OurFashion

Hogyan vásárolj okosan

2011.december.30. 17:28

**Anna**

3 komment

Szerintem nem vagyok ezzel egyedül, de a leárazáson sokszor (régebben még inkább jellemző volt rám) olyan darabokat is megveszek, amiket utána soha többet nem veszek fel. A pillanat varázsa, vagy az alacsony ár, de pár hónappal utána már értetlenül állok korábbi döntésem előtt. Az egyik kedvenc blogomon, a This chick's got style írója tökéletes posztot irt arról, hogyan kerüld el a meggondolatlan és felesleges darabok vásárkását. Hasznos és teljesen igaz, gondoltam megosztom veletek is, hátha megspórolok nektek is valamennyi pénzt.:)

Nemsokára pedig megmutatom nektek azokat a darabokat, amiknek én nem tudtam ellenállni.

Mielőtt vásárolsz

1. Mérd fel a terepet - Iratkozz fel a különböző márkák levelezőlistáira, vagy kövesd őket Facebookon, így akár korábban is értesülhetsz a leárazás kezdetéről. Érdemes az online shopokban is körülnézni, hogy előre tudd, mikre is vágysz igazán

2. Állíts össze a kívánságlistád - Mire van igazán szükséged? Egy egyszerű kötött pulcsi, klasszikus bőrkabát, vagy mindig is vágyott meleg csizma soha nem lehet melléfogás.

3. Ne csak Zarában gondolkodj - Ilyenkor esetleg olyan márkák csodái is kellemesebb árkategóriába esnek, amit teljes áron biztosan nem tudnál kifizetni. Magyar viszonylatban mindenképpen érdemes körülnézni a fiatal tervezők leárazásain is, hiszen sokkal jobb anyagokkal, és különlegesebb szabásvonalakkal fogsz találkozni mint a plázák akármelyik boltjában.

4. Szabd ki a maximumot - Ha el akarod kerülni a felesleges pénzszórást, szabj ki egy maximum összeget, amit szabadon elkölthetsz a kedvelt boltjaidban.

Amikor már a helyszínen vagy

1. Megvennéd teljes áron is? - Az egyik legfontosabb, és legnehezebben betartható szabály, hiszen mindenki számára hívogatóak és csábítóak a hatalmas kedvezmények. Gondold át, csak azért akarod magadnak, mert olcsó, vagy azért, mert tényleg tetszik, és nem csak a szekrényedben fog lógni, levágatlan címkével.

2. A következő szezonban is fogod tudni hordani? - Ha valami túl trendi, szezonális, a következő télen már biztosan nem fogod érteni, minek vetted meg azt a bizonyos darabot. Szerintem ilyen idén a bársony és a szőrme őrület, én is majdnem beleestem egy földig érő bársony szoknya megvásárlásának hibájába.

3. Öltözz kényelmesen - Soha ne nagyestélyibe indulj neki a vadászatnak, a viszonylag kevés réteg, könnyen levehető cipő rengeteg bosszúságtól ment majd meg. Ha a kedvenc ruháidat viseled, az is láthatod azonnal, mennyire illik a majd az új darab a már meglévő ruhatáradhoz.

4. Ne dönts azonnal - Ha valamiben nem vagy biztos, sétálj még egyszer körbe, kérdezd meg az egyik eladót (jó esetben őszinte véleményt kapsz) vagy csinálj magadról fotót a telefonoddal, és küldd el a barátnődnek. Sok helyen ugyan még a leárazott terméket is visszaviheted később, de jobb elkerülni a felesleges köröket.

 Eredeti cikk ITT

 

Megosztás:
3 komment

Címkék: leárazás 2011 tél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magdalena.w · http://lenaswardrobe.blogspot.com 2011.12.30. 18:17:59

Ezeket a szempontokat mindig betartom, nemcsak leárazáskor. Kivéve egyet: "Ne dönts azonnal": ha valamibe beleszeretek, jó áron, nem tudom otthagyni. Valahogy mindig ráérzek. Nálam még nyomós ok ezek mellett a leárazáskor tapasztalható tömegnyomor. Távol áll tőlem a tülekedés és utálom, ha szinte a kezemből tépi ki a "konkurencia" a hőn áhított darabot.

Dr. Jula Watson 2011.12.30. 19:11:01

A második rész 1. pontjával nem feltétlen értek egyet. Mert van sok olyan holmi, ami messze nem ér annyit, mint az eredeti ára, de a kedvezményes árért már jó vásár. Így én azt mondom, nem szabad nézni azt, hogy hány %-os leértékelés van ráírva, hanem meg kell nézni az árcímkét, amennyit fizetni kell érte, és azt eldönteni, annyiért kell-e.

A másik meg, hogy pont azt, amiben nem vagy biztos, nem szabad megvenni. Mert ami már elsőre nem szerelem, az bizony otthon még kevésbé lesz az, így nagy a rizikó, hogy csak a szekrényben fog lógni. Még a meglátni és megszeretnivel is járhat így az ember, de kiseb az esélye.

Amine 2011.12.31. 13:59:21

Szerencsére nem hoznak lázba a nagy leárazások, mert általában csak azokra a cuccokra van kedvezmény, amiket egy év múlva már nem vennék fel. Néha kecsegtetöek a fillérekért leértékelt ruhák, pl. h&m, de megállom, hogy vegyek, már csak azért is, mert rossz a minösége. Inkább kevesebbet veszek, de akkor minöséget.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása