OurFashion

A divatszeretők polcaira kötelező: Taschen könyvek

2008.április.30. 20:35

*Bianka*

3 komment

Egyik kedvenc kiadóm, (albumok terén a kedvenc) a Taschen gyönyörű, tartalmas, remekül megszerkesztett könyveket ad ki divat témakörben. Különböző  felépítésű kiadványaik vannak. A legfontosabb szerintem a Fashion Now és a Fashion Now 2. (a második részt még nem kapni Magyarországon). A Fashion Now-ból van egy speciális kiadás ami 576 oldalas és a 150 legfontosabb divattervezőt mutatja be, természetesen gyönyörű fotókkal illusztrálva 9,99 euróért. Ebből a könyvből van egy rövidített változat is, ami magyarul is megjelent már és 192 oldalas és 6,99 euró.  Én erre azt mondanám, hogy amolyan túlélő csomag, a legfontosabb tervezők biztos, hogy benne vannak, érdekes plussz infokkal. Ennél még érdekesebb könyveik közé tartozik a 636 oldalas The Complete Costume History. Ez szerintem maga a kánaán (egyébként Annának nagyon ajánlanám), ebben minden benne van az őskortól a 1880-ig, a kleopátra frizurától az újkori angol púder parókáig 150 euróért. Ennek a könyvnek is van egy rövidített, és kicsit kevésbé patináns változata 49,99 euróért. Ezenkívül  találunk még  külön évtizedeket, és korszakokat bemutató kiadványokat, például 50's, 60's, 70's évek divatjait szintén 6,99 euróért. Szintén ennyiért kaphatunk egy szinte mindent összefoglaló, képes albumot régi divat- és filmikonokról, mint például Grace Kelly, Audrey  Hepburn, stb. Böngésszetek a honlapon bátran, és rendeljetek könyveket, ha viszont magyarul szeretnétek beszerezni valamelyiket, akkor keressetek fel egy Librit.
www.taschen.com
Megosztás:
3 komment

Címkék: ajánló könyv taschen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lizi 2008.05.02. 20:54:42

Rengeteg Taschen könyv kaphatő a Műcsarnok könyvesboltjában, valamint az Andrássy-n az Írók Boltjában is, nem csak fashion témában. Egyébként érdemesebb nem magyar nyelvűt venni, jó kis nyelvgyakorlás legalább, tekintve, hogy ált. 3 nyelvűek (angol, német, francia). Én is szívből ajánlom mindenkinek.

Scala 2008.05.04. 01:55:05

Igen, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum könyvesboltjainak kiemelkedően igényes a kínálata! Én is nagy Taschen könyv rajongó vagyok! Most lakást felújítunk, aztán bővítem is a gyűjteményt...
Nagyon jó ajándék egy ilyen album, kifinomult ízlésre vall... ;-)

morgain 2008.10.30. 14:20:27

És akkor még egy nagy Taschen album ki is maradt a felsorolásból, ami ráadásul magyar nyelvű. A címe A divat, és egy tokiói divatmúzeum teljes anyagát mutatja be az 1700as évek divatjától egészen a mai divatig. Mindez gyönyörű fotókkal illusztrálva. Manapság ritkán látom a könyvesboltokban, de szerintem mivel magyarnyelvű, könnyen beszerezhető...
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása