OurFashion

Anyu ruhájában

2010.december.13. 23:23

**Anna**

10 komment

 

A divatszakmát úgy látszik, nem lehet elég korán elkezdeni, mostanra elárasztották a világot a 15 év alatti bloggerek, modellek és tervezők. Az elmúlt években egyre gyakrabban bukkannak fel extrém fiatal tehetségek, akiknek nem biztos, hogy van normális gyerekkora. Igen nehezen hiszem el ugyanis, hogy valakit 10 évesen nem a játékok, hanem  véresen komolyan csak a ruhák, vagy a blogolás érdekl. Engem is egészen kicsi koromtól foglalkoztatott a divat, de a rajzolgatásnál, meg a babaruha varrásnál soha nem jutottam tovább. Egyszerű reklámfogás lenne csak, és mindegyik mini géniusz mögött egy tökéletesen felépitett terv, valamint egy magabiztos felnőtt áll? 15 éves modell oké, de a 8 éves talán még maradhatna a játszótéren.
A decemberi francia Vogue (Tom Ford szerkesztésében) egy egész divatanyagot szentelt felnőttnek öltöztetett kislányoknak. Tökéletes sminkkel, magas sarkú cipőkben, milliós ékszerekben és ruhákban feszít a három grácia. Elsőre elborzadtam, aztán megbarátkoztam vele, még végül addig nézegettem, hogy megtetszett az anyag. Mint fotók, mint művészi megnyilvánulás, hiszen nem értek egyet a felnőtt-gyerekek nevelgetésével. A többi fotósorozattal mellet, ami bekerült a francia divatbibliába, sokkal érthetőbb is, úgy egész. Persze rengeteg kérdést vet fel az anyag, merre tart a társadalom, ha már 10 évesen valakit sztárrá avanzsálnak, mi lesz velük később, meg egyáltalán, mi lesz a gyerekkorral?
 

 

Megosztás:
10 komment

Címkék: fotó vogue

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agnes szucs · http://www.iiiinspired.blogspot.com/ 2010.12.14. 00:16:01

akármennyire szép is ez, azt gondolom, hogy nagyon nem helyes... minél többet látjuk, annál inkább elfogadjuk, hogy ez oké. szerintem ezzel tom ford és carine túl sokat engednek meg maguknak, és túllépik a művészi szabadság megengedett határait.

á

lucienne · http://lucienne.freeblog.hu 2010.12.14. 06:28:05

Én nem itt húznám meg a művészi szabadság határait. Hanem például azoknál a kislányoknál, akikkel horrorfilmekben elmebeteg szörnyetegeket játszatnak el (gondoljatok csak A körre vagy Az árvára). Meg a tehetségkutatókban felfuttatott, aztán jól megrágott és kiköpött gyerekeknél.
Szerintem ezek a képek épp eléggé ironikusak ahhoz, hogy az ép lelkű felnőttek ne vegyék őket halálosan komolyan, csak némi kritikát lássanak benne, ahogy sok más, enyhén sokkoló divatanyagban is.
Ezek a kislányok gyönyörűek, és véletlenül sem a ruha meg a smink miatt, hanem annak ellenére.

exclusive 2010.12.14. 09:14:32

Na és persze a sok elferdült férfiről ne is beszéljünk akik teljesen másképpen tekintenének ezekre a GYEREKEKRE!

Jizzler 2010.12.14. 15:50:29

Első ránézésre azt hittem, Palvin Barbara van az első képen. Nyihhá! :)

vadmeggymag23 2010.12.14. 16:59:31

Gyönyörű gyerekek az biztos...CSak hát igen azok a rossz indulatú férfiak...Bele se gondolok....

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2010.12.14. 18:57:59

Utcsó kép Palvin Barbi 1:1 :-D

beryl 2010.12.14. 19:01:05

szerintem nem kéne ilyen posztot kiraknotok
szörnyű, hogy a gyerekeknek még mindig nincsenek jogaik

saffron 2010.12.15. 15:08:02

Szerintem a pedofilos célzásokkal el vagytok kicsit tévedve. Egy gyerekre bukó felnőtt pont az ártatlanságra, a minél gyerekesebb külsőre bukik, itt meg nagyon nem ez a helyzet.
Egyébként csodaszép kislányok, és borzasztó kényelmetlenül érzem magam a képektől. Olyan érzéseket kelt bennem, mint azok a szörnyű amerikai gyerekszépségversenyek.

szépjuhászné 2010.12.15. 19:46:17

@saffron: Akkor tekintsük simán a gyerek ellen elkövetett bűncselekménynek. Ha egy felnőtt egy gyereket szexuális tárgyként ábrázol, én nem tudom nem pedofilnek nevezni.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása