OurFashion

Ti kérdeztetek, Tombor Saci válaszolt: a várva-várt megoldások a sminkelési bizonytalanságokra és arcápolási problémákra

2011.szeptember.12. 16:29

fashionista

0 komment

Pár héttel ezelőtt a Facebook oldalunkon feldobtuk azt a témát, hogy ha rendelkezésetekre állna otthon egy sminkes/kozmetikus, akkor mivel kapcsolatban faggatnátok. Rengeteg komment és kérdés érkezett tőletek, így arra gondoltunk, hogy megkeresünk egy igazi szakértőt, hogy segítsen a válaszadásban: Tombor Saroltának a tanácsait olvashatjátok a továbbiakban, aki a Lancôme sminkmestereként az általa is használt termékek közül még ajánlót is készített a válaszok mellé:

Világos bőrhöz milyen színű pirosító illik?

Világos bőrön a világos pirosító sokkal jobban mutat. Ha hamvas hatást szeretnénk elérni, válasszunk porcelánrózsaszínt, ha kissé napsütöttebb végeredményre vágyunk, akkor barackvirág színt, vagy halvány aranybézst. (1.)

Legyen-e márkahű az ember az arckrémeknél, vagy jobb, ha a változó összetétel miatt váltogat?

Kozmetikusként és nőként is azt vallom, hogy fő a változatosság! De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnénk márkahűek. A bőrtípusunknak megfelelő készítményeket váltogathatjuk nyugodtan egy márkán belül is!

Mélyen ülő szemeim miatt állandóan karikásnak tűnik a szemem, ezzel mit tudok tenni?

A karikás szemek ellenszere a kissé fénylő és jól fedő korrektor (4.). Könnyű használni ecsetes applikátora és természetes színei miatt. Úgy nézünk ki tőle, mintha egy profi fotós kiretusálta volna az arcunkat. 

Idén inkább a rúzs, vagy inkább a szájfény a trendibb? Melyiket mikor használjam?

Idén egyre inkább a klasszikus rúzsok kerülnek előtérbe. Ez nem jelenti azt, hogy aki az áttetsző, fényes textúrát kedveli, annak le kell mondania erről, sőt! A L’Absolu Nu kollekció (2.) opálos, félig fedő, természetes rúzsai mindenki szívét rabul ejtik, ráadásul nagyon kellemes viselni őket, mert lágy, már-már párásan hidratáló textúrája van. Azoknak a hölgyeknek, akik szeretik az intenzív színeket, azt ajánlom, ogy hpróbálja ki a vérvörös No. 132-t (3.), mert rózsaszínes és sárgás árnyalatú bőrön egyformán jól mutat, egy igazi klasszikus!

Milyen szemkörnyékápolót ajánlana 27 évesnek, ami megelőzi a ráncosodást és szépen is lehet rá sminkelni? 

27 éves bőrre, ráncmegelőzésre és kezdődő hajszálráncok eltüntetésére a Primordiale Yeux-t (4.) ajánlom, ami még a karikák és a bulizás utáni puffadás ellen is felveszi a harcot.

Milyen arctisztítást ajánl hiperérzékeny, kevert bőrre, mert amiket eddig kipróbáltam nem működtek, csak rontottak a helyzeten.

Kevert és ugyanakkor érzékeny bőrre a következő letisztítást ajánlom: Az egész arcot, naponta kétszer, kenjük be finoman Galateis Douceur arctejjel (6.), ami egy vizes, szinte zselés állagú, könnyű textúrájú tej, végez egy enyhe hámoldást és puhít, tisztít. Hagyjuk a tejet hatni egy-két percig, aztán Tonique Douceur-rel (7.) átitatott vattakoronggal töröljük le az arcot. Ez a lágy, rózsavizet tartalmazó tonik, nyugtatja és tisztítja a bőrt. Az érzékeny bőrnél nagyon kell vigyázni arra, hogy ne dörzsöljük, irritáljuk a bőrt lemosáskor és soha ne használjunk rá csapvizet, mert klórtartalma irritálhatja a bőrt!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása