OurFashion

Viktor&Rolf virtuális bemutatója

2008.október.16. 21:27

**Anna**

11 komment

A Viktor&Rolf tervezőpáros olyan dologgal rukkolt elő, amivel eddig azt hiszem még senki nem mert. 2009-es tavaszi-nyári kollekciójukat virtuálisan osztották meg a közönséggel. VIP vendégek, hírességek, divatőrültek, sőt élő divatbemutató nélkül. Ha a meglátogatjuk a honlapot, azonnal a modellel találjuk szembe magunkat, a Grand Salonban. Október 2-án mutatták be az internet segítségével ruháikat, így mindeni ugyan onnan, ugyan olyan jól tekinthezi meg a kollekciót, mintha mi is ott lennénk. A show érdekessége még, hogy egyetlen modellel, Shalom Harlow-al dolgoztak, úgy vágták össze a videót, hogy önmagát követi, a nézőtéren sem ül senki, üres teremnek szól a bemutató. Gondolom nem hozott osztatlan sikert az ötlet, de a tervezők szerint ez a divatbemutatók jövője. Egyetértek, egyenlőséget mindenkinek! A ruhák fő eleme egyébként a fekete fehér geometrikus minták, valamint a tűz. Mindenesetre nekem nagyon tetszik a netes bemutató ötlete, a megvalósítás, és az egész, ahogyan egy virtuális házat, világot alkottak maguk köré. Végülis ez a jövő.

 

Megosztás:
11 komment

Címkék: viktor and rolf

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suo tempore 2008.10.16. 22:08:41

nem hiszek benne

egy csomó katalógus is elérhető neten, elég sok a lapozható is, jó minőségű, nagyítható képekkel, minden infó ott van

de én mégis jobban szeretem kézbe venni újság formában, és úgy lapozgatni

a digitális fotóim javából is készíttetek papírképet, a maradékot meg sosem szoktam nézegetni, kiírom dvd-re, aztán fiókba vele

meg aztán a sznobok szeretnek egymás társaságában pózolni ilyen alkalmakkor

suo tempore 2008.10.16. 22:11:41

ja, és a címet javíccsad

coco 2008.10.17. 09:36:46

szerintem nagyon jó ötlet, mert kihagyja a pazarlást, a környezetszennyezést. szerintem ez a jövő...

diaz 2008.10.17. 10:47:32

Nem tetszik. A ruhák sem és az ötlet sem. Így éppen a dolog varázsa veszik el: az élő látvány, a hangulat, és igen, a "celebek" vizslatása, ki mit visel stb. Ez egy társasági esemény.

Aki pedig nem tud ottlenni, az megnézheti a bemutatót akárhányszor is is a youtube-on.

Ms Groutesque 2008.10.17. 15:47:31

nekem ez nem tetszik, olyan személytelen.

Scala 2008.10.18. 08:09:33

Ők híresek az ilyen különcségekről, sokszor babákat lehet körbejárni, és olyankor sincs élő modelles bemutató. Ami azt illeti, nekem a babás megoldás tetszik, már unom a hús-vér modelleket. Csak a ruháik ne lennének ennyire sza*ok... Nem az én sítlusom. :-(

Aishwaya 2008.10.18. 12:38:20

nekem is a babásak tetszettek inkábbb

Watanabe Shun 2008.10.19. 10:12:18

Sokat gondolkodtam azon, miért nem ti vagytok a kedvenc divatblogom. És most igen, ez a poszt megadta a választ, köszönöm. Azért, mert nem érzitek a divatvilágot. Sokat foglalkoztok vele, utánaolvastok, imádjátok a ruhákat, egy rakás energiát beleraktok, mindent megtanultok amit lehet, (és ez mind nagyon tiszteletreméltó és dicséretes) de sajnos semmi érzéketek a "fashion art"-hoz.
Hogy a tökbe lenne ez a jövő, kislányok? Megettétek Viktor és Rolf bácsik legújabb blöffjét, köszönjük, leülhettek, egyes.
Mondom miért:
– a, Még a kalibrált monitorok közül sincs két teljesen egyforma színt generáló, tehát a virtuális bemutató azt jelenti, hogy nem látod a valódi színárnyalatokat.
– b, Nem látod az anyag és a varrás minőségét. Tényleg bőr? Vagy műbőr? Netán lakkozott selyem? Viaszosvászon? Latex?
– c, Nem adja ki magát a szabásvonal. Javaslom divatbemutató egymás utáni megtekintését élőben, majd felvételről.
- d, Elvész a társasági esemény feeling, ami azért baj, mert a divat nem a ruhákról szól. (Két évre előre pontosan tudjuk, milyen ruhák lesznek divatosak. Miért nem a trendtanács előrejelzése a jövő? Hmmm? Szétküldjük körlevélben, oszt jónapot. Még tervezők sem kellenek. Sokkal környezet- és pénzkímélőbb, mint a virtuális bemutató.)
- e, A divatban pont az exkluzivitás a pláne. Nincs értelme, a "mintha mindenki ugyanott ülne" meg az "egyenlőséget mindenkinek" gondolatoknak. Pont az a lényeg, hogy nem ok nélkül ülsz abban a sorban amelyikben ülsz. Itt kérem nincs demokrácia, itt kasztrendszer van és diktatúra. (v. ö. divatdiktátor.) Nagyon szépen kérem, ANNA-t, hogy ne akarjon egyenrangú lenni a divatvilágban például Anna Wintourral mert (mint fenti poszt is mutatja) az egyik Annának gőze sincs az egészről, a másik meg talán a legnagyobb szakértője (és alakítója) a divatnak. Egyértelmű tehát, hogy ki ül az első sorban, ki áll a leghátsóban (ha beengedik).
– f, Ha ez lenne a jövő, az Otto katalógus már rég lenyomta volna Lagerfeldet, vagy legalábbis a Zarát. De az emberek a ruhákat élőben akarják látni, és nem virtuálisan. Szerencsére.

Szóval csajok, lécci több érzéssel csináljátok már ezt a blogot, mert lehetne jó is. :)

zs 2008.10.19. 16:07:13

egyet kell értenem: legyen a divat mindenkié, ez jár nekünk, földi halandóknak

zs 2008.10.19. 16:10:45

kedves wathanabe shun, vagymi
temeg lécci ne roncsad itt a levegőt, ha nem tetszik, lehet menni odébb.. -okostojáskodni
(érdekelne, te hol ülsz.. egyébként) ;)

Amyfan (törölt) 2009.04.02. 15:52:59

nekem az első képen a jobboldali ruha nagyontetszik,meg a tükörtáskák is nagyon tetszenek,nekem az egész divatbemutató tetszett,és nekem a viktor & rolf ház az egyik kedvencem:P ez a kollekció mindentvisz *--*
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása