OurFashion

Az Haute Couture bemutatók legnagyobb trendjei

2012.július.12. 11:34

fashionista

2 komment

A divatvilág egyszerre pislog, sóhajtozik és élvez el a párizsi Haute Couture Fashion Week alkalmával - ez az a pár nap, amikor még a szkeptikusoknak is el kel ismernie, hogy a ruhakészítés magasiskolája bizony művészet, a szó legnemesebb értelmében. Itt jelenik meg az a részletgazdag perfekcionizmus, azok a szabászati remekművek, amelyeket a legszívesebben nagyítóval vizsgálnék végig, hogy ellessek valamilyen titkot a szorgos, varró, hímző, díszítő és applikáló kezek százaitól. Következzenek a bemutatókról a legnagyobb trendek, amiket nagy valószínűséggel tucatjával látunk majd az A listás sztárokon:

1. Gazdagon díszített overallok
Az anyagok és az applikációk tették különlegessé az overallokat: a könnyű, légies csipkétől kezdve a súlyos brokát darabokon át a gyöngyökkel díszített ruhákig találhattunk különlegességeket a kifutókon, amelyek tökéletes estélyi öltözetnek bizonyulnak majd például J.Lo-nak vagy Tilda Swintonnak.

Zuhair Murad, Jean Paul Gaultier (a modell Karlie Kloss), Jantaminiau és Valentino

Zuhair Murad, Jean Paul Gaultier, Jantaminiau, Valentino

2. 3D Virágözön
Virágrátétekkel hol finomabban, hol pedig hangsúlyosabban bántak a tervezők. A minden kritikust lenyűgöző Dior bemutatón két színből összehangolt applikációkat láthattunk, a Giambattista Valli kifutón viszont már-már trópusi dzsungeleket idéző textilvirág került a ruhákra. Tegnap voltam megnézni a leárazásokat, és ha valakinek megtetszik ez a trend, akkor ott érdemes virágrátétes ruhák után kutatni.

Christian Dior, Giambattista Valli, Georges Hobeika és Ulyana Sergeenko

Christian Dior, Giambattista Valli, Georges Hobeika, Ulyana Sergeenko

3. Fátyolos fejdíszek
Nincsenek illúzióim - valószínűleg Lady Gagán kívül kevesen viselnek majd az esküvőjükön kívül fátyolt, pedig a bemutatók telis teli voltak csodás sifon fejékekkel, amelyek anyagára gyakran került kristály- vagy ékkőrátét, mint ahogy az Armani Privé kifutóján is láthattuk.

Yanina, Yiqing Yin, Giorgio Armani Privé és Basil Soda

Yanina, Yiqing Yin, Giorgio Armani Prive, Basil Soda

4. Játékos lófarkak
Kutyából nem lesz szalonna - azaz nem tudok úgy egy cikket sem megírni, hogy ne csempésszek bele valamilyen beauty témát: minden jel arra mutat, hogy az újraértelmezett, csavart copfok a reneszánszukat élik majd.

Alexis Mabille, Iris Van Herpen, Julien Fournie és Christophe Josse.

Alexis Mabille, Iris Van Herpen, Julien Fournie, Christophe Josse

Képek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anna_mari 2012.07.12. 15:06:55

Rossz a cím!

Helyesen: "Az Haute Couture". Hiszen a h-t nem ejted, de mivel külföldi oldalakat másoltok csak és látszik, hogy nem vagyok otthon a témában, így ezt nem tudhattátok.

fashionista · http://ourfashion.blog.hu 2012.07.12. 16:28:44

@anna_mari: köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet, javítottam a hibát
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása