OurFashion

Definició - mit jelent számodra a divat?

2008.március.11. 22:00

fashionista

3 komment

Tegnap a kommentekben sok különböző véleményt olvastunk arról, hogy ki hogy is áll a divathoz (imádja-tudomást sem vesz róla-követi-utálja). Mindenesetre a divatról van véleményünk, legyen az akár negatív, akár pozitív. Ez fontos: a vélemény szabad, és minél többen mondjátok el a kommentekben, annál jobban örülünk.

Most pedig mi, az OurFashion szerzői meséljük el, hogy mi hogyan látjuk és definiáljuk a divatot:

Bianka:A öltözködés az ember egyik legfőbb önkifejezési módja. Megmutatja nemünket, társadalmi rangunkat, hangulatunkat, szándékunkat, életstílusunkat és persze még sok minden mást is. Ennek alakítója a divat, ostobaság lenne tehát lebecsülni fontosságát. A divatot, legmagasabb szintjén, teljesen elfogadottan nevezik művészetnek, amit a szakma iparosai természetesen utánozni szeretnének. A sztár-divattervezők első, sokszor igen szokatlannak tűnő darabjai még sok szűrőn átmennek, hogy funkcionálisabb, olcsóbb, egyszerűbb és kevésbé minőségi termékeket kapjunk kézhez. Pontosan ezért kell ezekre a kollekciókra másképp tekinteni.
Számomra az a divat amiben jól érzem magam és magabiztos vagyok, ami úgy érzem egyéni de nem túl hivalkodó és ami a szépérzékemet kielégíti és természetesen éppen aktuális.A divat sosem diktál, csak tanácsol és ajánlatot tesz!
 

Melinda: A divat olyan kortárs alkotó és képzőművészet, ami nem egyenlő csupán az öltözködéssel. Az egyik legpopulárisabb művészeti forma, hiszen a legkönnyebb önmagunkat tiszta vászonként felhasználva "alkotni". Hatást vált ki az emberekből-legyen akár pozitív vagy negatív. Szubjektív és mindenkinél más. Kifejezed vele önmagad, vagy elbújsz ennek köszönhetően. Sosem keverem össze a divatot a trendekkel. A kettő nem azonos jelentésű szinonima.  

Megosztás:
3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zs 2008.03.13. 16:20:20

Divat, ami nővé válásom másnapja óta foglalkoztat.
Divat, ami sikk.
Divat, amivel kifejezhetem non-verbális kommunikációként a hangulatom, érzésem.
Divat, ami a Párizs, London meg Milánó utcáin van.
Divat, ami tudomány is -sok fura szó van benne, amiket meg kell tanulni (haute couture, zsabó, csipke, Galliano, pret a porter...)
Divat, ami minket -is- összeköt!

infant2nyc 2008.03.28. 15:17:50

ha szinonima, akkor azonos jelentésű

fashionista · http://ourfashion.blog.hu 2008.03.28. 18:30:04

infant2nyc: "a szinonimák esetén a jelölő eltér, de a jelölt (a nyelvi fogalom és a valóságos jeltárgy, amire utalnak) azonos vagy hasonló."
Az ELTE BTK-n diplomáztam, így nem velem kellene kötözködni.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása