OurFashion

Louboutin & Lippmann, azaz mesterművek újraértelmezve

2011.június.20. 09:24

fashionista

2 komment

Az őszi/téli Christian Louboutin kollekció kampányfotóinak elkészítéséhez Peter Lippmannt kérték fel, aki híres festőművészek legikonikusabb alkotásait értelmezte -és persze fotózta- újra a divatanyag megalkotásához. Zseniális festmény-cipő összeállításokat már 2009-ben is készített Lippmann a luxusmárkának, de akkor a csendéletek tematikáját követték (képek ITT) a kampányfotók.

A mostani anyag a fotók még erőteljesebb festményszerűsége miatt szerintem hatásosabbra sikerült, főleg az első Whistler kép, amely a festő édesanyját ábrázolja az eredeti alkotásban - itt pedig a Tootsie fantázianevű bokacsizma van a fotó központjában.

UPDATE: Akkor tudjuk igazán értékelni ezeket a képeket, ha az eredeti mesterművet is együtt szemléljük az új 21. századi újragondolásával. A képek együtt azonnal libabőrt okoznak nálam, ezért is egészítettem ki velük a posztot. Louboutin mindig is elsődleges céljának tekintette, hogy a divatot művészeti iparágként fogják fel az emberek, és erre most igencsak ráerősített.

James McBeill Whistler édesanyja merőben kiegyensúlyozottabbnak látszik egy 2012-es téli csizmával a kezében:

Francois Clouet reneszánsz hősnőjének szépséget egy szegecses Madame au Pigalilli cipő és egy Catalina táska hangsúlyozza.

Artemis kistáskát visel a rózsás arcú hősnő Jean-Marc Nattier képén.

Francisco De Zurbaran Saint Dorothy (Szent Dorottya) című képén egy lila 8 Mignon szandált bámul a hősnő.

Bianka személyes kedvence pedig Marie-Guillemine Benoist portréja:

Forrás: Grazia

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása