OurFashion

Modellek a topon

2008.május.20. 18:08

**Anna**

10 komment

Mindenhol ott vannak: az újságokban, a tv-ben, a bemutatókon, néha még filmekben is. Fiatalok, sikeresek, pedig ez csak keveseknek adatik meg. Azoknak, akik épp szerencsés pillanatban vannak egy üzletben vagy sétálnak az utcán, hogy felfedezhessék őket. De persze ez sem elég ahhoz, hogy még a divatban kevéssé jártasak is megismerjék a nevüket. Megint egy adag szerencse: minimum 170 centiméter, és olyan sovány alkat, amilyen csak lehet. Légiesek, gyönyörőek, különlegesek és híresek: ők a szupermodellek. A fiatalabb nemzedék már majdenem olyan ismert, mint Naomi Cambell, vagy Claudia Schiffer. Az összes nagy tervező kifutóin ott vannak, csak ismert nevekkel dolgoznak, hatalmas kampányok hatalmas arcai.

Az egyik igen erős stílus, a "doll-like" kinézet. Babaarcúak, hatalmas szemeik vannak, és fehér bőrük. Ilyen Lily Cole, a 20 éves angol topmpdell is. Például a Moschino "i love love" parfümkampányának arca volt. Gemma Ward (20) ausztrál származású, 16 évesen ő volt a legfiatalabb modell a Vogue-ban, ezenkívül ugyanennél az újságnál 24 címlapfotó van mögötte. Devon Aoki amerikai japán apával, nem csak a modellvilágot hódította meg, hanem a filmiparba is belekóstolt, a Sin Cityben láthattuk, mint Miho. Lisa Cant-ot egy Ikea-ban fedezték fel, szóval még ode is érdemes csinosan járni.

Lilly Donaldson Albert Elbaz, vagyis a Lanvin kedvence. Számos kampányban szerepelt már. 2005-ben az év modelljének választották. Doutzen Kroes holland származású szépség, a fotón éppen a Victoria's Secret bemutatón. Hilary Rhoda a modellek legkeresetteb 15-ös listáján a 12., egy év alatt 2 millió dollárt fotózkodott és lépkedett össze. Jessica Stam Kanadából származik, Mark Jacobsot külön táskára inspirálta, ami The Mark Jacobs Stam névre hallgat. 2006-ban a Victoria's Secret bemutatón ő kezdhette el a rózsaszín kört, ami tényleg nagy dolog, hiszen erre a bemutatóra csak tökéletes alakkal lehet eljutni. Sasha Pivarova azon kevesek egyike, aki soha nem akart modell lenni, mégis 6 egymást követő szezonban lett a Prada arca, ami teljesen egyedi eset. Agyness Deyn 25 éves angol modell, 2007-ben lett az év modellje, rengeteg cég vele hirdet. Carmen Kass-t ha máshonnan esetleg nem is, de a mostani Max Factor reklámból mindenképpen ismerhetjük, valamit a Dior J'adore parfümének reklámozója volt. Daria Werbowy 14 évesen nyerte meg első modellversenyét. 21-szer szerepelt a Vogue címlapján, egy év alatt 3,5 milliárd dollárt keresett. Festeni szeretne, majd pedig saját galériát nyitni szülővárosában. Volt már a Lancome parfümarca.

Mindenki dönthet hogy ki tetszik a legjobban, illetve elfoadja-e a világon egyre növekvő modellkultuszt. Hiszen mindenki olyan vékony és sikeres akar lenni mint ők. De azt hiszem, ők is olyan ikonokká fognak válni, mint Cindy Crawford, és a többiek.

1.kép-Doutzen Kroes 2.kép Gemma Ward, Lilly Donaldson, Lily Cole,Daria Werbowy 3.kép Gemma Ward 4.kép Devon Aoki 5.kép Karmen Kass 6.kép Lily Cole

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fashionista · http://ourfashion.blog.hu 2008.05.20. 18:43:35

Legalább egy Burberry hirdetést berakhattál volna a 2-vel ezelőtti posztra reagálva.

*Bianka* · http://www.ourfashion.blog.hu 2008.05.20. 19:13:31

az én személyes kedvencem Carmen Kass!!!

Anna 2008.05.20. 20:18:06

pont azért nem akartam, mert megjegyezted, hogy majd írsz róla.:)

Ildi 2008.05.21. 07:50:20

Én személy szerint nem értek egyet a modellkultusszal.
Tökéletes a testük? A nagyrészük anorexiás vagy bulimiás... Úgy számolják a kalóriákat, mintha az életük függne tőlük. Ezek a testek nem tökéletesek, hanem szánalmasak.
Nem hiszek abban, hogy egy nő legyen párnás, de ez meg a másik véglet, és legalább ugyanolyan egészségtelen.
Ráadásul még megfotosoppolják őket, amitől irreális zsiráfnyakuk, meg szívószálderekuk lesz.
Aztán csodálkozunk, hogy a lányaink nem akarnak enni, és nem képesek elfogadni magukon 2 kiló fölösleget...
Felháborít, hogy a csont és bőr modelleket még retusálják, aztán ők az ideál, olyan, ami a valóságban nem is létezik.
Inkább az egészséges nőket, testképet kellene hirdetni, és az önmagunk elfogadását.
Nem neked szól Anna, hanem az egész civilizált világ hozzáállásának, és a médiának, aki üzletet csinál az egészből...
És ki szívja meg? A fiatal lányok, akik boldogtalanok, ha a tükörbe néznek, és fogyókúráznak 55 éves korukig.
Ha lehetne 4 kívánságom, biztos az lenne az egyik, hogy ne a 35 kilós anorexiabajnoknő legyen a szépségideál.

fashionista · http://ourfashion.blog.hu 2008.05.21. 09:03:53

Anna: akkor köszi, hamarosan írok róla :)
Én Devon Aokit imádom! Az a durcás arckifejezése annyira jó.
+a nőies vonalból Adriana Lima csálé mosolya nagyon aranyos!

Anna 2008.05.21. 11:09:26

Egyetértek azzal, hogy nem ez a megfelelő szépségideál, de hidd el, akárhányamn gondolják ugyan ezt,(mert rengetegen) ez a vékonysági mánia nem fog változni még jóideig. Nem lesznek husibbak a modellek, és a retusálást sem fogják abbahagyni. nem tudom mi változtatna ezen, talán csak az, ha tömegekben hullanának a modellek a kifutókon. de szerintem ettől még igenis különleges ezeknek a lányoknak az arcuk, és szerintem ők a szépek, nem azok, akiket például szépségversenyeken választanak meg. azt sosem értettem.

Zorka 2008.05.26. 22:12:39

Jajj imádom azt a képet, amint a Breast Cancer ellen kampányolnak! az még benne van a hawaii Vouge-omban:) Amúgy a Sacha Pivavora nagyon bájos, remélem ő is olyan felkapott lesz mint a Gemma W.
A Coco Rocha-t bele lehetett volna még rakni, vagy a Bar Rafaeli-t.
majd a legközelebbibe.
ez meg hülyeség hogy ezek anorexiacsajok lennének, az Agynes D.-nek pl kifejezetten formás alakja van, a Lily Cole nak szintén, szóval ez nem teljesen igaz.
akik ennyire magasra jutottak általában valóban ilyen alakkal rendelkeznek, és le lehet mindenkit hurrogni hogy anorexiás akinek gyors az anyagcseréje, de ennek hátterében néha némi féltékenységgel kevert dogmatizmus húzódik..

Pussy K 2008.07.04. 11:16:32

Igaza van Ildinek, nem normális ezt beállítani ideálnak...és igenis fog változni a trend, mert hiába eröltetik, egyszerűen képtelenség ilyen vékonynak lenni.

Érdekes, ezt már felismerte pár márka, gondoljunk csak arra a kozmetikumra, ahol nem túl szép, akár ráncos vagy duci reklámarcok viritanak a hírdetésekben. érdekes, sikerük van és veszik a terméket anélkül is, hogy 13 éves fejletlen gyereklányok reklámoznák a termékeket!

Ezekre a modellekre senki sem fog pár év múlva emlékezni, de a 90-es évek valódi top modelljeinek nevét mindig tudni fogjuk! És van aki még minidg v újra dolgozik, mert a 30-40-50 éves korosztálynak van annyi pénze, hogy megvegye ezeket a márkákat. és ők nem kíváncsiak a babaarcú és testű csitrikre.

UI:egy év alatt 3.5 milliárd dollárt keresni elég nagy művészet, még egy tőzsdecápának is...gonmdolom millióra gondoltál..az is szép összeg és ügyes volt a lány mindenképp!

elin 2008.08.11. 00:01:42

a második képen egyébként Sasha Pivovarova, Daria, Lilly Donaldson, Lily Cole, és Du Juan van.
Gemma Ward nincs a képen.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása