OurFashion

Méhkaptár a Louis Vuitton főhadiszállás tetején

2011.augusztus.04. 11:41

fashionista

3 komment

Nem vicc, nem elírás és nem egy elvont szimbólumra utal a cím, hanem pontosan úgy kell érteni, ahogy írtam: 2009-ben három méhkaptárt helyeztek el Párizsban a Louis Vuitton főhadiszállásának tetőteraszán, hogy 200.000 méhnek biztosítsanak otthont. A Belle Jardinére névre keresztelt kaptárokból természetesen hamarosan mézet is be tudtak gyűjteni, amelyet elegáns és klasszikus csomagolásba bújtattak.

Képek erről és néhány méhes ékszerről a tovább után.

Louis Vuitton’s Miel de la Belle Jardiniere Honey

Ennek apropóján jutottak eszembe Delfina Delettrez méhkaptáros-méhes ékszerei. Tökéletesen el tudom képzelni, hogy a Loire völgyben, egy kastély teraszán kávézom egy lusta nyári reggelen, fehér ruhában, kalapban és egy Delfina Delettrez nyakláncot viselve csepegtetek egy kiskanál Louis Vuitton mézet a jégen hűtött joghurtomba...

Forrás 1
Forrás 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niurka_törölt 2011.08.04. 14:56:35

A párizsi Opera tetején is vannak kaptárak. A mézet eladják. A Cisco Systems amerikai központjának tetején is vannak, ott a dolgozókat képezték ki méhészkedésre és "céges" mézet is állítanak elő.

tubi_ca 2011.08.06. 11:41:07

És ezek a szerencsétlen méhek hol fognak olyan fákat találni a nagyváros közepén, amiből begyűjthetik a nektárt? És amit találnak, arról ki fogja letisztogatni a ráült kipufogógázt és egyéb szennyeződéseket? Vagy a kaptárak mellé telepítettek a tetőre egy kisebb akácerdőt is? Nem véletlen szerintem, hogy a méhészkedés vidéki elfoglaltság, falun meg tanyán, ahol van fa és friss levegő, ott készül a jó méz. De semmi baj, az elit majd megveszi a méregdrága szennyel, kosszal és káros anyagokkal teli mézecskét, mert rajta van egy LV logó...

Niurka_törölt 2011.08.07. 14:30:52

@tubi_ca: A parkok fáiról, virágairól, az erkélyek virágairól, ablakokban levő virágokról gyűjtik be a virágport.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása