OurFashion

Bréking! Michelle Obama beiktatási ruhái

2009.január.21. 07:29

fashionista

21 komment

Amerika új elnökének beiktatására figyel most a világ, a divatipar viszont inkább a first lady öltözékére fókuszál. Hosszú ideig tartó spekulációk után végre fény derült a dologra: az egész napos rendezvény kezdetén Michelle Obama egy halványzöldes-sárga, csillogó ruhát viselt - a kubai származású amerikai tervező, Isabel Toledo alkotását. (A vasárnapi We are Open koncerten szintén egy kubai származású tervező, Narciso Rodriguez ruháját viselte Mrs. Obama- egyesek szerint ez egyértelmű politikai üzenetet hordoz, hiszen Barack Obama kampányprogramjának egyik célja, hogy javítsa az Államok Kubával való kapcsolatát.) Mivel a legtöbb friss first lady kéket, pirosat vagy fehéret visel e jeles napon, Michelle választása igazi mérföldkőnek bizonyul a divattörténelemben. A ruha ékszergallérja nagyon divatos,míg a szabás és a ruhához illő kabát nagyon Jackie Kennedy-s a nagy divatmagazin guruk szerint. Kiegészítőként zöld J.Crew kesztyűt és Jimmy Choo cipőt viselt.  

Michelle Obama

Magán a bálon egy aszimmetrikus, sifon, elefántcsont színű Jason Wu kreációban tündökölt. Nem véletlen, hogy az elnök így kezdte a beszédét: "First of all, how good looking is my wife?" Jason Wu egyébként egy 26 éves, taiwani születésű, de Manhattanben dolgozó dizájner.

Szerintem csodásan nézett ki Michelle Obama - bár a külföldi blogok némelyike az enyémmel ellentétes véleményen van. Nektek tetszik az új First Lady báli ruhája?

A beiktatási bálon viselt ruhát Mrs.Obama szokás szerint a Smithsonian Múzeumnak adományozza majd, csakúgy, mint az eddigi elnökfeleségek.

 michelleinauguralballgownOBAMA/

michelleinauguralball2

Forrás: Michelle Obama Watch, Stylist, Newsday, Popcrunch

Megosztás:
21 komment

Címkék: jimmy choo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quika · http://purple-weed.blogspot.com/ 2009.01.21. 00:14:22

Most nem találom azt a cikketeket amiben a Mrs.Obamának különböző tervezők által felajánlott ruháit mutattátok be, de azt hiszem volt köztük ennél mutatósabb.
Főleg a színével kapcsolatban vannak fenntartásaim..szerintem nem szép, ha már zöld, lehetett volna valami előnyösebb.
Az ékszergallér nagyon csini : )

Eki 2009.01.21. 00:58:03

Szerintem nagyon jó választás volt ez, csinos benne az asszonka!
Azok a ruhatervek pedig a beiktatási BÁLRA készültek, nemde? Majd postoltok arról is, hogy mi volt rajta a bálokon?

Feminine_Mystique 2009.01.21. 09:42:06

Szerintem a nappali ruhája nagyon klassz volt, különösen pedig az tetszett, hogy a család együtt olyan színpompás volt, nem unalmas. Most olvastam valahol, hogy az árnyalaotot citromfű zöldnek nevezik..Viszont az esti báli ruha talán lehetett volna kicsit letisztultabb, a szabás tetszik, csak ez a pihés jelleg nem annyira. Állítólag nagyon hasonlíta Jacqueline kennediy egyik híres báli ruhájára, egyébként is ugye mindig hozzá hasonlítgatják Michelle-t. Az előző napok ruhái nagyon tetszettek, különösen a Sonia Rykiel kabát. és valaki kérdezte, de szerintem ez volt A báli ruha, mert gondolom, nem öltözött át a bálok között...

Feminine_Mystique 2009.01.21. 09:43:21

Kennedy, bocsánat (és még atöbbi egy-két elírásért is)

v.rita 2009.01.21. 09:47:33

a ruhák nagyon szépek
de nem is ezt írtam volna az első sorba elsősorban, mert felszisszentem az 'asszimetrikusra', ami aSZiMMetrikus - ez különösen érint, mert most olvastam végig egy 15 oldalas statisztika jegyzetet, amiben követkzetesen, de rosszul írták a szót... még jó, hogy nem hétfő van: )

dorkabolka 2009.01.21. 09:56:34

A zöldes összeállítás nekem annyira nem jött be, a zöld kesztyű viszont tetszetős.
A báli ruha jól áll neki, szimpatikus ez a nő. Jól néznek ki együtt ott a lépcsőn lefelé jövet..

fashionista · http://ourfashion.blog.hu 2009.01.21. 09:58:35

Javítottam, pirulok is, de a mentségem az, hogy reggel hétkor írtam ezt a részt, és akkor még nem fog jól az agyam.

ARic 2009.01.21. 10:11:35

az első milyen rossz fotó...
nagyon szép ruha volt, gyönyörű színben, de a kesztyű, és még inkább a cipő színe nekem nagyon nem passzolt hozzá
a báli ruha váll- és dekoltázsmegoldása nagyon nem :(

quika · http://purple-weed.blogspot.com/ 2009.01.21. 10:21:21

Most látom a báli ruhát is. Ez igazán tetszetős és letisztult, nagyon pozitív az összhatás :)

Feminine_Mystique 2009.01.21. 10:56:22

Most jut eszembe, hogy amennyire tetszett tegnap Mrs. Obama stílusossága, annyire megdöbbentem viszont az alelnök feleségén: ti nem találtátok ízléstelennek az alkalom fényében, hogy volt rajta egy nagyon rövid szürke mini, egy majdnem térdig érő tűsarkú fekete csizma, és egy tűzpiros kabát? Még ha külön-külön minegyik jól is nézett ki, de ezen az eseményen elég közönségesre sikerült az összkép Mrs. Bidennek. Még akkor is, ha alakja egyébként megengedi, hogy ilyen darabokat vegyen fel, és egyébként csinos.

☺Lili☺ 2009.01.21. 11:24:11

Én este néztem, ahogy sétiznek meg integetnek serényen és közben szegény Michelle kabátja össze-vissza áll (előnytelenül). A nappali szeró szerintem színben jó választás, de a ruha elbírt volna még pár szabásvonalat, hogy a pocija ne látszódjon annyira. A báliruha szép! Bár a nyak- és mellszabás szerintem nem ide való. Talán egy Oscarra... De cukik voltak!

Eki 2009.01.21. 11:44:46

az alelnök nején én is döbbentem egy sort. fashionista köszi a báli tudósítást! :) nagyon tetszik a báli ruha, sztem nagyon jól állt Michelen. furi h pihés, de sztem elmegy.

coco 2009.01.21. 12:06:10

szerintem nagyon szépek és aranyosak együtt! ez a nő 45 éves! nagyon jól néz ki szerintem, és a báli ruha nekem különösen tetszik, bár bizonyára azért (is), mert fehér-imádó vagyok, az ő bőréhez pedig különösen szép szerintem.

Énbagoly 2009.01.21. 17:29:51

Szép kidolgozású, elegáns ruhák. Szerintem direkt jó, hogy nem követte a "hagyományokat", és nem akart unalmasan kinézni.
Várható lesz, hogy a hétköznapokban sem marad meg mindig a háttérben, mint mondjuk a Bush-nék. Jól teszi.

*Bianka* · http://www.ourfashion.blog.hu 2009.01.21. 18:41:49

imádom ezt a ruhát, bármikor elfogadnám, szerintem tökéletes!

*Almácska* 2009.01.21. 19:44:51

jaaaaajjj, ez nagyon szép, így, ezek a képek jók, e a tévében úgy nézett ki, hogy kábé kétszer akkora volt mint egyébként. na értitek, dai volt benne, nagyon. szerintem. de ahogy megy le a lépcsőn, nagyon szép az esése. :D

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.01.21. 23:41:37

A zöld összeállítás annyira nem jön be, ezt a sárgászöld árnyalatot sosem csíptem. Ellenben a báli ruhát simán bármikor elfogadnám! Gyönyör a köbön!

angyal9 2009.01.22. 07:43:43

Na.
A zöld ruha színe szép, és jól is állt neki (maga a szín), de a szabás nagyon előnytelen a számára. Én nem ezt választottam volna. A báli ruha gyönyörű, és nagyon szép volt benne!!! Ahogy jönnek le a lépcsőn, olyan, mint egy modell, pedig nem tökéletes az alakja, és nem is 20éves már. Jó választás.

Nekem egyébként nagyon tetszik, hogy a First Lady-k mernek újítani. Elvégre 21. század van, nem??? Mért kellene olyan protokoll szerint öltözniük, és meghúzódni a háttérben, mint 60 éve? Szegények, ők is emberek, és szeretnének élni, attól függetlenül, hogy a férjeik az ország első emberei. Pláne, hogy fontos szerepük van társadalmilag és diplomatikailag. Nem kell elzárkózniuk a protokoll elefántcsonttornyába, és egy hermetikus életet élniük; meg kell érteniük az országuk polgárainak, nőinek problémáit, és azt az üzenetet kell közvetíteniük, hogy képesek ezekben a problémákban lépéseket tenni.
Egyszóval, First Ladyk, újítsatok, én támogatom.

sklasse79 2009.01.22. 08:42:05

A zöld ruha nekem nagyon nem jön be (legalábbis michelle-n). Sztem vagy 10 évvel öregíti.
A báli ruha viszont abszolút előnyös, stílusos, és friss (a helyzethez képest).
Sztem a first lady-nek általában az adott társadalmi nőtípust "kell" megtestesítenie. Ami az 50-es évek amerikájában a háttérben maradást, gyerekek, családi fészek, stb jelentette. Most pedig az önállóságot (gondolkodásban, döntésben, vélemény nyilvánításban), valósítsd meg magad, érvényesülj dolgot.

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.01.22. 14:47:49

Sziasztok!
Nekem tetszenek ezek az öltözetek,és semmi kivetni valót nem találtam egyikben sem!
Ez a nő nem csak nagyon csinos,hanem nagyon okos is,hogy fiatal divattervezőkkel készítteti a ruháit,nem a multitervezők bankszámláit gyarapítja!
45 évesek két gyerkőccel és komoly terhekkel a vállán-mi vár még rá!,jó sok meló-,ilyen fantasztikusan néz ki.
A nappali kosztüm színe szerintem szépen ment a színeihez,a kesztyű-cipő telitalálat !
Az estélyi ruha gyönyörű volt,jól is állt neki!
Most az egyszer jól választott Amerika.De ne politizáljunk,ezt azért szerettem volna elmondani....

Jó munkás Blogger 2010.06.12. 17:06:51

Sziasztok!

Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is előfordult már, hogy egy CD-t, DVD-t, vagy csak egy fan pólót akartatok rendelni a neten, de nem lehetett kérni a Magyarországi szállítást, mert ide le volt tiltva. Köszönhető ez annak, hogy a k.rv. postások mindent ellopnak, azt amerikai bolt meg újra küldi az ellopott dolgot, mert vásárlóbarát! Csak ez hosszú távon nem éri meg neki.

Így az Egyesült Államokbeli vásárlásoknál én eddig mindig a www.viaddress.com ingyenes csomagtovábbítási rendszerét használtam, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Eddig mindig bevált, használtam már az http://www.amazom.com-nál és az http://www.ebay.com-nál is.

A regisztráció ingyenes a www.viaddress.com oldalon. Ezután kapunk egy személyes USA-beli címet, amit használhatunk bármely USA-beli kereskedőnél történő vásárlás során, a Viaddress továbbküldi a csomagot a mi országunkba.

Ha az amerikai kereskedő nem fogadná el a nemzetközi, vagy a magyarországi bankkártyákat, akkor a Viaddress megvásárolja helyettünk az árut külön díj nélkül, majd elküldi nekünk. Nekünk csak az áru értékét és a szállítási költséget kell fizetnünk.

Remélem nem számít reklámnak, csak tele volt a hócipőm, hogy egy csomó helyen nem fogadják el Magyarországot célállomásnak.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása