OurFashion

Magyar tavasz: Interjú Anh Tuannal a tavaszi-nyári kollekciójáról

2011.február.01. 09:12

*Bianka*

3 komment

Luu Anh Tuan vietnámi gyökerekkel rendelkező magyar tervező, akit gyönyörű táskái, kiegészítői tettek ismertté az elmúlt években. Most új tavasz-nyári kollekciójáról valamint vietnámi bemutatójáról kérdeztük.

 

Volt ready-to-wear női kollekciód korábban is, de Téged mégis elsősorban, mint táska és kiegészítő tervezőt ismertünk. Mi ennek az oka?

 

 

 

Szeretnénk nyitni egy szélesebb vásárlói réteg felé, valamint fontos volt, hogy különböző stílusú nők is hordhassák az általam készített darabokat. A korábbi kollekciók elég extrémek voltak, ezért nehéz volt személyessé tenni őket. Az új kollekcióval azonban már nem merül fel ilyen probléma.

 

Az eddigi kollekciók inkább kevesebb, de nagyon látványos image darabokból álltak. Erősen érződött rajtuk, hogy kézzel, majdnem haute-couture technikákkal készültek. Még, ha a design egyszerű is volt, nagyon sok munka volt az anyaggal, mint például amikor kis bőrdarabok összevarrásából állt össze egy szoknya. Ennek eredményeképpen nagyon szofisztikált lett a kollekció, már-már túl elegáns darabokkal.

Az új kollekció más, mert az anyagokat megmunkálás nélkül használtuk fel.

 

Mi inspirálta az új kollekciód?

 

Amikor egy új szezonon dolgozunk először egy koncepcióval kezdjük. A mostani tavasz-nyári évszakban a baby-dollok inspiráltak minket. Végeredményben egy sokkal könnyebben hordható, de mégis elegáns darabokból álló kollekció született.

 

Miért teljesen fekete?

 

Nagyon szeretem a feketét, különösen a különböző árnyalatokat rajta, amiket az anyag mozgása és a fény idéz elő. Könnyen hordható is, és egyszerű kombinálni.

 

 

A másik újdonság a szaruból készült ékszerkollekciód...

 

A szaru az ázsiai vízi bivalytól származik. Ez a faj a Távol-Keleten olyan gyakori, mint Európában néhány helyen a szarvasmarha.

Minden évben meglátogatom Hanoit és a környező vidéket, hogy tanulmányozzam a helyi kézműveseket. A technika, amivel a szarut feldolgozzák egészen ámulatba ejtő. Most ezek a nyakláncok és karkötők lettek az utazásom eredményei. Más, nemzetközi márkák, mint például az Hermés is Hanoiban készíti szaruból készült kiegészítőit.

 

Nemrég mutattad be a 2011-es őszi-téli kollekciódat Vietnámban. Hol volt ez, és milyen rendezvény alkalmából?

 

Hanoiban tartottak egy divatbemutatót a város alapításának 1000-ik évfordulójára, amit az ország legnagyobb divathete keretén belül szerveztek meg. Öt tervező kapta meg ezt a kivételes lehetőséget, akik között volt egy német, aki Vietnámban dolgozik, három helyi tervező és én. Jómagam is Hanoiban születtem, de nagyon kis koromban költöztünk el, ide Magyarországra.

 

 

Európai, vagy vietnámi tervezőnek tartanak ott?

 

A vietnámiak számára én európai tervező vagyok, még úgy is, hogy a mostani kollekciót Hanoi inspirálta. A város másik neve a “repülő sárkány”, mely megjelenik a választott anyagokban és a mintákban is.

 

A tavasz-nyári kollekció már elérhető az OurStyle Boutique webshopjában.

 

Szöveg: Füster Anett

Fotók: OurStyle, és Anh Tuan archiv.

 


 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maggy 2011.02.01. 10:28:45

Szép. Ő nem hibázik.

maggy 2011.02.01. 10:29:42

Szép! Ő nem hibázik.

principessa1121 2011.02.01. 11:00:06

Nekem nagyon tetszik, még ha sajnos nem is az én árkategóriám. És végre csinosak a modellek! :)
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása