OurFashion

Pályázati felhívás: Gombold újra! Divat a magyar 2.0

2011.november.24. 15:08

*Bianka*

0 komment

Folytatódik a 2010 tavaszán első ízben meghirdetett „Gombold újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázat. A szervezők ezúttal a mindennapokban is hordható ruhadarabokra, és a fiatal tervezők, valamint a hagyományos kézműves műhelyek együttműködésének ösztönzésére helyezik a hangsúlyt. Az új kiírásban a szervezők figyelembe vették az első pályázathoz érkezett kritikákat is.

A kiíráson belül ezúttal két önálló pályázati kategóriát is meghirdetnek a szervezők. Az első kategóriában a magyar viselettörténet tetszőlegesen választott értékeit írhatják át a pályázók korszerű, ma is hordható formába – csakúgy, mint a tavaszi pályázat esetében.  A második kategóriában egy megadott szabásminta alapján, hagyományos kézműves technikával vagy anyagból készült ruhadarabokkal pályázhatnak a tervezők.

1.      Kortárs öltözék-kollekciótervezési pályázat 

Célja a tradicionális magyar öltözék- és divattörténeti értékek és hagyományok modern szemléletű feldolgozása, beemelése a hazai és nemzetközi divatszakma, valamint az érdeklődő közönség látóterébe, hogy eredményeivel példákat teremtsen ezek használatára napjaink viseletében. A pályázó feladata olyan ruhadarabok és kiegészítők készítése, amelyek magyar ihletésűek, ugyanakkor trendkövetők és hordhatók. A kategórián belül két alkategóriában lehet indulni: a hordható ruházat (alkalmi és hétköznapi) és öltözködési kiegészítő kategóriában. Mindkét kategória nyertese nettó 1.100.000 forintos pénzdíjban és további értékes nyereményekben részesül.

2.  Design és hagyomány pályázat

Együttműködésre kívánja ösztönözni a hazai tervezőket és a tradicionális technikákkal és anyagokkal hagyományos viseletet készítő magyar kézműves műhelyeket. A cél olyan ruhadarabok megalkotása, amelyek ötvözik a tradicionális mintakultúrát a modern formaalakítással. A pályázó feladata a magyar divattervezők által formatervezett ruhadarabok kiegészítésének tervezése, kivitelezése hagyományos kézműves technikák alkalmazásával. A pályázat szintén két kategóriát tartalmaz: a ruházatot (ing, blúz, szoknya, nadrág, kabát) és a meghatározott méretű kiegészítőt (sál, kendő, kalap/sapka, kesztyű, táska, cipő). Mindkét kategóriában nettó 400.000 forintot a kap a nyertes.

A díjakon túl, a pályázók munkái közül a szervezők által kiválasztott darabokat a divatbemutatót követő egy éven belül két héten át, ún. pop-up store keretében értékesíti a Design Terminál saját épületében, a frekventált Erzsébet téren. 

A pályázatokon való részvétel előfeltétele a regisztráció, melyet 2011. december 21-ig tehetnek meg a pályázók, a további pontos határidőkről és egyéb részletekről a Design Terminál honlapján megtalálható pályázati dokumentációból lehet tájékozódni (www.designterminal.hu).

Ha bármi egyéb kérdés merül fel a pályázattal kapcsolatban, akkor az info@ourfashion.hu-n várjuk leveleiteket! Sok sikert mindenkinek!

A Gombold újra! Divat a magyar tavalyi egyik versenyző csapatának a TheBetaVersion kollekciója.

Megosztás:
0 komment

Címkék: gombold újra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása