OurFashion

Kedvenceink a Gombold újra! Divat a magyar pályázatok közül

2012.április.04. 12:26

*Bianka*

0 komment

Szusszantunk egy kicsit a Gombold újra! Divat a magyar után, és most nekiállunk, hogy leírjuk élményeinket. Intenzív négy napon vagyunk túl, kezdve onnan, hogy Florance Dealdrier hatalmas mosollyal az arcán megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre, majd egy óra múlva konstatálta, hogy imádja a blogot, hiszen ő is szerepel rajta, egészen odáig, hogy vasárnap késő este -túl a Marie Claire címlapfotózáson- a fáradtságtól némán érkeztünk vissza újra a reptérre, ahol a rövid idő ellenére érzelmes búcsút vettünk a divatszerkesztőtől.

Bendsák Ágnes a KIM munkatársa, Florance és én kissé fáradtan a reptéri búcsún.

Az, hogy idén is médiapartnerei leszünk a Gombold újra! Divat a magyar nem volt kérdés, hiszen tudtuk, hogy a szervezők (és köztük mi is) sokat tanultak a tavalyi első rendezvényből és idén egy sokkal nagyobb szabású eseményre készülnek. Így is lett, hiszen volt itt konferencia, könyvbemutató, Fashion Wamp és a már befutott tervezők is végre méltó kifutón mutathatták be kissé vegyes színvonalú 2012-2013-as őszi-téli kollekcióikat (poszt róla hamarosan).

A tavalyi évben két kiemelt kedvencünk a Gombold újra! Divat a magyar pályázat során a The FOUR és a Béta Verison csapata. Idén is a hordható darabok tetszettek nekünk a leginkább. Na jó, a Cséfalvay lányok alkotása is elvarázsolt minket, de inkább kezdjük az elején.

Személyes kedvenceim éllovasa Bálint Sára – szerelem, szerelem névre hallgató kollekciója, ami igaz, számomra a svéd, IKEA-s karácsonyi hangulatot árasztotta, míg Melindát a 2010-es D&G kollekcióra emlékeztette, mégis mindketten beleszerettünk. Nagyon alapos a kollekció kidolgozása és valljuk be, ki ne venne fel egy hideg téli estén egy szívecskés pulcsit?

Domokos Mihály férfi kollekciója mellett sem tudunk elmenni, hiszen igazán hordható és vagány darabokat sikerült összehoznia. A kollekció egységes, a minták megkapóak és a formák sem túl hivalkodóak. Mi szeretjük:

 

Nekem nagy kedvencem Demeter Lilla és Szabó Zsuzsanna boldog kötődés kollekciója is, mivel reflektál a mostani trendekre. Imádom a lazac szín használatát és nekem a váll fazonok is nagyon tetszettek.

 

Azt hiszem Keszei Borbála és Hatházi Fanni megmutatta, hogyan kell értelmezni ezt a pályázatot. A Buso Vibe névre keresztelt kollekciójuk bármilyen fiatal fiú vagy férfi szekrényében megállná a helyét, mégis valóban felfedezhetőek benne a magyar divathagyományok. Esetükben eléggé sajnáltuk, hogy nem kaptak semmilyen díjat.

 

Jöjjenek végül a megosztó alkotások. Erdei Gergely Charlston matyó kollekciója nekem nagyon nagy kedvencem, azonban észrevettük, hogy eléggé megosztja a közvéleményt. Szerintünk Gergely annyira lazán és szinte már humorosan oldotta meg a feladatot, hogy merjük azt feltételezni (főleg a kidolgozottság magas minősége miatt), hogy ez a srác annyira tehetséges, hogy ezeket a terveket és elkészített darabokat mondhatni csak odavágta a zsűri elé. Ő az akinek a karrierjét mindenképp figyelemmel fogjuk kísérni a jövőben.

 

Cséfalvay Fanny és testvére Lilla kollekciója káprázatos, de sajnos nem hordható. Megértjük azonban a zsűrit, hiszen színpadra kívánkozott a három ruhadarab. A messziről papírnak tűnő alkotások, közelről még lenyűgözőbbek, hiszen akkor látja igazán az ember, hogy az anyagból készített ruhák, milyen pontossággal vannak kidolgozva.

 

Végül lássuk, hogy kit választott a zsűri. Farkas Anett kis falapokból készült Zsindely nevű kollekciója mindenkit megfogott, mégis meglepő lehet talán, hogy egy építész hallgató, sokak szerint hordhatatlan kollekciója nyert. Florance a döntő zsűri elnöke azonban azzal érvelt, hogy ha az anyagot nem vesszük figyelembe, a ruhák fazonja tökéletesen eladható. Képzeljük csak el a kollekciót megfelelő bőrből…

Ti mit gondoltok, felvennétek a Zsindely kollekció egy-egy darabját bőrből?

Fotók forrása: Hargitay Oliver és Hg.hu

Megosztás:
0 komment

Címkék: gombold újra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása