OurFashion

Karácsony Londonban

2011.december.01. 12:25

**Anna**

5 komment

A karácsonyi kirakatok rendezésekor az alkotók végre elengedhetik fantáziájukat, a tömény giccs megengedett, vagy sokkal inkább elvárt eredmény a nagy múltú áruházak hatalmas üvegablakaiban. Csillogás, kristályok, ötletes módon funkciójukat vesztett, ám annál dekoratívabb tárgyak, igazi tobzódás a karácsonyi hangulatban. De komolyan, akit idáig teljesen hidegen hagyott az ünnep, az alábbi képek láttán garantáltan elkezdi halkan dúdolni a Jingle Bellst. Ilyenkor sajnálom csak igazán, hogy nekünk Budapesten csak a buta plázák maradtak, ahol maximum az égősort, meg azt a borzalmas csillogós girlandot ismerik.

Alább a Harrods áruház Swarovski kristály témájú kalickái, melyek egyikében a világ  legdrágább, kövekkel díszített ruháját állították ki. A jégkirálynő kegyetlen birodalmába kalauzolnak el bennünket, cseppnyi karácsonyi fűszerezéssel, de csak amolyan mellékesen.

 

A Harrodstól egy utcára lévő Harvey Nichols kivételesen nem veszi fel a versenyt a kristálycsodákkal. Kirakata mindig sokkal modernebb, sokkal bevállalósabb, azonban idén karácsonykor ez most valahogy sokkal halványabbra sikeredett, mint a többi Londoni áruház üveg mögötti mesevilága.

A Liberty of London a legnagyobb kedvencem, karácsonykor igazán különleges élmény a faszerkezetes épületben vásárolgatni. Ha valakinek nincsenek milliók a zsebében, mindenképpen ajánlom a földszinti "papírbolt" meglátogatását, ahol elérhető áron a legötletesebb és legszebb apró ajándékokat lehet beszerezni. A hely modern varázsosságát tökéletesen tükrözik a kirakatok, akár be is költöznék az üveg másik oldalára.

A Selfridges a designnal, a modern hangulattal durrant minden évben a legnagyobbat. A régi hagyományok rajongói tanán kicsit grimaszolhatnak a neoncsövek láttán, de ez a letisztult fehérség sokkal jobban bejön, mint a Harrods túlburjánzott flitterrengetege.

.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magdalena.w · http://lenaswardrobe.blogspot.com 2011.12.01. 13:20:28

A Liberty of London kirakatképei kivételével bármelyik fotóra is néztem rá, nem lett karácsonyi hangulatom. Szinte fázom tőlük. Lehet, hogy én gondolom rosszul.

XCat 2011.12.01. 20:31:40

Mint egy szürrealista rémálom. :) Annak nem rosszak, de szvsz sem a karácsonyhoz, sem a kirakathoz nincs közük.

2011.12.01. 22:29:49

hát halaktól és Harry Potter baglyaitól nekem se lesz karácsonyi hangulatom... :D bár valószínűleg képeken nézegetni a londoni karácsonyi kirakatokat nem ugyanaz az élmény...

csicseri1001 2011.12.05. 13:35:20

A Liberty of London kirakatai meseszerűek, szépek lennének akár képeslapnak is.
A Selfridges vonuló királylánya és előtte a gyerekek közelítenek a hagyományoshoz, a többi inkább érdekes.
Azért a csillogásban is van valami!

raar-pingvin 2011.12.06. 18:13:52

@CatMother: figyelemfelkeltőek - nem ez lenne a kirakat feladata?
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása