OurFashion

Top 10 - Vogue címlapok

2010.január.11. 17:15

*Bianka*

10 komment

Figyelem! Nagyon szubjektív lista következik a 10 legkedvesebb Vogue címlapomról!

10. Az utolsó helyezett ez az 1993-as szeptemberi szám lett. A fotót Mario Testino készítette, a model pedig Christy Turlington. A lapszám témái a csillogó és szexi mégis visszafogottan nőies megjelenés körül forognak. Imádom ezt a sapkát, ezért juthatott be a listába ez a címlap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Az utolsó előtti helyet ez a listában a legidősebb címlap kapta. 1920 novemberében díszelgett az újságárusoknál, ez a Helen Dryden által illusztrált lapszám. Dryden legjobban sikerült Vogue illusztrációja informatív, mégis kellően dekoratív és maximálisan kifejező. A rajzon látható hölgy igazi címlapsztár, tökéletesen megállja a helyét!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Miro és Vouge. Mi kell ennél több? Szinte már tökéletesnek mondható ez az 1979-80 decemberi- januári francia duplaszám címlapja. De mégis valami hiányzik belőle... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Sajnos csak nagyon kicsi felbontásban találtam meg nektek a hetedik helyezettet. Azonban ez egy fantasztikus címlap, így érdemes megnézni nagyban. Ezt az 1939 augusztusi borítót nem lehet tudni biztosan, hogy ki készítette. A Vogue Covers című albumban is csak ennyi látható: Hirsh or Host. Természetsen mindkét egyén állítja, hogy az ő címlapjáról van szó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. 1984 a Vogue fejkendős éve volt, az szinte biztos. Rengeteg címlapon pózoltak a modellek valamilyen kendőben. Mégis számomra ez a legmegnyerőbb az összes közül. A képet Paolo Roversi készítette, és ez a gyönyörű tekintetű modell pedig Elizabetta Ramelia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.  Ez az 1963 májusi címlap sokáig a kedvencem volt, de valahogy meguntam, így csúszhatott le szegény az ötödik helyre. A William Klein által készített borítón Jean Shrimpton szerepel és a stylingért a Dior volt felelős.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Csak éppen hogy lecsúszott a dobogóról ez a 1948 áprilisi vintage címlap. Ez a stílus egyszerűen a hatalmába kerít, hátul az a kalitka pedig szerintem telitalálat. A képet Horst készítette. (ez most biztos)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Ez az 1934-es sport- és nyári divattal foglalkozó szám címlapja egyszerűen fantasztikus. A kötélből kirakott felirat annyira elvarázsol, hogy alig figyelek a modellre. A képet két fotós készítette: Anton Bruehl és Fernand Bourges. Ruha: Jaeger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Norman Parkinson egyik legsikeresebb Vogue címlapja tökéletesen megérdemli, hogy a második helyet megkapja. A fukszia szín nagykövetének számító 1957 augusztusi lapszám, azt szerette volna bebizonyítani, hogy ez nem csak egy szín, hanem egy divat időszak megtestesítője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A győztes címlapot akárhányszor meglátom a hatalmába kerít. A fekete fehér kombináció olyan eleganciát sugároz, hogy azonnal lefegyverez. Ez a címlap szerintem tökéletes és bármikor megállná a helyét. Ha 2010-ben meglátnék egy ilyen borítóval rendelkező újságot azonnal megvenném. Az 1950 júniusi Black and White Idea címlapot Irving Penn fotózta, a modell Jean Patchett és stylingért Larry Aldrich és Lilly Daché feleltek. Le a kalappal mindegyikőjük előtt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Vogue Covers album: Little Brown kiadó, 2009

 

 

 

 

Megosztás:
10 komment

Címkék: top 10 vogue covers

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timka81 · http://illatoskert.com 2010.01.11. 19:10:40

Milyen érdekes, hogy mindegyik visel valamilyen fejfedőt!
Ez véletlen?

*Bianka* · http://www.ourfashion.blog.hu 2010.01.11. 19:30:37

@timka81: vèletlen :) ugy nèz ki, hogy tudat alatti vonzòdàsom van a kalapokhoz!

Tamas.D · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.11. 19:54:03

Az 1-es kép olyan, mint Szörnyella :) pöttyösen látja a világot
www.ejatekok.com
Jók a grafikák és gyorsak a játékok.

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.01.11. 20:17:56

Újabbakat nem is válogattál be... De nem baj :-)

Selkt-Sa 2010.01.11. 21:06:25

csodaszépek... azt hiszem, ölni tudnék egy régi vogue számért. (hehe, bár nekem már egy egész gyűjteményem van a padláson, lassan már azok is vintage-ek lesznek...)

mennyivel másabbak voltak ezek a régi lapszámok, mint a mostani szutykok. mintha elfelejtették volna manapság az eleganciát.

Levéltetű 2010.01.11. 21:17:39

Szőrszált hasogatok: a "Top 10 Vogue címlapok" címben nagyon hasogassa az agyamat az utolsó két bötű.

pentekagnes 2010.01.12. 08:23:28

A 3 és 4 es címlap nagyon jó és a Miro is, az első eredeti és aranyos, telitalálat, de a mostaniak közül is lett volna szerintem helye az első 10 ben.....

mucurka 2010.01.12. 10:24:01

szépek :)
milyen kár, hogy manapság teleaggatják feliratokkal a címlapokat...

take_me_somewhere_nice 2010.01.12. 11:08:22

Számomra Miró az első, de nekem meg az ő irányába van valamilyen tudatalatti és leküzdhetetlen vonzódásom...:)
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása