OurFashion

A Louis Vuitton 2011-ben, avagy a tavasz és a pre-fall harca

2011.január.14. 12:19

fashionista

3 komment

A Louis Vuitton keleties hangulatú tavaszi-nyári reklámkampányáról meglepően negatív véleményt alkottatok a Facebook rajongói oldalunkon: "szerintem olyan rossz lett, mint a kollekció maga" illetve "tény, amilyen jó volt a őszi/téli kollekció, ez most annyira rossz, elég éles váltás volt ez a 20-as évek hangulat az 50-60-as évek után".

A Ti véleményetekkel ellentétben, nekem több dolog is tetszik a kollekcióból, például a képeken látható legyezőkért a konkrétan a véremet adnám, de a táskák és a cipők közül is tudnék válogatni, de azt elismerem, hogy az előző kollekciójuk annyira kiemelkedő volt, hogy azt nem sikerült felülmúlniuk a tavaszi szettjeikkel.

A modellek: Kristen McMenamy, Raquel Zimmermann és Freja Beha, a fotós Steven Meisel.

Most pedig kijöttek a képek a 2011-es pre-fall kollekcióról, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy változik-e a fentiekben már említett negatív véleményetek, vagy van még remény arra, hogy az egyik legnagyobb luxusmárka visszalopja magát a szívetekbe, ugyanis ez a kollekció nem Marc Jacobs munkája, hanem a divatház design directorának, Julie de Libran-nak a stílusjegyeit viseli magán. Őt pedig egy nagyon konkrét élmény ihlette meg: Velencében, Louise Bourgeois: The Fabric Works elnevezésű kiállításán látott munkásoverall-kékek, a burgundi árnyalatai és a színes textíliák hatását érezhetjük a lenti képeken.
Két fő irányvonal határozta meg a kollekciót: egyrészt a húszas-harmincas évekre jellemző, Art Deco stílusú koktélruhák keresztpántos cipőkkel, sálakkal és esetenként tollas legyezővel kiegészítve, másrészt pedig a Marlene Dietrich stílusát idéző széles szárú, élre vasalt nadrágos kösztümjeinek a trendje.   

Ennek tudatában mondjatok ítéletet: Jobban sikerült a 2011-es pre-fall kollekció, mint a tavaszi?

Louis Vuitton prefall 2011 collection

Louis Vuitton pre fall 2011 collection

Louis Vuitton pre fall 2011

A napszemüveg és a modell haja mellett meg kell említenem, hogy a kék kosztüm mennyire lenyűgözött. A tradicionális, elegáns szabást és vonalvezetést feldobja az anyagszélek fényes anyaggal való szegése és a gombolás is, így biztosan egy örök klasszikussal gazdagodik annak a ruhatára, aki ezt a kosztümöt választja. A jobboldali szettet viszont kukáznám úgy ahogy van, a szövetkabát steppeléssel történő kombinálása nagyon rosszul sikerült.

Louis Vuitton pre fall 11

Képek: a Louis Vuitton Facebook oldala, Stylefrizz

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zerge gorilla 2011.01.14. 15:09:46

Nekem ezek a bagzó macska-pózok nem tűnnek éppen adekvátnak egy luxusmárkához. Hacsak nem a luxusprostikat célozzák meg a kollekcióval. :)

tubi_ca 2011.01.14. 16:02:30

Bagzó macska-pózok, ezen jót nevettem :D Viszont az LV-t vásároló nők jelentős része nem a saját, hanem a férj, barát, szerető, akárki pénzéből fizet, ott pedig elég vékony a határvonal a kitartott feleség és a prosti közt, már ha van egyáltalán... Minden áron a Gésa emlékiratainak vége jut eszembe (nem a filmé, a könyvé), amikor a főhősnő idős korára Amerikába kerül, bemutatják egy puccos társaságban, és mikor elmondják, hogy ő gésa volt, és a gazdag, öreg férjjel bíró fiatal feleségek rá néznek úgy, mint egy prostira, holott ők inkább azok, mint egy képzett gésa...

A kollekcióról annyit, hogy egyértelműen jobban, mint a tavaszi. A 29-es ruhát kérném, kicsit zártabb felső megoldással, és a 35-öset egy az egyben, és a 2-eske kalapját.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása