OurFashion

Csíkos körmök & Avon lakk teszt

2012.május.18. 16:05

fashionista

0 komment

A sok szép példa, amit mostanában láttam, arra buzdított, hogy megpróbálkozzak néhány különlegesebb körömfestési technikával. Az egyik verzió, amit nagyon egyszerűnek találtam, az a cellux megfestésével használt minta kialakítása lett, így egyből lett apropóm kipróbálni a már korábban ITT megmutatott Avon Nailwear Pro+ körömlakkokból néhányat.

Először alaplakkal lakkoztam, majd arra jött két réteg Pastel Pink árnyalat, kivéve a gyűrűsujjat, ahol a Starry Sky-t használtam. Ezután egy kb. 3-4 centis celluxdarabot kifestettem az ezüstszínű lakkal (nem a ragadós oldalára került a szín, hanem a másikra), amit aztán felvágtam. Mivel kísérleteztem a technikával, vastagabb és vékonyabb szálakkal is próbálkoztam, de abszolút a vékonyak mutattak jobban (a középső ujjamon láthatjátok ezt a képen, a mutatóujjon van a vastagabb, de az nem tetszik igazán). A szálakat felragasztottam, majd fedőlakkal rögzítettem az egészet. Érdemes különböző színösszeállításokkal próbálkozni, egy kék-fehér csíkos, vagy kétféle neon árnyalat párosítása nagyon jól mutatna így - akár négyzethálós mintával is.

 

A lakkokról elég vegyes lett a véleményem, hiszen színről színre másmilyen minőséggel lehet találkozni: a mentaszínű Sea Breeze-t akartam a legjobban kipróbálni, de aztán az is lett a legnagyobb csalódás. Gyengén fed, 2 réteg nem volt elég belőle a tökéletes eredmény eléréséhez, és az ígért 13 nappal szemben már 3 után kezdett el lepattogzani (mondjuk mosogattam és strandoltam is). Csalódás volt. Sokkal jobban teljesített a pasztelles citromszínű Lemon Sugar, ami két rétegben hibátlanul fedett, a színe és az állaga is kifogástalan volt. A tartósságát nem tudom megmondani, mivel a mentával együtt lemostam 3 nap után.
A teszt nyertese abszolút a Viva Pink szín lett, ami lábon már több, mint egy hete hibátlanul bírja (egyébként szerintem a reklámszöveg 13 napja a lábra vonatkozik, kézen kétlem, hogy bármelyik lakk túlél ennyit), csodás a színe, könnyen lehetett felvinni és 5 napig bírta.

Általánosságban még annyit mondanék el róluk, hogy nagyon nagy a kiszerelésük, a 12 ml sokáig fog tartani, és az ecsetük nem a legideálisabb, ugyanis nagyon figyelni kell, hogy ne csíkosan vigyük fel a festéket. Ez főleg a krémesebb állagúaknál nehéz, a csillogóakkal könnyebb a dolgunk.

Ti próbáltátok már?

 

Megosztás:
0 komment

Címkék: beauty avon körömlakk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása