OurFashion

Programajánló: Nyitott stúdiók a Design Héten

2011.szeptember.15. 10:42

*Bianka*

0 komment

Összegyűjtöttük nektek, hogy ha divat szempontból nézünk körbe a Design Héten, akkor mely nyitott stúdiókat érdemes felkeresni:

ANNA ZABOEVA – SIBERIA SHOE SHOP

Október 7.

Anna Zaboeva Szibériában született egy kis faluban, majd filmrendezőként végzett Novosibirskben, Oroszország harmadik legnagyobb városában. Innen kalandos út vezetett Budapestre, ahol a MOME diákjaként belekóstolt a cipőkészítésbe, és munkáját hamar siker koronázta. A Pleasemachine cipőmárka 3 évvel ezelőtti alapítása óta Anna több ezer különleges cipője talált gazdára világszerte. SIBERIA néven tavaly novemberben nyitotta meg első üzletét Budapesten. A Nyitott Stúdiók program keretében az érdeklődők megtudhatják, hogyan készülnek az egyedi Pleasmachine cipők és többek között azt is, hogy miből van a kaptafa.
www.pleasemachine.net

KATA SZEGEDI

Október 1.

Szegedi Kata divattervező 2009-ben alapította a Kata Szegedi brandet, mely főleg női ready-to-wear kollekciók tervezésével foglalkozik. A showroomban helyet kapott még Benus Dani női cipő- és férfiruha kollekciója, illetve Szőke Gábor Miklós szobrász alkotásai is megtekinthetők itt.
A látogatók előtt feltárul az új kollekció alkotási folyamata, illetve egy kisebb textiltárgy készítésében is segédkezhetnek, amelyet emlékként hazavihetnek.
www.kataszegedi.com

 

 

 

 

LAONI DESIGN

Október 5.

 


1074 Budapest, Izabella u. 23. magasföldszint 1.

Szerda 10:00-18:00

Ács Ilona iparművész 1999 óta tervez és forgalmaz LAONI márkanév alatt exkluzív, kisszériás bőrtárgy kollekciókat. Jellegzetességük az izgalmas szín- és anyagpárosítás, illetve az, hogy a különböző funkciókra tervezett kisebb-nagyobb táskákhoz színben, stílusban illő kiegészítő tárgyakat is készít: különböző neszesszereket, tárcákat, tokokat, kulcstartókat, öveket, karkötőket és sok más hasznos apróságot. A Nyitott Stúdiók program során a látogatók megismerkedhetnek a műhelystúdióban folyó munkával, és a tervező segítségével kis kulcstartót is készíthetnek maguknak, melyet emlékbe hazavihetnek.
www.laoni.hu

POS1T1ON

Október 7.

 

A POS1T1ON egy tér- és tárgytervezéssel, vizuális brandinggel és designkommunikációval foglalkozó design stúdió. Tagjai: Kavalecz Eszter, Kálóczy Zoltán, Kertész Attila, Mészáros András, Ötvös Kinga, Simonfalvi Bence és Varga G. András. Céljuk a designtudatos gondolkodás széles körben való népszerűsítése többféle médiumon keresztül. Napi inspirációs blogjuk, konceptuális designpartijaik, a különböző kreatív területek képviselőivel való együttműködéseik mind erről a szellemiségről tanúskodnak. A 2011-es Design Héten debütál második bútorkollekciójuk, melyet a USE unused divattervező csapattal közösen álmodtak meg.

A POS1T1on a program keretében a legfrissebb, eddig publikálatlan terveit és bútorait mutatja be látogatóinak.

www.pos1t1on.com

 

THE GARDEN STUDIO

Október 6, 8.

A Garden Studiot Sikó Bálint webdesigner és Tomcsányi Dóri divattervező alapította 2011. nyarán. Stúdió, játszótér, műhely, showroom és webshop – a vizuális kommunikáció és az öltözéktervezés szerteágazó áramkörei találkoznak itt. Nem meglepő, hogy bemutatkozó projektjüket éppen a határterületeken mozgó kreativitás hozta létre.
A Garden Studio a Design Hétre Herczeg Tamás (Bios), Mórász Dávid (Micro.D) és László Márk (Blakshep) közreműködésével egy olyan virtuális próbafülkét készített, ahol Tomcsányi Dóri őszi-téli kollekciójának darabjait átöltözés nélkül is fel lehet próbálni. A projekt alapja a videójátékoknál is alkalmazott kinetikus technológia.
www.thegardenstudio.hu
www.doritomcsanyi.com

 

WANDA

Október 6, 8.

 

A stúdió alapítója Ferencz Vanda, aki 2007-ben diplomázott a MOME formatervező-fémműves szakán. Egyaránt foglalkozik sorozatgyártásra szánt divatékszerek tervezésével és egyedi ékszerkészítéssel. A nemes és színesfémek mellett számos egyéb anyaggal is dolgozik, többek között karbonnal és szövetekkel, műgyantával, nemes fákkal, és így tovább.
A kényelmes és magas esztétikai minőséget képviselő ékszerek alkotója indulásakor Magyarország egyik legelismertebb divatmárkájának tervezett kiegészítőket.
Wanda 2011/12 őszi/téli ékszerkollekciójának darabjai a Design Hét alkalmára különleges színvilágban jelennek meg, melyek a program ideje alatt a stúdióban megtekinthetők, és 50%-os kedvezménnyel meg is vásárolhatók.
www.ferenczvanda.hu

Fotók és szöveg forrása: Design Hét

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása