OurFashion

Piacjárás Amszterdamban

2012.május.02. 15:07

fashionista

1 komment

Előre is elnézést kérek, de annyira megihletett Amszterdam, hogy számos posztra számíthattok a témában itt is és az OurCelebrationön is. Lesz itt street style, dekor és a királynő szülinapjával kapcsolatos tobzódás is, de elsőként a PIAC nagybetűs témakörébe ugranék, ugyanis olyan szerencsénk volt, hogy az Albert Cuypmarkttól egy kőhajításnyira volt a szállásunk, így oda jártunk finomságokért (pl. garnélás krokett, ugyanis a híres heringjüket nem mertem bevállalni).

A piac a De Pijp negyedben van, kb. 2 villamosmegállóra a múzeum negyedtől vagy egy kellemes sétányira a Heineken Experience-től. Noha sok útikönyv ajánlja ezt a városrészt felfedezésre, mégsem hemzseg a turistáktól szemben a virágpiaccal, ahol szinte elviselhetetlen a lökdösődés és a tömeg a szezonban. Az Albert Cuypmarkt azért is kellemes, mert a környék telis teli van isteni éttermekkel, bisztrókkal és kifőzdékkel, ahol az indonéz, vietnámi és persze a holland konyha kreációival lehet ismerkedni nagyon széles árfekvésben: aki elegáns környezetre és organikus ételekre vágyik, annak ajánlom a Roots-t, reggelihez a Hannibal Lunchroomot, aki pedig olcsón szeretne sokat és finomat enni, az pedig válasszon egy indonéz kifőzdét a Ferdinand Bolstraaton. Vagy az Albert Cuypmarktot, ahol friss gyümölcsös smoothie-k, hering, grillcsirke, krokett, a legendás sültkrumpli mellett stroopwafel (fűszeres ostyaszerű rétegek közé töltött karamell) és gofri is kapható.

Az ételek mellett pedig a ruhaválaszték az, ami miatt érdemes elzarándokolni a piacra, ugyanis a környező utcácskák telis-tele vannak bájos butikokkal, helyi dizájnerek boltjaival, vintage kincslelő helyekkel és -sajnos- kínai gagyikkal is. A piac melletti üzletek általában ki is rakják a kínálatukat az utcára, így jöjjön pár kép a kedvenc standjaimról:

Ahogy említettem legyetek óvatosak a hamisítványokkal (vagy ha valaki Y5L pólóra vágyik, akkor itt megtalálja):

A vintage kincsekre vadászók Mekkája:

A fentieken felül még lakberendezési holmikat is vadásztam, és a királynő születésnapján bolhapiacoztam - arról képek kicsit később. 

Megosztás:
1 komment

Címkék: piac amszterdam fashion traveller

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóki 2012.05.02. 22:51:57

Az Albert Cuyp straat-on van az egyik kedvenc boltom, egy fűszeres. Rengeteg féle különleges, ritka és gyakori fűszerrel, százféle teával, konyhai kiegészítőkkel.
Aki arra jár biztosan nem hagyja ki, már csak az illata is megcsap és odavonzza a járókelőt... :)
Ááá a nemhiába a kedvenc városom Ams. Mesésen csodás!
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása