OurFashion

Arcok a magyar divatéletből

2010.augusztus.23. 13:44

**Anna**

2 komment

Misetics Mátyás, fotós

Kor: 28
Jelenlegi lakhely: Bécs, Budapest
Jelenlegi munkahely: HIGHLIGHT agency (fotóügynökség), COLORBLIND Branding (közös design cég)

Honlap: www.misetics.com, www.highlightagency.com
 
Legelső munkahelyed:
 SALON3, az egyetem után hárman csináltuk: arculattervezés, fotó- és mozgókép gyártás. Előtte, még érettségi után Angliában dolgoztam egy internet cafe-ban kb. 5 napig, az is számít? :)
 
 
Eddigi legkedvesebb munkád:
Editorial-ban talán a Hamu és Gyémánt magazinnak készített anyag Alföldi Róberttel, a művészeti munkáim közül pedig...talán az erdős-elemlámpás-ellenfényes kép ami azóta több külföldi kiállításon is szerepelt; egyébként az öcsém van rajta és a rákoshegyi erdőben csináltuk 5 éve (Untitled lights No.6).
 
Hogyan kezdtél el divattal foglalkozni?
Én nem divattal foglalkozok hanem képalkotással.
A divatfotót azért szeretem mert kreatív szinten a legnagyobb mozgásteret nyújtja az alkalmazott műfajok között. Az egyetemi éveim alatt a MOME-n kezdtem divat- és reklámfotóval foglalkozni, vele párhuzamosan a művészeti életben is jelen vagyok egy másik portfólióval. Szeretem ezt a kettősséget, a különböző kihívásokat, az eltérő közegeket.
 
Honnan nyersz inspirációt a munkádhoz?
Sok filmet nézek a 70-es 80-as évekből, főleg amerikaiakat. Kedvenc filmes műfajom a neo-noir. De retusálás közben fogyasztok mindenféle borzalmat. ;) Kapok lendületet a zenéből is, ami leginkább indie-rock, némi elektronikus, és EBM, no meg klasszikus és experimentál, noise, noise, noise, noise, noise.
 
 
Mit tartasz eddigi legnagyobb sikerednek?
Nemrég adtam el 4 munkám, amivel bekerültem egy ismert amerikai magángyűjteménybe. Ez csak egy lépés persze, inkább talán arra vagyok büszke ami ide vezetett.
 
Mi a legnagyobb vágyad az életedben?
Szeretnék előrehaladni azon az úton amin most vagyok. Szeretnék valamivel többet aludni, és valamivel nagyobb rendszerben élni, többet lenni a barátaimmal és azokkal akiket szeretek. Sok minden van a fejemben amit meg akarok valósítani, képek, mozgóképek, és egyéb különböző haditervek.
 
Szerinted hogyan öltözködnek a magyar fiatalok?
Ahogyan egy tisztességes kelet-európai fiatalnak kell úgy! Mint a Westendben! ;)
Nézd, lassan, de haladunk előre. A mostani tinik például határozottabban jobban öltözködnek, mint amikor én voltam gimis, akkor még itthon nem volt H&M persze. Ugyanakkor most, viszont mintha jobban hátra lenne szorulva az underground, de ez lehet, hogy csak az én bajom.
 
Melyik divatmagazint ajánlanád a divatrajongóknak?

Dansk, Plastique, Acne Paper, ilyesmiket.

 

+ 1 kérdés csak Neked:

 

 

 

 

 

Melyik városba és országba költöznél el a legszívesebben, és miért?

Barrow városába ami Alaszkában van, itt az év egy szakaszában egy teljes hónapig sötétség van. Izgalmas lehet. Az év többi részére pedig maradna New York bár konkrét tervben London van, de azt most kicsit elhalasztottam, mivel az Osztrák kulturális minisztérium ösztöndíjával egy Artist in Residence program keretében 3 hónapig Bécsben vagyok most, néha persze hazaugrom Pestre 1-1 fontosabb munka vagy izgalmas találka miatt. ;)

 

 

 
Kedvenc divatfotó másoktól:
Guy Bourdin-tól származik nagyon sok minden amit ma a divatfotóban ismerünk. Imádom ahogyan használja a teret és a vizuális csavarokat amelyeket épít a képeibe.
 

 

Legkedvesebb saját munkák:

Untitled lights és Prismatique

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morrighan 2010.08.23. 14:36:59

Légyszí a friss hírek mellett nézzetek rá a mailjeitekre, szombaton legalább egyvalaki biztosan küldött szettet. Tudom, hogy elfoglaltak vagytok, csak kezdek aggódni, hogy nem érkezett meg. Köszi.

beryl 2010.08.24. 20:52:25

állat jó az önfényképe
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása