OurFashion

Haute Couture Fashion Week - Armani Privé vagy Christian Dior?

2011.január.25. 14:44

fashionista

8 komment

Erős kezdéssel indított az Haute Couture Fashion Week Párizsban: Armani Privé és Dior bemutató is volt. Lentebb láthatjátok a képeket, ésnagyon kíváncsi vagyok, hogy nektek melyik tetszett jobban.

Az Armani Privé esetében nagyon meglepődtem, hiszen az elmúlt szezonok bemutatói és a vörös szőnyegek estélyi ruhái után egy habos, nagyon nőies, díszített kollekciót vártam, ezzel szemben egy futurisztikus és minimalista kollekció volt látható a kifutón. Kevésbé nagyvilági és dívás, mint amit megszoktam, de ez nem azt jelenti, hogy rossz, hiszen a kidolgozás minősége, a rátétek, berakások és az anyagkombinációk tökéletesek. A tükörhatású textíliák kombinálása a mattabb, vagy selyemfényű anyagokkal, kövekkel kirakott topok, anyagberakásos estélyik voltak számomra a kollekció fénypontjai, de a cipők és a táskák is gyönyörűek voltak. Színekben pedig a kékeslila és a szürke mellett a borvörös dominált, de érdekes volt pisztáciazöldet is látni. Említést érdemelnek még az ékszerek: a kollekció a klipszek visszatérésének az előhírnöke, illetve külön elismerésem a sminkeseknek a szuper lila rúzsért.

A Diortól viszont ugyanazt kaptam, amit megszoktam: elképesztően gyönyörű, ezernyi anyagrétegből álló szoknyákat, gyönyörűen szabott, hajtásokkal díszített blézereket és csodás színeket. John Gallianora ugyanis vörös mánia tört, a kifutó díszítésében, a sminkekben és természetesen a ruhákban is. Fő jellegzetességük, hogy a derékvonal szinte minden esetben nagyon szűk volt, a szoknyák pedig óriásiak voltak (már persze a ceruzaszoknyákat leszámítva). Ezerféle textília jelent meg, a színekben pedig a már említett vörös mellett a kékesszürke és a bézs dominált.

Nekem ez az igazi haute couture - remélem, az Oscar-díj átadásán hírességeken is visszaköszönnek majd ezek a gyönyörű darabok.

A jobb oldalon lévő, kámzsanyakú, kékesszürke-bézs ruha az abszolút kedvencem.

Képek: FFG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magdalena.w · http://lenaswardrobe.blogspot.com 2011.01.25. 14:58:44

Egyértelműen DIOR! Az Armani túl futurisztikus.

Ibiza Hippie · http://shoesaremyloves.blog.hu/ 2011.01.25. 15:29:48

A Dior jóval szebb, elegánsabb, kifinomultabb, viszont az Armani kollekcióban van néhány olyan darab, amit akár még az utcára vagy egy buliba is fel lehetne venni (pl. 2. képen a blézer, 1., 5. és 6. képen a ruhák).

tubi_ca 2011.01.25. 15:34:39

Női szemmel nézve egyértelműen a Dior, gyönyörűek. Szakmai szemmel... is a Dior :) de az Armani szépen kiálló részeit is megnézegetném azért közelebbről.

agnes szucs · http://www.iiiinspired.blogspot.com/ 2011.01.25. 15:35:55

végignéztem mindkét kollekciót... nem is tudom... a Dior, pár kivétellel, uncsi... főleg a vattacukorszínűek... az Armani jobban tetszik most, de a nagyon fényes anyagok meg a klipszek nekem nem annyira jönnek be.
A Givenchy-tól viszont el fogok ájulni, ezt már előre érzem.
:)
á

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2011.01.25. 16:37:01

Sajnos egy haut couture Dior három és félmillió forintnál kezdődik. :(

hastáncos · http://www.hastanctanitas.hu 2011.01.25. 21:31:51

Armaniért akár ölnék is!
csúcsszuperek!

NetBubble 2011.01.26. 15:21:20

Nekem a Dior jobban tetszik, de az Armani is gyönyörű ruhákat tartalmaz :))
az Armani kedvenceim: a 3., a 7., és a 8.,Viszont a "kalap" egyiknél se tetszett.
a Dior kedvenceim: 2. szoknyája, az 5., a 7. a 8.nál a felső része, és a 11. :)))
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása