OurFashion

Gombold újra! Divat a magyar!

2011.március.23. 10:16

*Bianka*

0 komment

Kedves Olvasók!

Fontosnak tartjuk, hogy megosszuk veletek, hogy a Gombold újra! Divat a magyar! öltözéktervezési pályázat egyik kiemelt médiatámogatója az OurFashion Blog.

És hogy mégis mit jelent ez a számotokra? Azt, hogy mostantól a pályázat lezárásáig folyamatosan betekintést nyerhettek az éppen zajló folyamatokba és a kulisszák mögé  is itt a blogon. Ha a pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdésetek van, vagy esetleg megosztanátok velünk, hogy mit szeretnétek látni a kezdeményezéssel kapcsolatban a blogon, akkor várjuk leveleiteket vagy kommentjeiteket!

Addig is, gombold újra!

 

HÁTTÉRANYAG

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint az országmárka alakításáért felelős tárca, a Design Terminál és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2011. február 18-án hirdette meg „Gombold újra! Divat a magyar” című, rendhagyó öltözéktervezési pályázatát. A március 17-i határidőig összesen 208 db érvényes pályázati anyag érkezett be, köztük számos határon túli magyar tervező munkája is.

A tervzsűri 63 pályamunkát juttatott a második fordulóba. Ezzel kezdetét vette a „Gombold újra! Divat a magyar” pályázat második szakasza. A továbbjutott és a szervezők által felkért tervezőknek, április 29-ig kell elkészíteniük kollekcióikat, melyekre április végén újabb zsűrizés vár. A harmadik fordulóba, azaz a döntőbe jutott kollekciókat május 8-án vasárnap, nagyszabású divatshow keretében ismerheti meg a nagyközönség a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

A „Gombold újra! Divat a magyar” pályázattal a szervezők célja a kreatív gazdaság ösztönzése és a magyar divathagyomány megújítása. A tervezők feladata, hogy bebizonyítsák: a magyar öltözködési tradíciók és a kortárs divattrendek összeegyeztethetők. A pályázat lehetőséget biztosít a kiemelkedő tehetségű, fiatal magyar divattervezők munkájának bemutatására, egyúttal az igényes mindennapi öltözködés népszerűsítésére is.

A tervzsűri tagjai:

Zsótér László a MOME rektorhelyettese (zsűrielnök)

Harmati Hedvig tanszékvezető (MOME)

Kisfaludy Márta intézet igazgató (Óbudai Egyetem)

Sárváry Katalin egyetemi docens (MOME)

Simonovics Ildikó gyűjteményvezető (Kiscelli Múzeum).

Megosztás:
0 komment

Címkék: gombold újra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása