OurFashion

Trend Union

2008.október.09. 22:37

**Anna**

6 komment

Ma a Design7 keretében hallgattam meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen megtartott trend előrejelzési előadást. Mi, hallgatók a karzatról figyelhettünk ingyen, ám a lent ülőknek ha jól tudom 20 000 Ft-ot kellett kifizetni, hogy meghallgathassa a jóslatot. A Trend Union-t Li Edelkoort vezeti, minden évben két programot állít össze az általa jósolt trendekről. Minden évben egyszer pedig kiadják a Trend Book-ot, amiben szintén a jövőt láthatjuk, olvashatjuk.A előadás egy 20 perces audiovizuális vetítéssel kezdődőtt,címe "How wonderful"volt a 2009-2010 trendvonalait mutatta be. 12 ilyen vonal hangulatképeit láthattuk, mindegyiket kommentálta az előadást tartó Dávidházy Panni. Ilyen vonal például az "Indián nyár", a "Varázsgombák" vagy a "Lírai balerina". Mindegyik témánál gyönyörű képek, anyagok és ruhák voltak, visszaadva és igazolva a címet. A legfőbb elemek, amik a divat fő részei lesznek a következő szezonban a bársony, a patchwork, a színes, hangsúlyos minták. A legszembetűnőbb változás azonban a férfiak elnőiesedése, a nők elférfiasodása. De ez szerintem már most is érezhető, a jövőben pedig még nagyobb hangsúlyt fog kapni. Fiúknak mély kivágású pólók, gyöngyös nyakláncok, bizonyos divatfotókon most is nehéz felismerni ki a fiú. Az előadás második részében 2010-2050 általános és követendő trendjeiről kaptunk információkat. A fő, szinte egyetlen vonal a természet, ennek minden ága. Életünk parkosítása, közelebb kerülés a természethez. Jó volt ott lenni, nekem helyretett néhány dolgot.

Ez a kép a "Művészi túlzások" vonal része volt. Itt a manga az inspiráció, hangsúlyos mintákkal, telt nyári színekkel. Olyan dolgok, amiket a H&M DIVIDED részén lehet kapni.

Megosztás:
6 komment

Címkék: program

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kate7 2008.10.09. 23:07:34

Biztos jó lehetett.
(Az első sorban van egy elírás, gondolom -hallgattam- ot akartál írni, de az egyi l lemaradt. :))

Scala 2008.10.10. 00:13:34

Kis módosítás szükségeltetne: patchwork, mindegyik
:-)

Scala 2008.10.10. 00:16:49

Rengeteg ezoterikus irányzat is foglalkozik ilyen előrejelzésekkel. Amiben egy designban érdekelt személynek érdemes elmélyülnie, szerintem az az Auraszóma. Ha egyszer van idődtök nézzetek utána, a masszőröm műveli, nagyon érdekes, és szép. És nem tolakodó, majd én megmondom a tutit dolog. Legalábbis nekem ez volt a benyomásom...

betonpanda · http://betonpanda.blog.hu 2008.10.10. 09:00:53

dávidházy, nem -ffy

**Anna** 2008.10.10. 11:43:01

megígérem, hogy soha többet nem írok fáradtan blogot:)
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása