OurFashion

Képriport: Marie Claire Fashion Days 2010

2010.október.18. 20:19

*Bianka*

4 komment

- avagy divatbemutatót kivetítőről nézni, olyan mint zokniban fürödni.

Igaz, hogy pár éve még örültünk, hogy van egy olyan bemutató az országban, ahol a fiatal magyar tervezői generáció bemutatkozhat, de idén nagy csalódást okozott a Marie Claire Fashion Days VIP estje. A csalódást természetesen nem a tervezők okozták, hanem a szervezés.

Hatalmas tömeg érkezett péntek este a Millenáris parkba, ahol a hosszadalmas beléptetés végére még a karszalagok is elfogytak. Örömmel láttam, hogy igenis van igény egy ilyen jellegű eseményre itthon is. Hamar legörbült azonban a közönség szája, amikor meglátta,  hogy a pár sor széken csupán az emberek negyede fér el. Nem csoda, hogy nem fért el több szék, hiszen kellett a hely a McCafénak...

Mivel színpadot nem építettek, így a maradék - kevésbé VIP - közönség amellett, hogy végigállta az egyórás bemutatót, örülhetett, ha lát valamit a kivetítőről.

Talán az egyetlen ok, hogy örültem annak, hogy a future generation csupán 8 lookot mutathatott be, az az, hogy az idő előrehaladtával egyre inkább úgy éreztem, hogy ezer kis tűvel szurkálják a talpamat a 13 centis sarkú cipőmben.

Talán az oké, hogy holmi bloggerek ácsorognak, de az mindenkit felháborított, hogy Szegedi Kata szülei, vagy a KREA Kortárs Művészeti Iskola igazgatója, Nemes Mara is lábon nézte végig a bemutatót, miközben több tanítványa is a tervezők között volt.

A szervezők valószínűleg azt gondolták, hogy a goody bag-ban található ajándék mosószer feledteti a rossz élményeket, bár nem hiszem, hogy sok ember ment át az egyliteres háztartási folyadékkal a The Room partyba.

De szóljon ez a poszt a tervezőkről is, akiket, mint mindig, két csoportra osztottak. Minden tervezőtől két szettet választottam, ezek a kedvenceim:

FUTURE GENERATION

Abodi Dóra

Imádom a kéknek azon árnyalatát, amit Dóra használt az atlantiszi világ által inspirált 2010-es őszi-téli kollekciójánál:



 

ANNAEVA

Viszonylag egyszerű, de annál elegánsabb szabásvonalakkal mutatkozott be az ANNAEVA tervőzőpáros, akik most sem tudtak szabadulni, a szinte már védjegyükké vált rózsaszín színtől, ami talán nem is baj...

 

Mojzes Dóra

Talán Mojzes Dóra bemutatója volt a legütősebb vizuális élmény, hiszen különleges vonalat képviselt a fiatal tervező. A Jeanne d'Arc által inspirált kollekció minden darabja nagyon karakteres és némely elég meghökkentő is...

 

 

Szegedi Kata

Kata ruháit már csütörtökön meglestem a showroomban (poszt róla hamarosan), aminek csak akkor örültem igazán, amikor rájöttem, nem sokat látok a kifutón bemutatott darabokból. Kedvencem az a világoskék ruha, amit egyáltalán nem láttam a kifutón, de tudom, hogy bejutott a legjobb nyolcba. Stílusosan képem sincs róla, ezért a lookbook fotón megleshetitek. A másik kedvencem Benus Dani egyik cipője, ami több,mint gyönyörű...


 

 


 
 

Kepp Showroom

Talán a Kepp showroom-os lányok ruháiból láttam a legkevesebbet a bemutató során. Lépkedő fehér szőrmesapkákon kívül más nem került bele a látóterembe. Így volt ezzel szerintem Koch Balázs is, aki a képeket szolgáltatta számunkra, mivel ezekről a darabokról nem készült fotó. Ha valaki tud küldeni felhasználásra, szívesen fogadjuk!

Imago Mundi

Borbély Bea és Kardos Ágnes ruhái közül a fekete bőr jumpsuit volt a kedvencem és az a szürke kabát, amiben én valószínűleg megfagynék, a színe és a fazonja azonban elvarázsolt.


 

 NEW GENERATION:

Anh Tuan

Tuanról sokaknak csak a táskák jutnak elsőre az eszükbe. Nagy hiba ez, hiszen a vietnámi-magyar tervező ruhái a tökéletes elegancia és a 21. századi nőiesség megtestesítői. Két kedvencem, amit már sikerült korábban felpróbálnom nála, és előben bizony még lenyűgözőbbek:



 

Je Suis Belle

Talán elmondható, hogy a legtöbben a bemutató után a JSB kollekciójáról beszéltek, hiszen a különleges télikabát anyagok mindenkinek beindították a fantáziáját. Először az anyagot az Elle Decor tavaszi lapszámában láttam, hiszen Tóth Ali lakásában ilyen párna található. Hát párnára és kabátra is szükségem lenne...



 

Konsánszky Dóra

Dórát is a bőr anyaga inspirálta idén télen. A kollekció rengeteg elegáns, ugyanakkor hétköznapi szettet tartalmaz, amire azt hiszem már régóta vártak a KD rajongók. A kedvencem ez a fekete, csavart bőr ruha.



 

Nanushka

Talán Sándor Szandrától láthattuk a legnyáriasabb téli kollekciót a bemutató tervezők közül. A konstans téli szín, a fekete mellett, Nanushka kollekciójában gyakran láthattunk pasztel darabokat is, és bemutatásra kerültek a márka táskái is.



 

USE

Úgy gondolom, hogy a USE-nak volt a legnehezebb dolga, amikor a rengeteg elkészült lookból ki kellett választania azt a csekély mennyiségűt, ami bemutatásra kerülhetett. Kabátokban nagyon erős idén a márka, én mégis azt a bőr ruhát vártam áhitattal, amit már a lookbook képek óta szeretnék élőben is megtapogatni. Utóbbi még várat magára, de a látszat nem hozott csalódást magával.



 

Artista

A legérdekesebb anyag és fazon párosult a kedvenc artista kezes-lábasomnál, ami színes mivolta ellenére egyáltalán nem lógott ki a téli kollekcióból.



A fotókért köszönet Koch Balázsnak! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodMother · http://www.veszta.hu 2010.10.19. 21:19:12

Tök jó ez a poszt. Köszi Bianka! :)
Jövőben is szeretnék hasonlókat látni a blogon.

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2010.10.19. 21:39:00

Bizony, egyetértek az előttem szólóval! :-)

vividfluxury 2010.10.20. 12:48:17

A szervezés kritizálásában abszolút egyetértek, röhejes volt az egész.

Mme du Tancin 2010.10.20. 14:02:48

én is mélyen egyetértek, felveszi az ember a magssarkúját, hogy mert mégis divateseményre megy, és hiába terelik át a VIP sorba a regisztrálásnál, két órát álldigál, hogy a fejdíszeket lássa, és a pezsgő is elfogy.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása