OurFashion

NYFW - Marchesa

2012.február.16. 14:03

fashionista

0 komment

A legújabb Marchesa kollekció, amit a napokban mutattak be a New York Fashion Weeken nagyon Alexander McQueenesre sikerült. A ruhák gazdag rátétei, az áttetsző tüllre dolgozott minták, a csillogó tónusok és a színek is lépten-nyomon eszembe juttatják McQueent, de nem elég erősen ahhoz, hogy koppintásnak merjem nevezni a kollekciót. Inkább egy érdekes elegy lett a végeredmény, ami elhibázhatatlanul Marchesás, egy kis McQueen inspirációval:

A Georgina Chapman és Keren Craig által tervezett kollekcióban a sziluettek csodásak, a textíliák királyiak és persze nem maradhattak ki a marabutollas szoknyarészek, a lézervágás és milliónyi sifon és tüllréteg - néhol a kínai porcelánok festését idéző szín- és mintaösszeállításban.

A smink és a haj is egészen angyali lett, ez pedig nem véletlen, ugyanis a kollekciót a tervezők szerint egy festmény ihlette William Adolphe Bourguerau-tól, melynek címe 'A Soul Brought to Heaven'.

marchesa fall 2012 image 1.jpg

marchesa fall 2012 image 3.jpg

Az ihlető festmény:

Forrás 1, 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása