OurFashion

Meddig álljanak a neszeszerben?

2011.augusztus.05. 09:06

*Bianka*

1 komment

A smink és egyéb szépségápolási termékek szavatosságával sokan nem törődnek. Így volt ezzel Mr. Bianka is, akitől nyár elején megkérdeztem, hogy jó-e még a tavalyi Nivea naptej. Hosszasan keresgélte rajta a dátumot, - ami már lekopott, mert a naptej olyan öreg volt - és hanyagul azt mondta: "Nincs rajta dátum, ez örökké jó!"

Nagyot tévedett, ugyanis  a naptejeket általában csak 1 évig szabad használni. No de mi van a többi termékkel?

És, hogy mégis miért jobb ha valóban megválunk a termékeinktől ennyi idő után? A tovább gomb megnyomása után megtudhatjátok.

Szempillaspirál: Az átlagos három hónapnak az az oka, hogy amikor a spirálunk el kezd kiszáradni, akkor bizony egyre több baktérium kerülhet bele. A szem érzékeny terület, így a szakértők azt ajánlják, hogy ha 3 hónapnál tovább szeretnénk használni, akkor viszont, minden használatnál, csak egyszer dugjuk bele a spirált a festékbe.

Arckrémek: A krémeknél szintén a levegő a legkártékonyabb. Ezenkívül pedig a kezünk, ami rengeteg olyan baktériumot tud bevinni a tégelybe, ami felgyorsítja a megromlást. Minden krémezés előtt mossunk tehát kezet.

Parfümök: Minden spriccelésnél a parfüm tartójába levegő kerül és ettől oxidálódik, így az illata is megváltozhat egy idő után.

Körömlakk: Ha a körömlakkokat állva tároljuk, könnyedén összesűrűsödhet az alja, amit már felrázással sem tudunk orvosolni. Ha nem is használjuk a körömlakkot ideális, ha két hetente felrázzuk őket.

Naptej: Legkönnyebben úgy tudjuk megállapítani, hogy a napkrém lejárt, hogy amikor kinyomjuk barnásra színeződött vagy megváltozott az illata. A naptejek, annál gyorsabban járnak le, minél nagyobb a faktorszámuk.

Forrás: Instyle

 

 

Megosztás:
1 komment

Címkék: parfüm körömlakk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deb. · http://www.deborah.blog.hu/ 2011.08.05. 23:40:38

Már kezdtem megijedni. De én aktív körömlakk-shaker vagyok, úgyhogy nopara.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása