OurFashion

Haute Couture Fashion Week - Givenchy, Chanel vagy Maison Martin Margiela?

2011.január.26. 13:45

fashionista

10 komment

A kérdés ugyanaz, mint tegnap: Melyik kollekció a kedvencetek: Givenchy, Chanel vagy Maison Martin Margiela?

Kezdjük a legjobban várttal: a Givenchyvel. Riccardo Tisci vitathatatlanul az egyik legjobb divattervező napjainkban, és a legújabb kollekció prezentációja is ezt erősíti. A meghitt bemutatón csak ázsiai modellek mutatták be az öltözékeket, amelyeket a japán Butoh kortárs táncstílus megalkotója, a júniusban elhunyt Kazuo Ohno ihletett. A fejdíszek a japán 'goldrake' robotok stílusát idézik. A fehér-bézs-pasztellrózsaszín ruhákat egy-egy élénk színű betét dobta fel, amelyek aprólékos kidolgozottságát a darabonként 4000 órányi kézimunka is bizonyítja. Legszívesebben fognék egy nagyítót, hogy minden egyes rátétet, berakást és mintát egyenként nézzek meg, mert az áttetsző anyagok, kimonók hátát idéző szabásvonalak és az elképesztő hajtások nem lehetnek ennyire tökéletesek a valóságban, mint a képeken.

Givenchy’s Riccardo Tisci Presents Couture ‘Works of Art’ on All-Asian Model Cast

Maison Martin Margiela élénk, szövegkiemelőszínű ruhái, gondosan és aprólékosan kidolgozott szettjei arról árulkodnak, hogy rengeteg energiát fektettek a kollekció elkészítésébe. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy visszaköszönnek az aktuális kollekciójuk elemei, és azt emelték egy magasabb, valóban haute couture szintre.
Minél tovább nézem a részletgazdag hajtogatásokat, szövéseket, csomózásokat és sodrásokat, annál jobban tetszenek a ruhák, és nagyon bízom abban, hogy nem csak Lady Gagán és Róisin Murphyn látjuk majd viszont őket.

 

A Chanel kollekciója szép és nagyon jól megragadja a márka klasszikus értékeit (a megszokott fekete-fehér-pasztellrózsaszín színek, a tweed anyag és persze Freja) de az, hogy a kollekció legnagyobb újításai a nadrág felett viselt szoknya és az A vonalú holmik visszatérése, számomra unalmassá teszi az egészet. Karl Lagerfeld persze most is a legminőségibb anyagokat használta, gyönyörűek voltak a modellek (Lindsey Wixson főleg), de bemutatót és kollekciót is láttam már szebbet a Chaneltől.

Képek: 2BD, The Cut, FFG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibiza Hippie · http://shoesaremyloves.blog.hu/ 2011.01.26. 13:53:22

Nekem valahogy egyik sem az a meglátni és megszeretni, kivéve az a Chanel ruha alulról a 2. sorban (bal oldalon). Bár ha választani kell, akkor Givenchy.

NetBubble 2011.01.26. 15:31:07

Nekem a Chanel örök kedvencem :) imádom, és ez a kollekció szerintem tökéletes.
A Givenchy is tetszik, viszont Maison Martin Margiela szerintem nem ruhákkal állt elő, hanem gyönyörű művészi alkotásokkal. Ruhaként katasztrófa, viszont nagyon egyedi.

**Anna** 2011.01.26. 15:48:12

Nekem Margiela love at first sight!!!!Imádom. Annyira szép, hogy nem tudok betelni vele.

magdalena.w · http://lenaswardrobe.blogspot.com 2011.01.26. 15:59:33

Azt hiszem, mindegyik remekmű a maga nemében. A szívem azonban mégis a Chanel-hez húz, imádom a kollekció(k) színeit és vonalait.

tubi_ca 2011.01.26. 18:16:06

A Givenchy minden darabja tetszik, de egyik sem annyira, mint a Chanel második fele (7, 8, 9, 10), az első fele azonban szerintem is fáradt kicsit. Margiela alkotásai valóban inkább illenek kiállításra, mint kifutóra... olyan földönkívüli a hangulatuk.

luellla 2011.01.26. 19:36:02

margiela érdekes nagyon és tök jó h nem totál öncélú minen darab hanem csak kicsit (:
különben csánel szép mint mindig de valójában a dior és john galliano a császár

agnes szucs · http://www.iiiinspired.blogspot.com/ 2011.01.26. 23:59:09

nagy rajongója vagyok Margielának (különösen a pöttyes ruha tetszik, ami itt most nem szerpel), de nekem a mégis a Givenchy most a lieblingem.
:)
á

maggy 2011.01.27. 10:03:57

Öhm...mindegyik borzalmas!! A chanel pedig egyszerűen unalmas. Ez van.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása