OurFashion

Képriport: KREA diploma divatbemutató 1.

2009.június.23. 18:40

*Bianka*

1 komment

A múzeumok éjszakája sok érdekességet tartogatott számunkra és már olvashattátok Anna beszámolóját a MOME diploma divatbemutatóról, ám itt még nincs vége a riportoknak. Én a Szépművészetiben figyeltem az eseményeket Juhász Péter fotós kollégával, akinek a lent látható képeket köszönhetjük. Már korán megérkeztünk, ezért a smink szobában figyeltük, hogyan veszi kezelésbe a Ten Models és a Modelbook lelkes lányait és fiújait Tombor Sarolta sminkmester és Kreás tanítványai és az East Side Hair-es fodrászok. Nagy volt az izgalom, de már a sminkeknél és hajaknál látszott itt komoly munka folyik és folyt a bemutató megszervezése és lebonyolítása mögött.

 

A színfalak mögött Tombor Sarolta sminkel:

De most következzenek a divatbemutató képei. A bemutató maga is egy külön diplomamunka volt Dóra Krisztina stylist számára, aki az egész rendezésért felelt.

Hansági Krisztina - hansagi

Diplomamunka címe: Good Morning! Image Fotó: Dobos Tamás

Hansági Krisztina kollekciója nagyon tetszett finom és lágy anyagokat használt, rengeteg apró kis ötlettel dobta fel az alapvetően minimalista ruhákat. Mint a címből is láthatjátok dimplomamunkáját az alvás és a reggel ihlette. Ezért sokszor hálóing és pizsamaszerű utcai viseleteket láthattunk tőle a kifutón. Kedvenc összeállításom tőle:

Az én stílusomhoz legközelebb álló annaeva nevű duó, mint később kiderült, csak jövőre diplomázik de már idén bemutattak egy közös kollekciót. Kárpáti Éva és Hachbold Anna diplomamunkájának címe: 20th Century Urban Camouflage & Future Classics Image Fotó: Karsay Katalin

Kollekciójuk bármelyik darabját szívesen elfogadnám, olyan modern és divatszerető nőknek terveznek, akik különlegesek szeretnének lenni, miközben valamennyire követik a divat minden vonulatát. Az annaeva kollekcióban főként csak lágy esésű anyagokat láthattunk és pasztell színeket, mindezt feldobva néha egy-egy bőr kesztyűvel és kabáttal. A pasztell színeken kívül az image fotón is látható kék dominált még. Sajnos nem tudtam dönteni, úgyhogy két kedvenc darabom következik:

Lakatos Leila- lelila.lakatos

Diplomamunka címe: Fekete és Fehér Image Fotó: Dobos Tamás

Mint, ahogy a diplomamunka címéből is látszik Lakatos Leila két színre alapozta a kollekcióját. Nem nehéz rájönni tehát, hogy a két legellentétesebb szín tökéletes harmóniában sugározta az eleganciát. Az első modellnél még furcsa hatású volt a fehér zokni és fekete lakcipő és a malomkő nagyságú kalap, de aztán annyira beleszerettem, hogy elmentem fehér harisnyzoknit vásárolni...

Dudás Judit

Diplomamunka címe: Raymond Radiguet Image Fotó: Viszlay Márk

Végre valaki, aki a férfidivatnak szentelte kollekcióját. Dudás Judit ruháiban talán a legmeglepőbb a csipke merész használata volt. Ingek, kalapok, kapucnik és egyéb ruhadarabokat bátran díszített a tervezőnő csipkével. Engem főként a kabátok fogtak meg legjobban.

 

A többi tervezőről és kollekcióról holnap olvashattok.

Megosztás:
1 komment

Címkék: képriport krea magyar divat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyz 2009.06.24. 20:22:49

"Végre valaki, aki a férfidivatnak szentelte kollekcióját"

hol is?
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása