OurFashion

Karl Lagerfeld megvalosította Coco Chanel álmát

2009.december.05. 15:53

*Bianka*

0 komment

Aki kicsit jobban ismeri Coco Chanel munkásságát és személyiségét, az pontosan tudja, hogy minden álma volt egy divatbemutatót rendezni Kínában. Karl Lagerfeld - akinek a neve mára már teljesen összeforrt a Chanel-ével - megvalosította elődje nagy álmát.

De nem is akárhogyan, az egy dolog hogy a 2010 Pre-fall Chanel kollekciót Shanghaiban mutatták be egy óriási uszályon, amit az öbölben helyeztek el, így az esti bemutató háttere a kissé futurisztikus Shanghai lehetett.

A különleges helyszín melett a kollekció bemutatója egy idő- és dimenzióutazásra invitálta a nézőket, ahol a kínai történelem szinte minden egyes személyeisége és időszaka felfedezhető volt az összeállításokban és ruhákban. Karl azt nyilatkozta hogy a mandarinok ruháitól kezdve Mao egyenruhájáig minden megihlette, amit Kínáról látott, halott és tapasztalt kutatásai során.

Mivel Coco álmáról van szó, Karl egy rövidfilmet is forgatott Chanel-ről, ezzel is felidézve a "tökéletes asszony" szellemét.

De ez még semmi, hiszen most következik az ami a divatrajongókat talán a leginkább izgatja. A kollekció előkészítését és elkészülését is nyomon követhetjük utólag videón, mivel egy 10 részes sorozat mutatja be Lagerfeld otthoni munkásságát és shanghai előkészületeit is.

Fantasztikus figyelni, hogyan dolgozik egy ilyen géniusz és hány ember összehangolt munkája kell ahhoz hogy a kollekciója tökéletes legyen. Érdemes tehát megnézni az összes részt, én most csak kettőt teszek be ide, és utána a bemutatóról láthattok egy kisfilmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A második rész:

Nyolcadik rész, a pakolás és indulás: (szívesen pakoltam volna :) )

A bemutató röviden:

A bemutató előtt november 25-én nyílt meg Shanghaiban egy 480 m2-es Chanel bolt, ami az enteriőr tervező szerint a márka legelegánsabb és nívósabb boltja jelenleg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen a frissen nyitott boltban a bemutató óra Special Edition Shanghai termékeket is lehet kapni. Például ebben a táskában egy "Shanghai Karl Lagerfeld" aláírás található:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen amellett, hogy Karl Lagerfeld megvalósította Coco Chanel egykori álmát, mindenki úgy gondolja, hogy a legjobb időben nyitott a kínai piac felé és hatalmas piaci részesedést fog szerezni ezzel a bemutatóval Kínában.

Megosztás:
0 komment

Címkék: karl lagerfeld chanel coco chanel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása