OurFashion

A kortárs képzőművészet nagy múzsája: Kate Moss

2009.szeptember.22. 15:10

fashionista

5 komment

Az egyik alkotó szerint a szentelt víz sem segíthet rajta, Banksynál Warhol stílusban jelenik meg, terhesen pózolt Lucien Freudnak, ő maga pedig rúzzsal készít önarcképet. Nem csak a modellvilágban, a kifutókon és a szépségápolási cikkek hirdetésein találkozhatunk a világ legmenőbb modelljével, hanem a kortárs képzőművészetben is megjelenik - modellként, témaként és alkotóként egyaránt.

A lentebb látható nagyszabású válogatából melyik a kedvencetek? Én persze nem tudom véka alá rejteni elfogultságomat - Lucien Freud és Banksy a kedvenc.

Marc Quinn szobra Kate Mossról 50 kiló aranyból készült.

Gerald Laing a hatvanas években vál ismertté pop-art stílusú képeivel, amelyeket olyan hírességekről készített, mint pl. Brigitte Bardot. 2006-ban visszarért, és Kate Moss mellett Amy Winehouse-t és Victoria Beckhamet választotta képeinek témájául.

Banksy. Banksy. Banksy. A kedvenc/híres 'urban' művész Andy Warhol stílusában alkotta újra Marilyn Monroe-t - Kate Moss arcával. Lenyűgöző az ötlet, a párhuzam és ahogy felrémlik Warhol leghíresebb mondata ('Mindenkinek jár 15 perc hírnév') - elismerően csettintek: ez a modern művészet.

Kate Moss terhes képét rengetegen ismerik, Lucien Freud tehetségét pedig sokan elismerik - nem csoda, hogy 2002-ben kétmillió fontért kelt el a kép.

Katherine Bernhard képéről csak a címe (Kate Moss) árulja el, hogy mit illetve kit ábrázol. Az alkotás a japán Vogue felkérésére készült, a modellt virágerdő közepén ábrázolja. 

Takashi Murakami képe a harmadik helyezett nálam: szintén terhesen ábrázolja a modellt, állandóan figyelő szemgolyó-gömbök társaságában. 

Tévedtek. Ez nem egy újabb fotó Kate Mossról, hanem egy hiperrealista gobelin. Chuck Close szőtte/varta Belgiumban.

Alec Katz alkotása számomra  olyan 'semmilyen'. Kár rá szót vesztegetni.

Stella Vine legalább a kis üzenetével kreatív volt.

Végül pedig következzen Kate Moss Kate Mosstól - rúzzsal festve. A szöveg ehhez passzol: "Who Needs Blood When You've Got Lipstick?"

Forrás: CultCase

Megosztás:
5 komment

Címkék: érdekesség kate moss

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serjsoadfan · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.09.23. 12:04:28

Bansky tényleg remekelt, mint legtöbbször. A gobelin azonban holt versenyben második nálam a Takashi Murakami alkotásával. Kate Moss alkotása. Kezdve az eszköztől, a szövegen át a vonalak összességéig meghökkentően remek.

fashion victim 2009.09.24. 16:05:44

Nem tudom pontosan megfogalmazni mitol birom ezt a csajt, de o a kedvenc modellem. Azt hiszem azert, mert stilusos. Lesz egy kiallitas a Musee des Arts Decoratifs-ban (Parizs) 2011-ben, amit egy az egyben neki szentelnek.

justniki 2009.09.24. 18:05:08

@fashion victim: igen? hol találok erről még infokat?:)

Ms Groutesque 2009.09.25. 18:09:57

az a gobelin nagyon durva, tetszik! jó az utolsó kettő is.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása