OurFashion

8 dolog ami tetszett a Tóth Bori bemutatón és 2 ami nem

2011.október.04. 11:55

fashionista

6 komment

1.-2. Gigi és a kezdet
Az egyik kedvenc magyar modellem (akit egyébként méltatlanul elhanyagolunk) lett a kampány modellje és persze a divatbemutatót is ő nyitotta meg. Imádom az eleganciáját, a járását és a szerénységét, így nálam máris gigászi pluszponttal indult a bemutató, ami
egy autó begurulásával és egy csodás kutyával kezdődött (aki egyébként a katalógusban is szerepet kap). Érdekes kezdés, így egyből nagy-nagy-NAGY elvárásaim lettek a továbbiakkal kapcsolatban.

3. A ballon
Igazából csupa nagybetűvel kéne írnom, így: A BALLON. Ez a csodás, aranyos fényben játszó bézs textil a tökéletes szabásával, érdekes vállmegoldásával és az olyan finom részleteivel, mint a cipzárberakások vagy az öv, azonnal elsőszámú kedvenccé lépett elő nálam. Egyszerűen tökéletes, nőies és csábító.

4. A mustársárga szín
Bori a tökéletességig vitte a szín használatát a kollekcióban: hol egy egész szett tündökölt ebben az árnyalatban, hol pedig csak a kiegészítőkön köszönt vissza, így feldobva az egész összeállítást. Az árnyalat maga csodás: egy melegebb, currys árnyalata a sárgának, ami feldobja a téli öltözékeket anélkül, hogy neonosan harsány lenne.

5. A cipő
A klasszikus tűsarkút két dologgal bolondította meg Bori: egyrészt kissé kékes fényben tündöklő lakkból készült, másrészt pedig egy csipkebetétet kapott, amitől igazán igazodik az idei téli trendekhez, ráadásul ennek is van egy kis kékes játéka. Elegáns, különleges, KELL.

6. A klasszikus fekete csipke
Főleg anyagrétegezésekhez használta a fekete csipkét Bori, amelynek kontrasztossága nagyon szép összhatást eredményezett, finoman szexi lett az összhatása még a business öltözékeknek is.

7. Kalapok
A fedorák és a széles karimájú kalapok a Gucci aktuális téli kollekcióját idézték a számomra (meg a szőrmegallérok és a színek is), ráadásul minden szettet nagyvilágivá és klasszikusan 'budai úriasszonyossá' tesznek. A kollekcióban vannak műszőr turbánok is, de én bevallom hősiesen, nem értem, hogy miért erőlteti bárki is a turbán trendet, amikor az még anno Kate Mossnak sem állt tökéletesen.

8. A műszőrme
Háromszoros hip-hip-hurrá Borinak, amiért egy ilyen szőrme által dominált kollekcióban be merte vállalni a műszőrmét, ráadásul többször is hangoztatta, hogy ő bizony nem akarja, hogy ártatlan állatok feje hulljon néhány ruhadarab miatt.

És akkor most jöjjön, ami nem tetszett:

Műszőr leopárducmintás táska
Az imádott ballonom képét csúfítja el az a darab, amit nem is értek, hogy kerülhetett bele a kollekcióba. Egyátalán nem elegáns a kivitelezés, a forma is unalmas, ráadásul megmagyarázhatatlan fintyik lógnak róla, sajnálom, de azonnal a kínai piac jutott róla eszembe.

Színjátszó anyagok
Egyszer, kb 10-15 évvel ezelőtt egy vidéki esküvőre varrtak nekem egy olyan szoknyát, ami hol bordónak, hol feketének tűnt a fénytől függően. Ez a gyerekkori emlék jutott eszembe a színjátszó anyagokból készült ruhák láttán. Nem kellemes az emlék, nem tetszettek a ruhák.

 

A képek a Fashion Time oldaláról vannak.

 

<

Megosztás:
6 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eki 2011.10.04. 15:40:05

Nagyon tetszenek a ruhák! Viszont a kutya szerintem borzasztó ronda... Egyik fajta a kevés közül, amelyiket nagyon utálom:) Mindegy, részletkérdés. A BALLON nagyon odatette magát!!!

Eki 2011.10.04. 15:40:55

Fú de magyartalanra sikeredett a kommentem. Elnézést.

N005 2011.10.04. 18:51:02

A ballon az én ízlésemnek sok, ami nem is lenne baj, mert ízlések és pofonok, de érzek némi olcsó hatást keltő, butikos beütést a kép alapján - élőben persze lehet teljesen más. Ellenben a mustársárga kabát csodás, latyakos-szürke téli napokat felvidító darab.
"Műszőr leopárducmintás táska" = Hellooo józsefvárosi!

Bonni 2011.10.04. 19:09:23

Nekem tetszik az összes kép úgy, ahogy van.

2011.10.06. 23:25:09

Az a sárga szín nagyon szép!!! Az állatminták viszont akár mű, akár igazi, nem tetszenek:(. De olyan "budai nagyasszonyos" kalapot el tudnék viselni a ruhatáramban;D!

Bee Boszy 2011.10.09. 19:01:41

A BALLON valóban gyönyörű - persze az említett csúfságok nélkül. Ezen kívül nekem már csak a 4. és 5. összeállítás nyerte el a tetszésemet: Szép a kék-fekete harmónia... Ami a kutyust illeti: Akármilyen nemes és elegáns (mert szerintem az agár a kutyák topmodellje) - NEM kifutóra való!!!
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása