OurFashion

Ti kérdeztek - Mi válaszolunk: Hol vegyünk nagy méretű női cipőt?

2011.április.16. 12:31

fashionista

7 komment

Az egyik olvasónk az alábbi levelet küldte nekünk a napokban:

Kedves Ourfashion!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy vajon merre találnék magamnak nagyméretű, szép női cipőt. 22 éves vagyok és 41-42-es lábam van. A 41-es sajnos  egyre ritkábban jó rám, így azoknál a márkáknál, ahol a számozás egyáltalán elmegy 41-ig, kevésszer járok sikerrel. Főleg a lapos talpú vagy a kis sarkú cipők érdekelnek, mert a 174 centimhez, ha hozzá jön még a sarok mérete, akkor egyből "kiemelkedek" a tömegből és a pasik feje fölött is simán elnézhetek, ami valljuk be, nem túl ideális. Tehát a vágyam egy szép ugyanakkor strapabíró, mindennapi használatra alkalmas, és ne adj isten kényelmes cipő. Mostanában úgy érzem a szokottnál is nehezebb ilyet találni, sőt szinte reménytelen. Általában Londonban szoktam őket begyűjteni, de most egy darabig nincs kilátásban utazás. Kérlek, ha van valami ötletetek, segítsetek nekem.
Köszönettel:
V.
ui. Szuper a blog! Minden nap figyelem:)

Először is mindig emlegetem nektek az eBayt, mert ott rá lehet szűrni méretre (ami jelen esetben 8-9 brit vagy 11-12 amerikai méret a Fashion Guide méretátváltója szerint) és fazonra is és több száz csinos, vadonatúj darabot lehet találni elég jó árakon (ha pedig amúgy is Londonban szoktál c1pőt venni, akkor ajánlom, hogy azokat a márkákat keresd (és persze abban a méretben) amit korábban már próbáltál.

A webshopok közül még külföldről az asos.com és itthonról a Cipőexpress is tud 42-es méretben (vagy akár még nagyobban) szállítani.

A Debenhamsbe (frissen nyitottak a Westendben) is érdemes ellátogatni, mert a weboldalukon vannak nagyobb méretű női cipők (41-esre fixen emlékszem), hátha hoztak be belőlük itthonra is.

Ha pedig tudtok még több megoldást a fenti kérdésre, akkor válaszoljatok a kommentekben, ha pedig kérdésetek van, akkor írjatok az info@ourfashion.hu címre nekünk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.16. 17:16:31

Nagymamámnak volt 41-42-es lába, de olyan kis piskótának hatott, mivel elég magas is volt. Nagypapám egy suszter barátjával csináltatott neki szép szandálokat. Meg férfi cipőket hordott...

Énbagoly 2011.04.17. 09:23:58

Azért ez már nem akkora probléma. Nekem 41-es a lábam, a lányomnak 42-es.
41-esig gyakorlatilag már minden nagyobb márkának vannak cipői. De pl ha olasz márkájú cipőt nézel, akkor az ottani 41-es megfelel a legtöbbször a 42-esnek.
Nem kell hinni a számozásnak legtöbbször. :)

samtelen 2011.04.17. 23:26:49

Az Astoriánál van egy kimondottan nagy méretű (még 44-es is van) női cipőket árusító üzlet. Egyébként a Humanicban is sokszor látok 42-es méretűeket.

"174 centimhez, ha hozzá jön még a sarok mérete, akkor egyből "kiemelkedek" a tömegből és a pasik feje fölött is simán elnézhetek, ami valljuk be, nem túl ideális."

Én 175 centi vagyok, de soha nem csináltam problémát abból, hogy a férfiak fölé növök. Az legyen az ő bajuk: "Hej Jancsika, Jancsika, nőttél volna nagyobbra..." :-)

anjou 2011.04.18. 00:02:41

Sajnos az én problémám ennél még nagyobb (szó szerint.) Én a 43-44es méretet hordok, amit gyakorlatilag lehetetlen itthon kapni, kivétel a fent említett cipőboltot, ahol viszont rémisztően ódivatú darabok vannak. Legközelebb Bécsben tudok egy olyan boltot, ahol nagy választékban vannak nagyobb cipők (Humanic Extra Mariahilfestrasse). Én interneten nem szívesen veszek cipőt...
Függően amúgy a pénztárcádtól, de a nagyobb német márkáknak -Högl, Gabor - szokott lenni 42esig.

Style&Budapest · http://styleandbudapest.blog.hu/ 2011.04.18. 09:17:00

A Csóra cipőboltokban néha még 44es cipőket is lehet találni ;)

Mivel outlet, érdemes többször is ellátogatni, ha az ember nem elsőre találná meg álmai cipőjét
A legjobb üzlet Budapesten a Rózsa utcai, amúgy a Debrecenben lévő :)

www.csora-cipo.gportal.hu/gindex.php?pg=5180765

Style&Budapest · http://styleandbudapest.blog.hu/ 2011.04.18. 09:19:39

Ja, és a Preimer1 Outlet cipőüzleteiben is szokott lenni ilyen méret gyakran :)

marcsi72 2014.04.04. 16:03:15

@samtelen: Ott én is vettem, ileltve csináltattam nemrég egy pár bokacipőt, sötétkék bőrből. Nagyon jól sikerült, szép és kényelmes. A bolt neve Kényelem Cipő.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása