OurFashion

Mome diploma 2010

2010.június.15. 23:10

**Anna**

5 komment

Mostanában érdemes ellátogatni a Ponton Galériába, mert közelebbről is szemügyre lehet venni az idei textiles diplomázók munkáit. Vázlatfüzetek, dolgozatok, rajzok és fotók, ennél jobban aligha láthatna bele egy külső szemlélő a hosszú munkafolyamatba.

A kész kollekciók között szerintem vannak különösen kiemelkedő munkák, ilyen az első két fotón látható hatalmas cipő. Poppre Orsi és Pasztricsák Larissza (Mrs Herskin)alkotásai szerintem elképesztően eredetiek, egyediek, kísérleteznek az anyagokkal, a formákkal és a különböző felületekkel. Hordhatatlanságukban, meglepő megoldásaikban rejlik az, amitől számomra nagyon erősnek hatnak. Személyesen kötődök Gyöngyösi Renáta magyar népviselete által inspirált kollekciójához. Igaz, hogy nagyon sokan nyúltak már vissza a gyökerekhez, de mindig érdekes új szemszögből is megismerni a kultúránkat. Az utolsó, kissé homályos képeken Sármán Nóri esküvői ruháit láthatjátok, kicsit másképpen. A kollekció egyik érdekessége egy teljesen új nyomó eljárási technika, melynek hatására az anyag lyukacsos, csipke szerűvé válik.

Mivel ez egy nagyon erősen szelektált összeállítás, ajánlom mindenkinek a Múzeumok Éjszakáján megrendezésre kerülő MOME Maratont. A diplomázók munkáin kívül a BA-s végzősök kiskollekció is felvonulnak (Alizom is), közel 140 ruha lesz látható a bemutatón. Helyszín:Műcsarnok, időpont: 20 és 22 óra.

 

 

 

 

Megosztás:
5 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LuPuS 2010.06.16. 21:14:44

Vannak igazán érdekes és ötletes munkák!

A habcsók munka szerintem ":)Lili:)" nagy kedvence lesz ,ha meglátja.

LuPuS 2010.06.16. 21:18:44

Eltűnt a mondatszerkezetem:(újra)

Vannak szép és érdekes munkák,kevés kép van sajnos, az utolsó munka kifejezetten tetszik!
A habcsók remekművek " :)LILI:) " nagy kedvence lesz, szerintem.

Fashionlover 2010.06.16. 23:54:39

Nekem a bőrös cipők és kiegészítők tetszenek, meg ami nincs köztük a képeken de nagyon jóó az a több funkciós ruha!!! Van róla egy kis videó is a Pontonban nagyon ötletes!!!:) Meeg az amit 3D szemüvegen keresztül kellett nézni, az is szupi!!;) Érdemes őket megnézni!!

☺Lili☺ 2010.06.18. 16:28:09

@LuPuS: igazán kedves feltételezés, de sajnos nekem ez most nem. :) az a szürke-türkíz csízma! na az nagyonis!!!

Borg01 · http://myrdinfashion.com 2010.07.26. 21:35:00

Nekem az utolsó 2 képen az esküvői ruha nem igazán tetszik:( A cipők nagyon jók .
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása