OurFashion

Álom a lábadra

2011.július.29. 10:45

**Anna**

21 komment

Magas sarkú cipőt venni nem különösebben nagy feladat. Annál nehezebb azonban olyat találni, ami nem csak 5 percig kényelmes és nem töri véresre az ember lábát néhány órás viselés után sem. A legenda szerint a drága, designer cipők olyanok, mintha viselőjük felhőkön járna, a puha, olasz bőr pedig még csak egy karcolást sem ejt a lábon. A divatrajongók álma kiemelni egy csodás párt a finom selyempapír közül, amit majd büszkén lehet viselni akár a munkahelyen, akár egy különleges eseményen.

    Ezt a legendát kell sajnos kissé eloszlatnom, elmesélni, hogy mit is tapasztaltam a több száz fontos cipellők próbálgatása közben. A Harrod’s leárazásán ugyanis a viszonylag elérhető kategóriába csúsznak le a Prada, Lanvin vagy Jimmy Choo cipők, komoly döntési helyzetbe kényszerítve ezzel az ember lányát. És most jöjjön a kiábrándító, vagy megnyugtató igazság: semmi nem igaz a puha felhőkből, a párnákból meg az olasz alapanyagcsodáról. Bár a design nyilván sokkal hívogatóbb, ám a sarok ugyan úgy lehet túl magas, a szokásos helyeken pedig már az első pillanatban lehet érezni a jövőbeli vízhólyagokat. Bizonyos darabok rettenetesen instabilak, mint például Nicholas Kirkwood, vagy Louboutin csodái, valamelyikben pedig már felállni sem kényelmes. Nyilvánvalóan nem az összes, és nem mindenkinek ugyan ez a tapasztalata, de az én pici és érzékeny lábam ezt tapasztalta.

   Mindennek ellenére, ha milliárdos lennék, gondolkodás nélkül gyűjteném be még a kínzóeszköznek nyilvánítható szandálokat is. Most már ugyan tudom, hogy ezekben is fájna a lábam, de lehet, hogy megéri az a néhány apró sebhely, ha egy Lanvin szandáltól sérülhetek meg. Számomra ugyanis ezek sokkal többek mint egyszerű cipők, komoly gyűjtő válna belőlem ebben az esetben, az biztos.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_MeMe_ 2011.07.29. 10:59:22

Ősmondás, a szépségért szenvedni kell.

Mr.Stylist · http://www.facebook.com/pages/MrStylist/192156667481744 2011.07.29. 11:11:32

Lanvinom és MiuMIum nincsen, de van helyette Prada, és van Louboutin és Kirkwood és YSL és -bár lehet az én fájdalom küszöböm abnormál, de- mindet kényelmesnek és táncállónak találom!

topankablog.hu · http://topankablog.hu 2011.07.29. 11:11:50

Sajnos abszolút egyet kell értenem, de van az a cipő, amelyért szenvednék/ek...! :)

libra121 2011.07.29. 11:16:28

Csodás cipők, nekem általában mindegyik kitöri valahol a lábam, vízhólyagok meg már "jó barátaim". Én csak egy Kurt Geiger Carvela Axe cipővel büszkélkedhetem. Iszonyú kényelmes, ha finoman sétálgat benne az ember, nagyon puha, viszont kicsit gyorsabb tempónál már instabil. Bár ezeknek a csodáknak hajlamos elnézni az ember, azért egy kis kényelem a az érzékeny lábaknak a számla mellé kijárna.

Jerky_Master 2011.07.29. 12:24:15

ki mondta, hogy a drága cipők kényelmesek is?

savaz 2011.07.29. 13:09:11

Pasi vagyok, magyarázza el nekem valaki miért szépek ezek a szandálok!
Nem vagyok ellensége egy szép magassarkú cipőnek, de 5 cm fölött már nevetségesen hatnak egy nőn. Ezzel a magasított talppal trüközés a hosszabb sarokért meg már erősen ribanc pozitív fdelé tolja az összképet. A férfiak egymás között igencsak kibeszélik az ilyesmit, de sohasem hallottam az ilyesmit pozitív jelzőkkel együtt emlegetve.

mojoking77 2011.07.29. 13:29:34

@savaz: +1 az elso felere. A legtobb tenyleg csunya. Meg az utolso esetleg kinezhet valahogy, ha elolrol/oldalrol mutatnak, de a tobbi...?
Pont ugy, mint a ferfiruhak eseteben. Az ossze vissza szaggatott nagragok, az idiota tornacipok stb. lehetnek divatosak, de, hogy szepek.. Ugyan mar.

Kihagyok egy kort, es valaszolok az elso feltevesre, nem, ez nem izles kerdese. Par eve hangosan rohogtetek volna ti is peldaula a ket felso darab lattan..

Lille havfrue 2011.07.29. 13:38:33

Én most vettem két pár Hispanitast, mintha semmi sem lenne a lábamon, olyan vajpuha a bőr (azt mondták, a növényi cserzőanyagoktól ).

FayeFaye 2011.07.29. 14:22:22

Nekem Chie Mihara a legkenyelmesebb, de leginkabb nem hordok magassarkut mezitlab.

maripán 2011.07.29. 14:40:53

A Louboutin es a Choo cipok igenis kenyelmesek.

Amit melle gondoltam, jobb ha gondolat marad, mert kitiltanak a blog oldalrol :D

savaz 2011.07.29. 14:41:11

Miért vesz fel valaki olyan ruhát/egyebet, ami nem áll jól neki?
Marketinges vagyok érdekel a téma 8-).
U.I. néha kimondottan szenvedek attól, hogy csak a 'divatos' ruhát kapni, olyat nem , amit fel is vennék pl.: mostanában a mesterségesen koszolt, szaggatott csípőfazon farmerok.

maripán 2011.07.29. 14:46:35

@savaz: a Ralph Laurennek vannak nem koptatott, szaggatott farmerjai, nem csak csipofazon nadragjai.

Tole van az osszes farmerom. Lelohely? Munchen repter, Munchen Maximilianstraße, Hamburg meg egy-ket uzlet Budapesten is tat (itthon meg soha nem vettem, gyalazat a kinalat)

mézescsók 2011.07.29. 15:01:16

@Mr.Stylist: A fájdalomküszöböd abnormál.
@savaz: Nem magyarázom el, mert nincs rá magyarázat, divat és kész.

Az kétségtelen, hogy egy magas sarkú cipő hosszabbnak mutatja a lábat - a pasiknak állítólag a hosszú és vékonylábú nők jönnek be, de én nem tapasztaltam - és magasabbnak a termetet.
A magam részéről csalok. A cipőimet csináltatom, ellesem az éppen aktuális trendformát. A mester pedig megcsinálja az én lábformámhoz, talpam, sarkam, lábfejem, stb. méretéhez, alakjához igazítva és olyan magas sarokkal, ami számomra még kényelmes. Vízhólyagom nincs, a bokámat nem készíti ki, nem billegek rajtuk és boldogan sietek bennük, ha kell.
A férfiaknak - a stylostokat nem számítva - halvány lila ibolyájuk sincs a cipőmárkákról, a látvány számít, nekik tehát tökmindegy, hogy milyen márkában billeg eléjük az álomnő. A csajok meg, akik esetleg ráismernének az eredetiségre, nem érdekelnek. Egyébként a plázacicákon és a divattrendeket követő nőkön kívül a többi hölgy sem ismerné fel, hogy az adott lábbeli eredeti-e vagy sem. Kérdezzetek meg bárkit a buszmegállóban, a gyógyszertárban, a szomszédban vagy a bankban. Meglátjátok, igazam van.
Szóval hűhó az egész egy illúzióért.
Anyagilag különben nem jövök ki rosszabbul, mint egy eredeti Lavinnal, Pradaval, stb.

fogyókúra 2011.07.29. 15:05:22

Nem értem, ezekben hogy lehet járni?
Mert arra, hogy a ház bejárata előtt megálló taxival elmenjen valaki egy vörös szőnyegig, ott kiszálljon, menjen 5 lépést, majd leüljön, és kb. ugyanezt vissza, ezt még megértem.

Na de hogy közönséges városi halandó hogyan tud ebben közlekedni, színházba menni, esetleg táncolni (?) az számomra felfoghatatlan.
Nő vagyok, férfi közegben, de még egyetlen pasitól se hallottam, hogy meg tudta volna állapítani, hogy egy nő lábán az adott cipő 10 eFt-ba vagy 200 eFT-ba került-e.
A lényeg a nő járásán van, azt pedig ilyen cipőkben egyszerűen nem lehet normálisan.
Pedig hát a nők a férfiak miatt vesznek ilyen cipőt, hiszen nekik akarnak tetszeni, nemde???

booza 2011.07.29. 15:08:52

@Lille havfrue: aha, ha azt mondták volna, hogy a bőr felületi kikészítésétől, akkor meg azért érzed:)

a_tom 2011.07.29. 15:15:54

Nem vagyok teljesen a magassarkú cipők ellen, van olyan amitől csinosabb lesz egy női láb. Csak éppen nem a hétköznapokra alkalmas, hanem a megfelelő helyen és időben kell hordani;
az ágyban.
Az ottani tevékenységek közben, többnyire fekvő/ülő/térdelő helyzetben nincs aránytalanul nagy terhelés a lábfejen, ujjakon, nem fogja feltörni. Magas sarokkal több órán keresztül húzódó dolgozást, táncolást, egyáltalán állást, járást nem javaslom. Akkor sem ha valami furcsa nevű ufo tervezte és ezért hülyén néz ki és sokba kerül.

savaz 2011.07.29. 15:33:55

Azt hiszem mindennek az a kulcsa, hogy megtalálja az ember a mértéket. A magas sarok is javít egy adott méretig, de a a fölött már túlzás (pláne ha nem is tud benne járni az alany, szvsz. 15 centi, magasított talppal még egy zsiráfon is túlzás lenne).
Nem hiába alkalmaznak a profik stylistot, az okosak meg egy pasit, az önkritika nem erős oldala az emberiségnek. Elég körülnézni az uttcán.

alexalovefashion · http://alexalovefashion.blogspot.com 2011.07.30. 10:04:56

én is úgy vagyok vele, hogy van olyan cipő, amiért érdemes szenvedni... :)

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2011.07.31. 02:13:31

egyes designer cipőkön már képről látni, hogy meg lehet bennük halni, annyira kényelmetlenek. amúgy szvsz pasik ne tervezzenek cipőket. fogalmuk sincs, hogy a csidicsodáikban milyen kínkeserv a járás. (persze csak a szám jár, tapasztalat 0, ilyen cipő még nem illette a lábam :))

Bee Boszy 2011.07.31. 14:54:12

Az én bőröm olyan érzékeny, hogy a legártalmatlanabb darabok is feltörik a lábam bármely részét, lehetnek akármilyen puhák, márkásak, méretre csináltak. Úgyhogy megtanultam együtt élni a problémával. Egyfajta kihívásnak fogom fel. A divat kedvéért szállok nemes harcba. No meg azért, hogy optikailag csaljak kissé, és "láthatatlan törpillából" + 10 centi segedelmével, egészen jól látható, teljes értékű emberi lénnyé nemesüljek. - Van értelme!

fashion victim 2011.08.17. 22:26:22

A Louboutin azert nem arrol hires, hogy kenyelmes. Sajnos ezt azutan olvastam, hogy megvettem az enyemet...
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása