor ha biztosak vagyunk benn hogy a French Company tagja." Most azon a nyilvánvaló gépelési hibán, hogy "benn"-t írtál "benne" helyett átsiklanék. Inkább azt jelezném, hogy ez a mondat a következőt jelenti: kód nélküli táskát csak akkor vegyünk meg, ha az (t. i. a táska maga) belépett a French Companyba. Ami ugye egy táskától elég meglepő cselekedet lenne.
Szóval most ez a poszt a tömérdek érdekes és hasznos információ ellenére nem más, mint sznob ömlengés, amit igencsak elhiteltelenít, hogy egy két elemit végzett segédmunkás fogalmazási készségének szintjén alkotsz mondatokat. Gagyi. Tehát nem is divatos.

Andi 2008.07.15. 11:33:56

Sziasztok! Ebből az egészből csak az derül ki, hogy Biankának még soha nem volt eredeti LV táskája. Mi több még csak nem is ért a témához. Minek ír olyan blogot egy témáról, amihez semmi köze? Nem értem, hogy M. o-on miért kell egyeseknek az agyát játszani? Miért nem beszélsz a Monogram változatairól, pl. a mostanság oly divatos multicolor-ról? Ki mondta neked, hogy egy sorban csak 3 db. LV jel szerepelhet az eredeti táskán? Nézzd már meg az üzlet kínálatát, vagy csak a hivatalos honlapján szereplő táskákat!!!! Ebből is látszik, hogy még életedben nem jártál még csak az üzlet kirakatában sem. Te sem gondolod komolyan, hogy Louis Vuitton a kis koktáltáskáktól az igen csak nagy méretű női táskákig ugyan akkora anyagot használ. (Vagy esetleg kinyújtja az anyagot hozzá, hogy csak 3 db. LV logo legyen rajta?) Ebből is látszik, hogy egyetlen modellről megtaláltál valamit és bemásoltad ide. A Multicolornál inkább a 4 LV logo szerepel, ezek szerint, akkor majdnem az összes ilyen fajta hamis, ugye? A nyomott mintásakról már ne is beszéljünk ahol inkább 5 vagy 6 db. Ja és ezek mind a Monogram család tagjai! Mi az hogy egyes modelleknél előfordulhat "elvileg" -ahogy írtad, hogy a fejjel lefelé lévő minták eredetiek is lehetnek??? Nem előfordulhat, hanem bizonyos modelleknél direkt és csak fejjel lefelé van az anyag a táska hátsó oldalán. A többit nem is kommentelem neked, majd ha kicsit is értesz hozzá és ennek a szikráját fogom látni, akkor szánok rá időt, hogy egyáltalán végigolvassam az írásodat. Addig is megkérlek, ne hülyítsd mindennel az embereket. Támaszd alá saját képekkel és akkor hihető leszel! Képeket mindenki tud keresni....
Tényleg nagyon hasznos az oldal, igen sokat tanulhattunk belőle, főleg az emberi butaságról és hiszékenységről.
További szép napot mindenkinek.

bagsnob 2008.07.17. 20:42:22

Andi! Nem az én dolgom megvédeni a cikk iróját, de ezt el szeretném mondani.
Ő csak azt irta,hogy a Speedy 25-nél kell,hogy 3 legyen egy sorban, nem azt,hogy minden táskán...és ebben igaza van, ahogy Te is biztosan tudod.
Egyébként a fejjel lefelé dologban igazad van, abban is téved a cikk irója. Azt hiszem azért magyartalan a cikk, mert rosszul forditották és aki forditotta sem tudja igazán mi az LV.
Én egy halott ember monogramját nem szeretném hordani.Kedves Bianka!
Inkább irtál volna arról, hogy a legtöbb táskája nem is bőr csak a füle ill. a barna rátétek ami pedig bőr az már tényleg 4.000 EUR felett van. Ahol én élek, ebben a városállamban 5 boltjuk van a azokon kivül minden reptéri terminálon 1 és itt 3 terminál van. Azaz 8 boltról tudok, láttam pár boltjukat belülről is. Irtál volna az egyedi bélésről például, vagy arról, hogy milyen anyagokból készitenek táskát, például a speedyt ami a képen van, nehogy már azt higgyétek, bőrből...
Aki igényes bőr táskát akar az menjen a Bottega Veneta-hoz vagy a Hermes-hez és spóroljon, mert az aztán tényleg horror, a többieknek pedig jó az LV gyöngyvászon bőr rátétekkel is. Gondolom néhány magyar teszkógazdaságos celeb most ilyet lebegtet a kezében és a sok balga azt hiszi az a menő.
Majd ha felnősz a Hermeshez kedves cikkíró, szólj segitek a cikk megirásában, nehogy ismét beégj. Tényleg körültekintőbben kellene hozzáfogj a dolgokhoz!

Andi 2008.07.18. 16:32:36

Sziasztok! Visszanéztem, hátha valaki kommentelt. Kedves Bagsnob köszönöm a választ, teljes mértékben egyetértek veled és talán többet lehet tanulni a te kommentedből mint az egész blogból. Kicsit elsiklottam a felett, hogy csak a Speedy 25-ről szólt az a rész, de szerintem mások is könnyen elnézhetik ezt, mert ez nem a legjellemzőbb egy LV táskánál, hogy 3 logo van egy sorban, pl úgy emlékszem a Speedy 30-nál már nem is igaz ez. Tehát ha valaki általánosságban ír, akkor ne ezt emelje ki, vagy írja le a többi modellnél is az ide vágó jellegzetességeket. Ezenkívűl persze még elég sok hiba van akár csak az is, hogy nincs árengedmény náluk.... Ettől függetlenül én sem értek eggyet a politikájukkal, hogy marketinggel és ilyen magas árral az adott minőséget eladják. Nálam sem a fő márka, de megtalálható a szekrényemben. Viszont nem lenne rossz, ha valaki csinálna egy blogot ahol összehasonlítja és leírja a minőségbeli különbségeket különböző márkáknál, mint ahogy Te is említetted Bagsnob. Biztosan vannak kisebb, kevésbé ismert márkák, amiket én sem ismerek, de hasznos lenne róla olvasni.

dézi 2008.07.29. 03:19:14

Ez egy elég jó iránymutató a fenti cikkhez. Szerintem ha a kommenteket, amit leirtál kicsit módositod és ezt az alábbi linket felhasználod,elég jó és használható cikk jönne ki belőle. Egyébként árengedmény is van náluk. A bélésről és a bordó csikról a bőr rátéteken is érdemes 1-2 mondatot irni. Ha ezt a cikket megjelentetné egy magyar stilusmagazin,biztos lenne beéégés egy pár magyar celebnél is! A mellékelt képen Anna Kurnikova rohangál egy fakkel. Ajajjjjjj!
dézi the bagsnob.
://www.thelouisvuittonguide.com/how-to-spot-fakes/

estelle 2008.08.05. 22:00:02

sziasztok!elolvastam a blogot majd a kommenteket. mar kezdtem megijedni mig egyszercsak megpillantottam Andi kommentjét...kész voltam szakadtam a röhögéstől. köszi andi :)

Bridget 2008.09.07. 18:45:15

Egy csajnak, akit ismerek, ugyanolyan farmer LV-je van, mint itt az egyik képen. Még nem láttam nagyon közelről, de biztos voltam benne, hogy nem eredeti. A kép miatt már tutira tudom.

amina_sch 2008.10.23. 15:38:10

Én is láttam egy rakás LV táskatulajdonost, akikről tutira tudom, hogy nem lehet annyi pénzük, hogy megvegyék az eredetit. Fáj a szívem, ha látom, mert áhítozva vágyom egy LV-re, eredetire persze. Mit ér, ha hamis? Csak az vesz hamisat, aki a külvilágnak veszi, nem a saját boldogságára. Gagyi nem kell. Szóval még spórolhatok évekig...

Lady Levender 2010.02.26. 16:08:31

Sziasztok!!!

Én már teljesen bekrepáltam...2 hete vettem egy Louis Vuitton Monogram Multicolor Runway táskát...potom 186 dollárért!Teljesen beleszerettem,nem érdekelt,hogy márkás...gyűjtöttem is rá pár hónapig!!!A lényeg,hogy most,hogy elolvastam a kis cikket...böngésztem az enyémet!A belső monogram betűtípusa teljesen ugyanolyan,a zipzárba bele van vésve a márka,a kód is egyezik(mármint a betűk),a porzsák is tökéletes...mikor megérkezett egy sárga cetli volt ráakasztva...rá volt írva,hogy milyen anyagból...az ára és stb.!!!!Akkor most szinte tökéletese hamisítványt vásároltam vagy eredeti????

micimacko007 2010.03.22. 23:52:27

@Lady Levender: szerintem ha kuldened rola kepet konnyebb lenne,de 186 dollarert soha nem kapsz eredetit:) a cetli meg elarul mindent..a masik problema meg a tokeletes hamisitvanyoknal(biztos nem tokeletes) hogy az ember kozben kinai piacon oltozik vagy h&mben es nem kell ertenie masnak a taskakhoz hogy lasson hogy kamu:)

blonde_lilly 2010.04.28. 22:42:06

Huh itt most sokat tanultam.
Egyébként van egy oldal ahol viszonylag elég olcsón kínálnak táskákat, de akkor ezek szerint az sem eredeti mivel LV-nak nincs Outletje. taskaoutlet.com/louis-vuitton-c-12.html
Valaki tudna mondnai néhány Lv táska árat, egy eredeti LV Speedy 25 közepes méretű mennyi lehet?

Honey23 2010.05.17. 16:21:45

Reggelente látok egy lányt aki betipeg a magassarkúján felszegett fejjel mindenkit lenézve a metróba karján egy Louis Vuitton-nal. Elképesztően büszke a táskájára, ami persze totál hamis, 5 ágú a "csillag" rajta!! Most komolyan! Magát égeti! Amúgy nagyon sok hamisítvány van! Azért sem szeretnék most már igazit se venni, mert nem éri meg! Fele Pestnek ilyen van! Nem valami eredeti...

Jómunkás Blogger 2010.06.12. 17:06:11

Sziasztok!

Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is előfordult már, hogy egy CD-t, DVD-t, vagy csak egy fan pólót akartatok rendelni a neten, de nem lehetett kérni a Magyarországi szállítást, mert ide le volt tiltva. Köszönhető ez annak, hogy a k.rv. postások mindent ellopnak, azt amerikai bolt meg újra küldi az ellopott dolgot, mert vásárlóbarát! Csak ez hosszú távon nem éri meg neki.

Így az Egyesült Államokbeli vásárlásoknál én eddig mindig a www.viaddress.com ingyenes csomagtovábbítási rendszerét használtam, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Eddig mindig bevált, használtam már az http://www.amazom.com-nál és az http://www.ebay.com-nál is.

A regisztráció ingyenes a www.viaddress.com oldalon. Ezután kapunk egy személyes USA-beli címet, amit használhatunk bármely USA-beli kereskedőnél történő vásárlás során, a Viaddress továbbküldi a csomagot a mi országunkba.

Ha az amerikai kereskedő nem fogadná el a nemzetközi, vagy a magyarországi bankkártyákat, akkor a Viaddress megvásárolja helyettünk az árut külön díj nélkül, majd elküldi nekünk. Nekünk csak az áru értékét és a szállítási költséget kell fizetnünk.

Remélem nem számít reklámnak, csak tele volt a hócipőm, hogy egy csomó helyen nem fogadják el Magyarországot célállomásnak.

picifanni 2010.09.11. 17:42:12

@blonde_lilly: Oda van írva, h replika...azaz másolat.

vawi 2011.03.24. 14:45:54

a cikk nagyon sok hibát tartalmaz.véleményem szerint ne írjon erről az, akinek nincs eredeti LV táskája.vagy nagyon alapos "tanulmányozás" után.nekem van igazi LV-om, meg más igazi designer táská(i)m is.sajnos ki kell ábrándítsak mindenkit, aki neten kutat egy eredeti után;ha szeretnél egy igazit gyűjtsd a pénzt és pár év múlva meg tudod venni de csak LV butikban!!!egy speedy-t már 120ezer ft-ért lehet venni és örök darab.az első LV-omat 18. születésnapomra vettem és nem ám anyukámtól kértem rá 124 ezer ft-ot.14 évesen eldöntöttem, hogy nekem márpedig 18 éves koromig lesz egy igazi.nyári munka, ilyen meló olyan diákmunka, szülinapi pénz minden...VOILÁ: azóta is hordom és ugyan már viseletesebb, bebarnult, de gyönyörű, mindent kibír és életem egyik legjobb befektetése volt.

LittleMiss 2011.07.03. 14:14:30

Táskamániás vagyok!2 szekrényt már televásároltam velük,vannak kisebb-nagyobb márkájúak,no-namek,amik megtetszettek stb,stb,stb...és olyan is van közöttük,amiket kaptam.Természetesen az én álmom is egy csodaszép fehér LV táska,a karomat,vesémet de még az életemet is odaadnám egyért :) DE...szerény meglátásom szerint,amig 16-17 éves vagy és anyuci finanszíroz,addig ne akarj díva lenni.(kinek nem inge nem veszi magára)És a lelakott,szutyok magyarországi szakképzőkbe is vétek bevinni egy ilyen csodát...szerintem....

Dettis69 2011.12.04. 20:57:58

köszi. nagyon hasznos oldal! :)

StaropramAn 2011.12.28. 16:23:50

jó, h ilyen szarságokon tudtok nyavalyogni meg, hogy az a legfőbb problémátok, hogy milyen szarom táskára basszatok el tízezer forintokat...

Giduska 2013.03.08. 10:38:56

@bagsnob: Szia Bagsnob! Fel tudnánk venni a kapcsolatot e-mail-en? Írj kérlek a nikolett.tth@gmail.com-os címre! Köszönöm! Niki

Giduska 2013.03.08. 10:39:34

@Andi:Szia Andi! Fel tudnánk venni a kapcsolatot e-mail-en? Írj kérlek a nikolett.tth@gmail.com-os címre! Köszönöm! Niki
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása