OurFashion

Villáminterjú az ANNAEVA tervezőpárosával!

2010.május.27. 12:56

*Bianka*

6 komment

Kárpáti Éva és Hachbold Anna az ANNAEVA márka tervezőpárosa még csak idén diplomázik a KREA Kortárs Művészeti Iskolában, de máris elnyerték a Fashion Awards Hungary az Év Fiatal Divattervezője díjat 2010-ben. Mivel már volt szerencsém a lányokkal a Haszon Nőknek magazinban együtt dolgozni, és két OurFashion bloggernek is van tőlük ruhája, büszkén kaptuk el őket tegnap este egy gyors interjúra. Rövid beszélgetésünk közben hamar kirajzolódott, hogy a lányok talán mesterüknek, Godena-Juhász Attillának a leghálásabbak a támogatásért.

 

Mit jelent nektek ez a díj?

 

Anna: Ez hatalmas önbizalmat ad. Pályakezdő tervezőként - ráadásul úgy, hogy még igazából le sem diplomáztunk - ez egy hatalmas elismerés. Főleg úgy, hogy ezt a díjat tulajdonképpen a szakma adja. Fontos, hogy szakmai berkeken belül megismerjenek minket.

 

Éva: Egyetértek Annával. Azonban el kell, hogy mondjam, hogy nem nagyon számítottunk arra, hogy ezt megnyerjük. Nagyon örölünk neki, és reméljük, hogy a jövőben lehetőségünk nyílik arra, hogy a közönségnek is bebizonyítsuk, hogy megérdemeltük ezt a szobrocskát.


A díjat idén először pályzattal lehetett elnyerni, miből állt ez a pályázat, amit beadtatok?

 

Anna: Tulajdonképpen az eddigi munkánkkal tudtunk pályázni. Volt egy feladatkiírás, miszerint 6 darab tervet kellett leadnunk, ebből 3 db-ot a saját márkánk stílusában, és 3 db-ot pedig úgy kellett megtervezni, hogy a Fashion Awards díjátadó közönsége fel tudja venni az eseményre. Könnyű dolgunk volt, hiszen a mi ruháink tökéletesek egy ilyen alkalomra. Így végül az idei nyári kollekció terveit adtuk le.

 

Ez a mostani nyári kollekció a KREA Kortárs Művészeti Iskolában az idei diplomamunkátok?

 

Éva: Nem, ez a tavalyi vizsgamunkánk. A diplomamunkánk - amiből 6 darabot már péntektől lehet látni az iskolában - az a következő 2010/2011 őszi-téli kollekciónk. A teljes diplomamunkánkat pedig a végzős divatbemutatón, június 18-án láthatja élőben a nagyközönség.

 

Mi a terv ezután a díj és a diploma után?

 

Anna: Már kidolgoztuk a terveinket, csak kicsi lépésekben haladunk. Az első és legfontosabb számunkra a diploma után a showroom.

 

Nem olyan kicsit lépés az a showroom...

 

Anna: Hát igen, azért tartjuk mi most kicsi lépésnek, mert már nagyon régóta tervezzük és úgy érezzük, hogy végre sikerül is. Sok minden függvénye, de reméljük, hogy augusztus végére már kész lesz. Ezenkívül természetesen az álmaink közé tartozik a külföldi piacok felé nyitás is, mint általában minden pályakezdőnek.

Most kicsit meg vagyunk illetődve. Amikor bekerültünk a legjobb háromba, akkor nagy volt az önbizalmunk, de miután megnéztük a versenytársainkat, eléggé megijedtünk és már kevésbé számítottunk arra, hogy esetleg megnyerhetjük.

 

És a következő vágy az Év Divattervezője-díj?

 

Éva: Talán, de természetesen még nem most.

 

Anna: Igen, ahhoz még nem vagyunk elég érettek, úgy érzem. Még nagyon sokat kell letennünk az asztalra, hogy nevezzenek minket abban a kategóriában, de azért egyszer majd nagyon jó lenne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kárpáti Éva és Hachbold Anna az elnyert szoborral

 

A 2010-es tavaszi/nyári kollekció néhány darabja:

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodMother · http://www.veszta.hu 2010.05.27. 16:00:36

Gyönyörű az egész kollekció!

Fashionlover 2010.05.28. 10:14:27

Hát igen, megérdemelten nyertek!!:)

Sziporka 2010.05.29. 15:33:17

uhhh, bocsi hogy ilyeneken akadok fenn, de egy ilyen olvasottságú blognál szerintem nagyon ciki olyat leírni, hogy "megilyedtünk", meg "igazságszerint"...

beryl 2010.05.30. 09:07:05

lányok, tündériek vagytok, klassz lenne a blog is, de tényleg hazavágja a sok helyesírási hiba és magyartalanság. vegyetek fel erre valakit vagy kapcsoljátok be a szövegszerkesztőben az ellenőrző funkciót

szoffer 2010.05.30. 09:27:59

Csatlakozom az előttem szólókhoz... Figyeljetek jobban oda a helyesírásra!
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása