OurFashion

MOME diplomabemutató

2009.június.21. 19:02

**Anna**

3 komment

Az idei Múzeumok éjszakája nem csak a festmények és kiállítások fanatikusainak kedvezett, hanem a divatőrülteknek is rengeteg lehetőséget tartogatott. A Szépművészetiben a Kreások, a Millenárisban a Moholy-Nagy Művészeti Egytetem végzősei vonultatták fel utolsó iskolai keretek között elkészült kollekciójukat. Én az egyetemi bemutatón helyszíneltem, a színfalak mögött próbáltam segíteni, kissebb nagyobb sikerrel. Izgalom és feszült hangulat uralkodott a kifutó falai mögött, a helyszín hátrányaival nehezítve. Semmi fény, kevés hely, de ez nem is lett volna baj, ha a nézők tökéletes összhatást látnak. Sajnos a koszos kifutó és a fekete háttér nem javított semmin, de szerencsére a ruhák ennek ellenére is megállták helyüket a magyar porondon. Néhány kollekció nem csak az itthoni közönség előtt aratna nagy sikert, szerintem a külföldi színvonalhoz képest sincsenek lemaradva. A diplomavédésen bemutatott videók, prezentációk nekem hiányoztak a kivetítőről, hiszen több kollekcióhoz szervesen hozzátartoznak. 

Földi Petra futurisztikus lényszerű esőkabátjait a spanyol építészet egyik híressége inspirálta, minden darabja egyedi szabás és struktúramegoldálokkal jött létre. Karakteres sziluetteit a színek még jobban hangsújozzák, csak az arc megmutatása pedig különleges és meglepő látványt nyújt. Nyíri Éva variálható robotnőit a transformerek és a szamurájok viselete ihlette, kreációit a fényes fekete és a matt felület ütköztetésével tette még különlegesebbé. Az alapkabát minden darabnál ugyan az, erre kerülnek rá a lakk elemek, amelyeket patentolással lehet cserélni, egymásra rakni. Ketten nyúltak csak a férfiak ruhatárához, egyikük Monostori Pál, aki egy teljes férfikollekciót álmodott kifutóra. Ötletei izgalmasak, a tradicionális és híres angol férfiviselet jegyeit viselik magukon, anélkül, hogy a hatás konzervatív lenne. Csömör Boglárka szintén a fiúk viselete érintette meg, kollekcióját az unisex öltözetek köré építette fel. Öltözeteit mindkét nem képviselői hordhatják, hiszen ennek érdekében esett a választás a szürke és a kék vízszerű árnyalataira. Ahn Tuan táskáit már ismerhetjük, most is hozta a szokásos színvonalat mint kiegészítőivel, mint pedig ruháival. A fantasztikus felületmanipulációkról híres fiú most sem okozott ez ügyben csalódást, bár 2007-es fekete lakkos kollekcióját nagyon nehéz lesz felülmúlni. 

Magyarország soha nem volt híján a tehetségeknek és nagy ölteteknek, ez a bemutató pedig szép példája ennek. Minden most diplomázó tervező megmutathatta mindazt amit tud, elképzeléseit nagyobb közönség előtt vonultathatta fel több alkalommal is.

Képek sorrendben: Monostori Pál, Ahn Tuan, Csömör Boglárka, Bíró B. Titanilla, Nyíri Éva, Földi Petra

Fotók: Balla Vivienne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás:
3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lizzy01 2009.06.21. 23:06:45

jó, jó de nem látok benne semmi újat
a modellek meg hm...suták

macimez 2009.06.22. 12:05:35

a negyedik modellt ismerem(: hacsak nem az ikertestvére az..mert akkor nem(: de szerintem nem rossz ruhák..

noirpapillon 2009.06.22. 22:02:13

Love, Love, Love Anh- Tuan kollekciók! Tavasszal teszteltem a legújabb fekete lakkbőr kollekciót az avenue Montaigne-on! Minden divatház ajtaja megnyílt előttem.. Itthon elmeséltem, erre Ő szerényen elmosolyodott!.. :)
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása