OurFashion

Inspiráció

2008.május.13. 23:29

**Anna**

10 komment

A népviseletekből szinte az összes tervező készített kollekciót. Örök téma, mindig bejön, hiszen nagyon jókat lehet belőle készíteni. A szín, a forma, főként pedig a minta szerepel a mostani alkotásokon. Nem csak külföldön, hanem nálunk is foglalkoznak ezzel a tervezők, A USE, a Nanushka és még sokan mások, ráadásul az egyetemen is az első feladatok között szerepel egy előzőleg már gyűjtött népcsoport öltözékeiből tervezett kollekció.

A legkedveltebb inspiráló népek ruhái az afrikai, a japán, az orosz és a skót népviselet. Rengetegen dolgoznak még fel mexikói és spanyol motívumokat is. Nálunk a magyar népviseletből merítenek főként, kissebb, nagyobb sikerekkel.

Vannak olyan cégek, akik kifejezetten a népi motívumok világára építenek, mint például a Kenzo és az Etro. Szinte az összes kollekciójukban felfedezhető valamilyen nép viseletének jellemzője. Kollekcióik színesek, mintásak, ötletesek.

1.kép:Gucci 2.kép Matthew Williamson 3.kép Jean Paul Gautier 4.kép Antonio Marras-Kenzo 5.kép Etro 6-8 Alexander Mcqueen

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Bianka* · http://www.ourfashion.blog.hu 2008.05.14. 08:59:09

akkor Neked is kell majd ilyesmi ruhákat tervezned? kiváncsi vagyok milyenek lesznek. Kár, hogy magyart nem tettél be. Én nem hiszem egyébként, hogy hordanék ilyesmit, de tetszik és van akinek nagyon jól áll.

Scala 2008.05.14. 10:16:07

Nekem is tetszenek, szerintem egy-egy alkalomra nagyon jó ízlésre valló viselet! Az Etrot bevállalnám, de ott legjobban a modell haja jön be... :-)

Nagyon fontos kiemelni, hogy ez egy szigorúan városi viselet, és Közép-Európában különösen figyelni kell az inkább kevés népviseleti jegy-elvére, mert még sokkal bevettebb a hagyományos öltözékek hordása. Tegnap is láttam egy nénit a Combinón, Kolozsvár-környéki szerelésben!

Csatlakozom Biankához, magyarok tényleg érdekesek volnának! Hogyan merítenek a kárpát-medencei hagyományokbó...l

lizi 2008.05.14. 12:35:57

Zoób Katti nagyon jó példa szerintem a magyar népviseleti motivumok adaptalására.

Scala 2008.05.14. 13:40:15

Én is akartam említeni, nagyon bírtam, de egy ideje olyan fura dolgokat csinál...vagy nézzek körül alaposabban?

Nekem nagy fájdalom, hogy bezárt a MOM park-beli üzlet, és egy hm. presztízsszempontból alsóbb kategóriájú Nagykörúti helyen várja a vásárlókat...

**Anna** 2008.05.14. 15:07:02

azért zoób kattinál van jobb példa. kb szerintem 5 éve ugyan azokkal a fazonokkal dolgozik, csak az anyagokat változtatja, meg a flitterek színét. magyarokat azért nem tettem, mert nem lehet leszedni a honlapjukról a képeket. legalábbis én nem tudtam:)

Scala 2008.05.14. 18:09:06

Anna: én is így látom Zoób Katit! Kár... és kissé igénytelen hozzáállás is... Meg bevételcentrikus...

Olyan kép nem létezik, amit ne lehetne leszedni! Lemeted, Microsoft Picture Manager: kivágás, pl.

Scala 2008.05.14. 18:10:11

mármint lemented az oldalt html formátumban...

Lizi 2008.05.16. 08:12:13

Pont nem régiben beszélgettem egy barátnőmmel, aki mesélte, hogy ő már volt Zoób Katti körúti üzletében amikor leárazás volt. Persze fogalmam sincs mennyibe kerülhetnek a ruhái, de az egy olyan tipusu bolt, ahova nem mernék bemenni. Meglepetésemre 10e körül vett egy szoknyát persze a haute couture azért valószinűleg 6 számjegyes.
Bár én nem követem annyira a kollekcióit, de tény hogy hasonlóak, azért elfogadnék egy darabot, mert a stilusa nagyon tetszik.
Én arra is emlékszem, hogy a mostani fashion street sarkán volt neki egy boltja, csak szerintem kinőtte... :)

lizi 2008.05.16. 08:14:06

Anna: vagy egyszerűen csinálsz egy hard copy-t (print sreent) aztán Paint, Ctrl V és kivágod amit akarsz, járható út, de valószinűleg nem lesz tökéletes minőségű a kép, azért egy próbát megér. :)

**Anna** 2008.05.16. 23:17:42

nagyon köszi!!!az eredményt bemutatom:)
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása