OurFashion

Programajánló - Nemzeti Múzeum

2008.június.15. 11:21

*Bianka*

1 komment

A Magyar Nemzeti Múzeumban 2008. 05. 23. - 2008. 08. 03.-ig A szépség óhajtása címmel kiállítás látható az Öltözködés-kultúra az 1700-1815 közötti Magyarországon témában. Mivel most a következő szombaton lesz a Múzeumok éjszakája, ezt a kiállítást se hagyjátok ki!
A múzeum ajánlójából:
"Európa divatját XIV. Lajos uralkodásától kezdődően a francia királyok, feleségeik vagy szeretőik irányították, és Párizs vezető szerepe évszázadokon keresztül - jószerével a mai napig - megmaradt. Föltehetjük a kérdést, hogy a nyugati divat hatott-e és milyen mértékben a magyar öltözködési szokásokra. Az emlékírók sorai  szerint  az új divat visszavonhatatlan károkat okozott ízlésben, szokásban, hagyományban és nem utolsó sorban nyelvünkben. Tárlatunkon műtárgyaink segítségével ennél árnyaltabb választ adhatunk: míg a legdivatosabb textíliákat még a tehetős polgárok is megvásárolták maguknak, az idegen új divat, a "náj módi" extrémitásai nem hódították meg a magyar hölgyeket és urakat, sőt, tradicionális öltözetük némely sajátosságát a század végéig megőrizték."


Megosztás:
1 komment

Címkék: program kiállítás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása