OurFashion

YourStyle - ruha + bukósisak + méteráru

2008.augusztus.01. 12:00

*Bianka*

16 komment

Erre a péntekre is kijutott az érdekes levelekből bőven. Ezért, most rögtön hármat is megosztok Veletek. Az elsőt Zs küldte nekünk.

"Sziasztok lányok!

Tudom, hogy nyaralás van, meg minden, de muszáj vagyok megosztani veletek ezt a hihetetlen zsákmányt.
Szent csütörtök napján 800 (!!!) forintért lőttem ezt a kék Betty Barclay rucit.
Lenvászon az anyaga, a szoknyarésznél selyem béléssel. Kellemes viselet, bár konkrétan még nem hordtam.
Biztos társam lesz a nyaraláson.

ZS

UI: a képekért itt is köszönetet mondanék kedves páromnak"

"Sziasztok Lányok!

 A ma Szingapúrban megjelent  augusztus havi Harper”s Bazaar mellékletének egészoldalas LV hirdetése a motorozó lányoknak szól. Bár megszólitják konkrétan a Harley-Davidsont vezető lányokat, én mégis úgy gondolom,hogy ezt már a motorom mellett azért mégsem engedhetem meg magamnak. Ár nincs feltüntetve- mivel special order- de Ti lehet,hogy mégis meg tudjátok szerezni. Rákerestem a guglin, képet is találtam, mivel láttam a CHANEL horgászbot és hasonló agymenések is felkerülnek a blogotokra, gondoltam elküldöm Nektek , talán ilyet azért még Ti sem néztetek ki az LV-ból.

Jó nyaralást! Bagsnob"

 

A harmadik levél pedig egy kérés hozzátok:

"Sziasztok !

Kihasználva a blogotok egyre nagyobb népszerűségét, szeretném azt kérni, hogy egy rövid kis bejegyzés erejéig kérdezzétek meg/ki a nagyérdeműt, arról a bűvös témáról, miszerint : a fővárosban hol lehet textil( és itt most ruhatextilre tessék gondolni) üzletet találni. Nem igazán ismerem a budapesti kínálatot és ötleteket várok, hol bukkanhat az ember jó anyagokra ;-)

Nagyon szépen köszönöm :)

ByBA"


 

Megosztás:
16 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fashionista · http://ourfashion.blog.hu 2008.08.01. 12:01:06

A csodás Betty Barclay ruha mellett a manikűr is érdemel 5 csillagot - a tengerészkék lakk ugyanis a nyár egyik legnagyobb slágere a körmökön a pink és narancsszín lakkok mellett!

Scala 2008.08.01. 12:40:33

Drága ByBA,
tizenéves korom óta nagy méteráru-fan vagyok, csak még za ideális varrónőt nem sikerült megtalálnom...És a héten jogosítványhosszabbítás miatt jártam a háziorvosmnál, ahol van az egyik kedvenc boltom is, mit ne mondjak, feltámadt a szenvedélyem, gyönyörű dolgok vannak, még a kirakatban álmodozás is nagy élmény volt!!!
Szóval, lista:
- Arany János utcai metrómegállóval szemben, a Bajcsy-Zsilinszky út, egy kis bolt (a tányérok, evőeszközös boltok között!)
- Oktogon, a Raiffeisen Bank féle sarok, a Liszt Ferenc tér felőli oldal, nagy méterárubolt (én az esküvői ruhámhoz is onnan szereztem be az anyagot)
- a körúton, ha az oktogonról mész az előző pontban leírt boltból, akkor jobb oldalon, de inkább a Blaha Lujzs térhez esik közel, is van egy, régi táblás métreárubolt, és egy másik bolt lakástextilekkel, de oda is menj be, mert olyan hímzett muszlinok vannak, hogy én az esküvői ruhámhoz is onnan vettem...
- a Pannónia utc keresztutcáiban is van egy rakás ilyen bolt, de sok közötte a nagykereskedés; szóval ott nagy tételt kell venned!
Sok sikert, és légyszi számolj be, ha jártál valamelyikben!

Zsuzska 2008.08.01. 12:42:28

Az Erzsébet körúton van egy nagyon jó méteráru bolt, talán Szövetek a neve. A Blahától a Nyugati fele gyalogolva a baloldalon van. Gyönyörű selymek, csipkék, tüllök vannak a kirakatában, mondjuk nem túl olcsó...

Scala 2008.08.01. 12:45:09

amit Zsuzska mond, az nálam az utsó előtti pont, és valóban rémlik, hog yazon a régi táblán kézírást imitálva 'Szövetek' áll... :-)

Krisz 2008.08.01. 13:01:42

Zs, hol lőtted a ruhát?:-)

ByBA, textiláruházak:
Az Andrássyn az Oktogontól elindulsz az Opera felé (nem az Opera, hanem a Divatcsarnok oldalán) és rögtön van egy bolt a bank után, amennyire látom ott finomabb anyagokat árulnak, gondolom az áruk is olyan.

A nagykörúton több nagy textilüzlet is van, de a pontos címeket nem tudom, csak a villamosról szoktam őket látni. Biztosan van egy a Nyugati és a Jászai Mari tér között a Skála oldalán, de emlékeim szerint több is található a Skála felőli oldalon egészen a Blaháig.

Aztán van egy cég, akinek van egy üzlete a Jászain és ha jól emlékszem a Vámház körúton is, majdnem az egyetemnél, ők mindig hatalmas betűkkel hirdetik, hogy "megőrültünk, ennyi és ennyi ft/m", persze gondolom, ott kevésbé minőségi anyagok vannak vagy a fene se tudja manapság:-)

Most hirtelen ennyi:) De ha gugliban rákeresel, biztos kidob egy csomó megoldást, általában feltüntetik ha csak és kizárólag bútor vagy függönytextilt árulnak:-)

Scala 2008.08.01. 14:02:34

Még eszembe jutott egy az olcsóbb kategóriából: Keleti Pu. jobb oldali sarok, még a Kerepesi (?) úton, azaz Rákóczi út és a ... út sarok!

Héli 2008.08.01. 14:29:12

Kedves Bagsnob! Ezek a LV Damier Graphite termékek, ami a FW férfi kollekció részét kéepzik :) Tehát inkább a Harley-s férfiaknak. Zs, a ruha csudajó, mázlista vagy.

Lizi 2008.08.01. 14:35:21

A Pannónia utcában is van egy, nem messze után egy méteráru turi is. (Ezek nagyjából az elején vannak, a Kék Paradicsom után.)

fashion victim 2008.08.01. 16:10:52

Ha mar anyagnal tartunk, valaki nem tud egy kivalo varronot? Igazabol az sem baj ha nagyon draga, mert az anyag is az volt, nem szivesen adnam egy kozepes varrono kezebe. Megyek haza egy honapra es most lenne idom megvarratni a nadragkosztumomet. Elore is koszi.

Scala 2008.08.01. 19:20:25

Nagy problémám ez nekem is kedves fashion victim, itt állnak a méregdrága anyagaim varrásra várva... :-(
Én kipróbálok most talán egyet, de addig nem merem ajánlani, amíg nem teszteltem!

suo tempore 2008.08.01. 21:53:38

ez a ruha engem erősen az 50-es évek munkásnőinek gyári köpenyeire emlékeztet

ööö...vagy ez a cél?

ráadásul ezen a popón nem épp előnyös...vmi lágyabb esésű előnyösebb lenne

suo tempore 2008.08.01. 21:55:43

a bukósisak csizmával viszont király

candyperfumegirl 2008.08.01. 21:59:19

Méteráruboltok:
Pannónia utca, ahogy írtátok is, de szólok, hogy itt kettő is van, az egyikben lágyabb nőiesebb anyagok (főleg blúz -és ruhaanyagok) vannak, a másikban férfiasabb, keményebb öltöny, és kosztümszövetek, valamint inganyagok, de nagyon szpek.

Elegánsabb, különleges anyagok az Eurotextil boltjaiban vannak, ebből kettő is van, nagyon hasonló kínálattal. Az egyik a körúton, a Wesselényi utcai villamosmegállónál (ennek a cégére az ősrégi Szövetek feliratú, és nagyon hangulatos és igényes mindig a kirakata). A másik az Oktogonon van.

ByBA 2008.08.02. 15:40:29

Nagyon szépen KÖSZÖNÖM mindenkinek :)

dézi 2008.08.03. 07:46:13

Héli! A hirdetés konkrétan igy hangzik:

It's the perfect working-girl tool to get your CEO noticing a lot more than your short,sharp mini skirt.
You wanna play with the big boys? Don't dress like one-drive like one.
Helmet head never looked so cool.

Szóvel ez igencsak a leányoknak szól,bárhogy olvasom. Árat még mindig nem tudok.

zs 2008.08.07. 19:35:55

köszönöm nektek, hogy kitettetek
Újpesten a Foci fagyizó mellett vettem a ruhát, abszolutli szerencse kérdése volt

a Fashionistát meg ölelem-csókolom a szép szavakért
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása