OurFashion

Louboutin pereli az YSL divatházat

2011.április.11. 17:12

*Bianka*

2 komment

Mindenki tudja, hogy Christian Louboutin cipőinek védjegye a vörös talp, ami különleges alkalmakkor egybeolvad a vörös szőnyeg színével.

Azzal a ténnyel, hogy a vörös talpat már évek óta hamisítják mindenki tisztában van. A kamu Louboutin cipők hasonlóan gyakran tűnnek fel a különböző internetes áruházak virtuális polcain mint a multicolor Louis Vuitton táskák.

A tervező, Christian mégis nagy lépésre szánta el magát. Beperelte ugyanis az egyik legnagyobb divatházat az Yves Saint Laurent-t, hogy ellopták védjegyét a vörös talpat. A per konkrétan több termékre is hivatkozik, mint például a Tribute, a Tribtoo, a Palais és a Woodstock fazonok esetében észlelt a Louboutin cég lopást.

És, hogy mennyibe kerültek az YSL divatháznak a vörös talpak? A felperes szerint legalább 1 millió dollár kártérítést érdemel a lopott védjegyért. Fontosnak tartja Louboutin hangsúlyozni, hogy amíg az egyszerűbb hamisítványokat aranyos bóknak veszi, addig egy ellenséges divatház koppintása olyan, mint egy hadüzenet.

Ti mit gondoltok, igaza van a cipőkirálynak?

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mariannn 2011.04.11. 17:44:26

Biztosra veszem, hogy az YSL nem a Louboutin vöröset használta, és egy árnyalatnyi színeltérés is elég, hogy ne legyen jogos a cég követelése...

Dr. Jula Watson 2011.04.11. 21:08:05

Ha nem védette le azokat a színárnyalatokat is, akkor jogilag szerintem nem támadható. Erkölcsileg meg hát már más kérdés.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása