OurFashion

Vendégposzt: Bakos Eszter írása a 2012-es pre-fall kollekciókról 2.

2012.március.02. 14:02

fashionista

0 komment

Bakos Eszter már korábban megmutatta nekünk a Kenzo, a Dior Givenchy és a Matthew Williamson pre fall-kollekciókat, most pedig még teljesebbé teszi a körképet Stella McCartney, Derek Lam és Alexander Wang kollekcióival.

Alexander Wang

Idén a rá jellemző szintetikus anyagokat mellőzte, és inkább a nyomott krokodil bőrt helyezte előtérbe. Az iskoláslányokra emlékeztető kollekcióban sok a rakott szoknya, blúzok, ceruzaszoknya, mellény és a fekete-fehér párosítások és elegáns koktélruhák. Ezeket pirossal, szürkével és fehérrel használta. Számomra nagyon érdekes a magas sarkú fekete zoknival kombinálva és mindezt egy ruhával és rövid bőrkabáttal megspékelve. Merész párosítás.

Derek Lam

Derek Lamet idén a japán utcai divat és az olasz klasszikus férfidivat (Pitti Uomo) ihlette meg, majd ezt a két stílust egy női kollekcióban hozta össze. Visszafogott elegancia tükröződik belőle, és jellemzően kevés magas sarkút használt. A színek nagyon változatosak: a fehértől az egészen extrém méregzöld-mustár párosításig minden megtalálható. Erősen érzékelhető a maszkulinitás a ruhák felén a másikon meg a klasszikus elegancia, de ezek mellett ott vannak, a végtelenül egyszerű, letisztult, elegáns estélyi ruhák is. Mindenhol van bőr és mintákban sincs hiány. Alapdarab a kollekcióban a magas nyakú blúz és az ingek.

Stella McCartney

Stella az élet minden terén aktív nőnek tervezett, hiszen mindenféle ízlésvilágra gondolt. Ő is sokat merített a 60’-as évekből. Van káróminta, platformos bokacsizma, apró, színes mintás blézer és kockák mindenütt. Azt hiszem, egyre jobban körvonalazódik, hogy a legtöbb tervező az idén a zöld, olíva, kék, mustár és fekete színekkel dolgozik. McCartney valóban sok stílust hozott ki ebben a szezonban és mindenki ízlésének megfelelően talál magának valamit. A romantikus csipkétől a fekete klasszikus szettig, a bohókás darabokig.


Képek 1, 2, 3

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása