OurFashion

Parfümpéntek

2009.február.06. 13:52

fashionista

11 komment

Már megint annyi újdonság jön ki, hogy alig győzöm megírni. Szóval elsőként a Valentin nap apropóján egy csábító illattal kezdeném: az Agent Provocateur új, Diamond Dust nevű parfümöt mutatott be, amely a híradások szerint valódi gyémántport tartalmaz, így a bőrre fújva az illat mellett csodálatos csillogással is bevonja a bőrt.

A Guerlain tavasszal több illatot is piacra dob majd. Az egyiknek a neve La Petite Robe Noir - konkrétan már a nevébe is szerelmes vagyok, szaglászás nélkül. A kézírásszerű betűkkel díyzített üveg lila színe és szépan metszett kupakja eleganciát sugároz, míg az illatjegyekben felfedezhető csípős medvecukor illata kissé elrettent. Talán a rózsa, a citrom, a füstös teaaroma, a mósusz, a pacsuli, a vanília és a mandula elnyomja ezt a furcsa aromát? Mert ha igen, akkor nagy esély van arra, hogy új kedvencem legyen.

[LBD+bottlelight.jpg]

A másik új Guerlain illat a Mitsouko Fleur de Lotus lesz. Az Jacques Guerlain tervezte parfüm a divatház nagy klasszikusa 1919 óta. Az első világhábourú után óriási népszerűségnek örvendett gyümölcsös ciprusillata miatt. Most az eredeti mestermű kilencvenedik évfordulójára lótuszvirágos jegyekkel újította meg Jean Paul Guerlain. 

A Guerlain ikonikus Aqua Allegoria sorozata is két új taggal bővül majd. A Cherry Blossom egy púderes, bergamottos, zöld teás, őszibarackos édes cseresznyevirágillat, míg a Tiaré Mimosa inkább érzékibb, könnyedebb virágillat lesz, gardénia, mimóza, citromhéj, rózsabors vanília és mósusz jegyekkel.

[guerlain-aa-09.jpg]

A férfiak sem maradnak ki: a Diesel az egyik legkülönlegesebb csomagolású parfümöt mutatta be, amit a cég alapítója, Renzo Rosso a saját jótékonysági alapítványáról nevezett el Only the Brave-nek. A füstszürke,l öklöt formázó csomagolás orientális, fás, bőrös jegyeket rejt a citrus, ámbra és cédrus illatok mellett.

Forrás: Musings os a Muse, The Beauty Alchemist, Glossy Kiss

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gemini 2009.02.06. 14:03:23

Oh, parfümpéntek! Ez nagyon tetszik, ez az én napom! :)))
A Guerlain La Petite Robe Noir (kis fekete ruha) az összetevők alapján őszi-téli illatnak tűnik, nem tudom, miért tavasszal dobják piacra. :o Bár alkalmi illat is lehet, színházba, esti programokra, de mikor nyáron este is 25-28 fok van, akkor nem bírnék elviselni egy füstös-gourmand illatot magamon.
A Mitsouko Fleur de Lotus viszont nagyon felkeltette az érdeklődésemet, remélem, hamarosan kipróbálhatom valahol. :)
Aqua Allegoria sorozatból eddig csak a Figue Iris-t ismerem sajnos. Jó lenne többet is megismerni szépen lassan.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.02.06. 14:15:40

tudtátok, hogy a parfümök eladási árából 10% a fizikális előállítás, az alapanyag, a gyár rezsiköltsége, a munkás bére, a csomagolóanyag, és estébé alapköltség, és a többi 90% zsé mind marketingköltség, reklám, csomagolás tervezés, imázskialakítás, modellek költsége, glossy magazine oldalköltség, billboard költség, stb?...

régen annyira imádtam a parfümöket... odáig voltam a márkáktól, aztán kicsit tanultam egy kis közgazdaságtant, egy kis marketinget, egy kis tudatos vásárlást, és feminizmust, azóta organikus jázminolajat használok 10 ml. 1500 ft... és elég 3 hónapig.

Gemini 2009.02.06. 14:16:54

Ja, és ha már Guerlain, akkor nagyon kíváncsi vagyok az új Insolence-re: Insolence Eau Glacee.

Valentin napra pedig: Gaultier 2 Eau d`Amour (for women and men). "This limited edition will be launched in February 2008, on St. Valentine's Day."

Gemini 2009.02.06. 14:18:30

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Ez nem csak parfümökre mondható el. Sajna így működik a mai,modern, fogyasztói társadalom.

Gemini 2009.02.06. 14:20:25

@Gemini: Ja, már 2009-et írunk! :DD Bocsi, figyelmetlenkedek....péntek van. :)

suo tempore 2009.02.06. 18:57:00

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: én pont ilyen szempontból szoktam rá az olcsóbb fogkrémekre, mert ugyanaz van bennük, csak nem fizetek az árában 3-400 ft reklámot

de ez nem a szegénységblog,h ilyesmiről beszélgessünk :DDDD

coco 2009.02.06. 19:18:51

suo: tévedsz, az elmexet szinte egyáltalán nem reklámozzák, mégis az EGYETLEN fogkrém, melyet a fogorvosok tényleg ajánlanak :) én évek óta ezt használom, és egy rossz fogam sincs.
de ez már nagyon off, elnézést :)))

gallianori 2009.02.06. 21:47:33

az Aqua Allegoriás illatokat már nagyon várom. csak pár hónapja ismerkedtem meg velük, mert a parfümériában az arcápolás címke alatt bújkált...
ezt a mai napig nem értem, pedig a Douglasról van szó.

Gemini 2009.02.09. 09:32:25

@coco : én már láttam elmex reklámot a tv-ben! Jó nekem az amodent is. :))

Zsófee12 2009.02.10. 16:03:25

Húú az Agent Provocateur jó lehet...:)
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása