OurFashion

FashionTraveller - Vásárlás Prágában

2008.október.05. 21:55

**Anna**

2 komment

Én a mostani hétvégét Prágában töltöttem nézelődéssel, forraltbor ivással meg egy kis bolt látogatással. A város ebből a szempontból nem sokban más mint Budapest, ugyanúgy van H&M, Mango, meg az ezekhez hasonló boltok a bevásárlóutcában. Ehhez a helyhez közel van a Parizska utca, ahol a luxus kategóriájú boltok vertek tanyát. Amikor 6 évvel ezelőtt jártam itt, már akkor is volt Dior, most persze ennél már sokkal többen bérelnek helységet. Ferragamo, Alberto Guardini, Hugo Boss, Gucci és Louis Vuitton a meglátogatható helyek. Mi csak kettőbe mertünk bemenni(sportcipő, kicsit szakadt öltözet) az egyik a Gucci volt. Háááááát. Sokkal kevesebb dolog van mint a kifutón, a téli kollekció jellegzetes darabjaiból sincs sok, a táskáknál is a monogramosakra építenek. Ugyan ez a helyzet a Louis Vuittonnál is. Bár ott volt a bukósisak és a motoros csizma is, ami volt már a blogon. Azért kicsit rosszul lettem, amikor mellettem az egyik 16 év körüli lény, vállán egy LV táskával mutatja mamájának a kövezkező áldozatot. A kis utcácskákban azonban valódi kincsekre lehet bukkanni boltügyileg. Az egyik ilyen egy retro és vintage darabokat áruló hely volt (Perlová 4. és Michalská 18.) ahol két Chloé kiskabát között ráakadtam egy Anna Sui kabátra, 45 000 Ft-ért, csak sajnos a méret nem volt jó. Mindenből egy darab, de tényleg szuper dolgok vannak. A másik hasonló hely a Bohemian Retro (Cajkovskeho 22.) szuper táskákkal és napszemüvegekkel. Minden nagyobb utcában hatalmas Swarovski üzlettel találhatjuk magunkat szembe, csak a szuvenír shopokat nehéz elkerülni. Prága nincs messze, és gyönyörű, mindenkinek ajánlom egy hosszú hétvégére.
 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

theba 2008.10.05. 22:04:18

én márciusban jártam Prágában,a LV boltról én is készítettem képet :) a vintage boltot is vágom,én is benéztem. ami még nagyon tetszett az a Hermés bolt volt,bemenni persze nem mertem :)

Friss élmény:ma jöttem haza Görögországból,voltam Szalonikiben is és ott már mindenki csizmában és nagykabátban járt,pedig majd'30fok volt,én meg a kis nyári rucimba leggings-el :) néztem csak nagy szemekkel....ja,és ott sehol sem láttam high fashion boltokat,ez is érdekes volt.

kv 2008.10.05. 23:34:03

jaj jaj, egy fashion blogban ennyiszer leirni, hogy LUIS VUITTON!!??
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása