OurFashion

Arcok a magyar divatéletből

2010.július.12. 10:12

**Anna**

0 komment

Balla Vivienn, fotós

Becenév, művésznév: Viv,Vivienne

Kor: 24
 
Jelenlegi lakhely: Budapest
 
Jelenlegi munka/munkahely: változó :)
 
Honlap: http://www.vivienneballa.com
 
Legelső munka/munkahelyed:
Art Models Agency, magazinok közül pedig az Elite Magazin.
 
Eddigi legkedvesebb munkád/munkahelyed:
Nagyon szeretek fiatal divattervezőkkel együtt dolgozni, nem is tudok kiemelni legkedvesebb munkát.
 
Hogyan kezdtél el divattal foglalkozni?
A divat már nagyon korán érdekelt, művészeti szakközépiskolába jártam textil szakra, még akkor divattervezőnek készültem. Majd az évek alatt jobban kezdett érdekelni a fotográfia. Az egyetem harmadévében kezdtem a kereskedelmi fotográfia iránt érdeklődni. Az elindulásban nagyon sokat segített Haberland Attila, aki lehetőséget adott, hogy a modelljein tanuljam meg a szakma csínját. :)
 
Honnan nyersz inspirációt a munkádhoz?
Igazából minden lehet inspiráló. Sokszor ha ihletre van szükségem, akkor leülök filmet nézni. Rajongok a jó filmekért. Legutóbb ami nagy hatással volt rám, az a Hold c. film. De például a diplomamunkám tervezése során A felolvasó képvilága ragadott meg. Illetve sok magazint vásárolok, szeretem, ha minden hónapom úgy indul, hogy beszerzem a kedvenc újságjaimat és azokat sokszor újralapozgatom. Amit nagyon szeretek még, az a divatblogok. Megkönnyítik, hogy informált és naprakész legyek. 
 
Mit tartasz eddigi legnagyobb sikerednek?
Még fiatalnak tartom magam ahhoz, hogy legnagyobb sikerről beszéljek. Egyébként mindent sikerként élek meg, ha egy tervező másodszor is velem fotóztat, ha egy modell velem szeretne dolgozni, vagy ha bárki megdicséri a képeimet.
 
Mi a legnagyobb vágyad az életedben?
Olaszországban élni, boldogan és gondtalanul. Szakmailag pedig mindent elérni, amit csak el lehet a képességeimhez mérten.
 
Szerinted hogyan öltözködnek a magyar fiatalok?
Szerintem egyre jobban és bátrabban, legalábbis az a közeg, akikkel én találkozom. Szerintem sokat segít, hogy ma már olcsón is be lehet szerezni nagyon jó darabokat. A Kiscelli Múzeumnak segítek az SFB projektjében, aminek kapcsán stílusos fiatalokat kell megtalálnom és lefotóznom egy-egy rendezvényen, szerencsére nem nehéz feladat. :)
 
Melyik divatmagazint ajánlanád a divatrajongóknak?
A Tush magazint, ez az abszolút kedvencem.
 
+ 1 kérdés csak Neked:
Hogyan tovább, most hogy lediplomáztál?
Szerencsére a diplomamunkámnak jó az utóélete, kiállításról kiállításra járnak a képek. A továbbiakban egyrészt szeretnék magazinnál, modellügynökségnél dolgozni, de mellette mindenképp megtartani a művészprojektjeimet is. Ebben nagy motivációt jelent az, hogy pár napja leszerződtem a Spiritusz Galériával. Jövőre befejezem a másoddiplomámat az egyetemen (MOME) tanár szakon, szeretnék tanítani is. De a nagy-nagy tervek között van természetesen külföld, főként Milánó. De ez egyenlőre még csak álom, de dolgozom rajta, hogy ne csak az legyen.
 
Vivienne kedvenc divatfotója másoktól
Tudom a feladat a kedvenc kép kiválasztása volt, de nem tudtam egyet választani, igazából nagyon sok fotós van akit szeretek és Tőlük tudom kiválasztani a kedvencemet. Az első kép Nick Knight fotója. A második Helmut Newton: Jönnek c. képe. Őt tartom a divatfotózás egyik legnagyobb alakjának, így természetesen ide kellett kerülnie. A harmadik fotó pedig Fekete Kinga Alexa képe. Őt talán kevesen ismerik itthon, de ő egy Németországban élő remek magyar fotós.
 
 
Kedvenc saját munkája
A Hungarian Pop! anyagomból választottam képet, mert ez egy nagyon emlékezetes fotózás a számomra. Jó volt ennyi tehetséges magyar divattervező munkáját egy helyen látni.
 

 
Megosztás:
0 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása