OurFashion

Leárazáshíradó

2010.december.29. 12:32

fashionista

9 komment

Hétfő óta rengeteg üzlet kezdte meg a szokásos szezonvégi leárazásait, lentebb következzen egy körkép arról, hogy melyik boltban milyen áruminőséget/árakat/tömeget tapasztaltam hétfőn és kedden, a kommentekben pedig lássátok el ti egymást tanácsokkal!

H&M: Most is a szokásos 1500-3000-5000 forintos sávos árazást léptették életbe, és nem pedig adott százaléknyi kedvezményt biztosítanak. Viszonylag kevés termék kapható olcsóbban, (pl. kardigánok, ruhák, kevés nadrág, 1-2 fajta blúz) és azok is erősen mérethiányosak (42-44-es viszonylag több volt, átlagos méretek szinte semennyire), illetve figyelni kell arra is, hogy több koszos, alapozófoltos darabot is kitettek, amit egy kényes anyagból nem mindig könnyű kiszedni. Az Aréna Plázaban nyugodtan lehetett nézelődni, a váci utcaiban szinte semmi sincs, a vörösmarty téri tömve volt, rengeteg a külföldi.

Mango: Rengeteg jó dolgot lehet látni, viszonylag rendezett körülmények között mind az Aréna Plázaban, mind pedig a Váci utcán. Rengeteg kabátjuk van még, de szabásokban/színben/anyagban nem nagy a különbség az elmúlt öt évben a Mangoban kapható darabok és a mostani felhozatal között. Az erősségük a sokféle szabású és méretű farmer, a mintás ruhák, a partizós darabok és a valamilyen módon (tüllel/kövekkel/mintákkal/stb.) megbolondított pólók. Mivel a leárazás mértéke 10-50%, szerintem lesz még olcsóbb is.

Promod: Az Arénában beláthatatlan, turkálóhangulatot árasztó ruhahalmok űztek ki egy perc után az üzletből, a Váci utcában viszont nagyon rendezett volt minden, óriási a választék (méretben is), főleg a szoknya/ruha/felső az erősségük (idén elsősorban csipkéből), cipő és farmer alig volt. Pozitívum, hogy a próbafülkében és a kasszánál sem kellett várakozni.

Calzedonia, Intimissimi: még nem kezdték el a leárazásokat

Zara: Az Aréna Plazában, főleg a férfi osztályon óriási káosz volt, itt is hamar feladtam, a női részlegen itt szintén rengetegen voltak és sok volt az összedobált ruhakupac, viszont gyönyörűek voltak a cipők és a vászonnadrágok , értük megéri a pár percnyi kellemetlenség. A próbafülkéknél kígyózott a sor, nagyon sokat kellett várni. A váci utcai sokkal rendezettebb képet mutat, csilliárdnyi felső volt kirakva (a fentebb említett gyönyörű cipők/nadrágok mellett). Elegánsabb, 'irodai' holmikért, Eszterházy kockás zakókért, szép selyem darabokért érdemes ide benézni. Amikor én voltam ott, sem a kasszánál, sem a próbafülkénél nem kellett sokat várnom. Csizmák már 7000 forinttól, lapos talpú cipőcskék már 5000 forinttól vannak.  

Oysho: Sokat kellett várni a kasszánál és a próbafülkénél is, de gyönyörű fehérneműik vannak, nagyon kedvező árakon (bugyik 900 forinttól, melltartók 1800 forinttól). Többféle pizsama is van, illetve külön szekció a Hello Kitty/Betty Boop/Tinkerbell rajongóknak. (Ez ne rettentse el a klasszikus ízléssel rendelkezőket, tényleg megéri körülnézni.) 

Pull&Bear: Az Aréna Plázában sok holmi van kipakolva, az erősségük a rövid kabátok (orkán illetve vászon anyagból), farmernadrágok, tweed és farmersortok, kötött felsők, de óriási volt a tömeg és a várakozási idő, emiatt mindenkinek szüksége lesz türelemre.

Springfield: Kötött holmikat, csillámos felsőket lehet találni, az egyszerű szabások és a casual darabok kedvelőinek érdemes bekukkantani, férfifronton erősebbek, érdekesebbek a kollekcióik, így inkább nekik ajánlom.

Women's Secret: Kevés nőies/csipkés/selyem darabot láttam a Váci utcában náluk, (és azokból is mindössze 1-2 darab bugyi, nagyon kis méretű melltartó, minimális harisnyatartó, stb.) viszont nagyon sok meleg pizsamájuk van polár illetve thermo anyagokból, kedves jegesmedve vagy eszkimó mintával.

Bershka és Stradivarius: Azért veszem őket egy kalap alá, mert a Váci utcában és az Arénában is nagyon közel vannak egymáshoz és ugyanaz jellemzi őket: sorbanállás a próbafülkénél és a kasszánál is, szétdobált cipők, rengeteg ember, az asztalokra helyezett darabok pedig össze voltak gyűrve-ráncigálva. Sajnos pont emiatt alaposan át kell nézni a kiválasztott cuccokat, mert sok a hibás, szakadt, szétfeslett darab. A Stradivariusban nagyon nagy a kabát és a felsőválaszték, de farmert is lehet találni, a Berskában pedig mindent beterítettek a cipők, a pólók és a fényes pufidzsekik.

 

Megosztás:
9 komment

Címkék: leárazás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlottes · http://charlottesbox.blogspot.com/ 2010.12.29. 13:04:43

Ritkán tapasztalt tömeg és káosz volt. Nem nagyon szeretek turkálni a cuccok között, mert sokszor ugyan azok kerülnek a kezembe, hamar fel is adtam a nézelődést, inkább még várok a további leértékelésekre, és a kisebb ember áradatra.Nekem a legjobban a Stradivarius kabát, és a Pull and Bear pulcsi és farmer felhozatala tetszik. A pólók szinte mindenhol egyformák.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.12.29. 18:45:54

A Mangoban (Aréna, Westend, Alee) nagy tömeg volt az elmúlt napokban. Nagyon sok minden 50%-os és nem érdemes tovább várni, mert sok esetben nincsen már S,M méret.
A Triumph-ban -30% kedvezmény van, de a drágább melltartók idén sincsenek leárazva.

Győri Árkád (Mango, Zara) és Bécsi (SCS) beszámoló hamarosan...

magdalena.w · http://lenaswardrobe.blogspot.com 2010.12.29. 19:51:59

Én holnap készülök nekivágni az Allee-nak, de van egy olyan érzésem, hogy besokallok majd és inkább elrohanok mozizni.

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2010.12.29. 22:19:06

A New Yorkert kár kihagyni,ott van a legtöbb és legjobban leárazott cucc.
Tavaszi és/vagy bőrkabátok 3000-8000-ig, téliek is vannak ugyanennyiért, szép ruhák 3000 körül, leggingsek 1500ért, szoknyák 1500-2000 között, trikók,pólók 890-1990 között. Érdemes a kevésbé népszerű üzleteket látogatni,ott még rengeteg minden van.(én Érden lakom,itt tömve van a bolt)

A C&A-ban pedig 550-2000-ig vannak leárazott SIX ékszerek.

szünidei matiné 2010.12.29. 23:04:40

@magdalena.w: Ma én is ott jártam, sokan voltak, de egyáltalán nem volt vészes (legalább is a Westendhez képest üdítően kevesen voltak). Aki cipőt keres, annak érdemes benézni a Humanicba és a Salamanderbe is, sok téli és alkalmi cipő le van árazva.

vadmeggymag23 2010.12.29. 23:18:44

Nagyon örülök ennek a bejegyzésnek mert sajnos a héten nem lesz időm,de jövő hét hétfőn én is a nyakamba veszem a várost és leértékelés vadászaton leszek:)
Én egyébként a Vero Moda/Jack and Jones üzletben dolgozok és nálunk is elkezdődött a leértékelés!Kabátok 4990.-től,pólók 990.-től,pulóver 1990.-től,sálak/kendők 990.-től és szilveszteri party kiegészítők is vannak 990.-től!Érdemes benézni!Mammut2,Árkád,Aréna pláza---Vero Moda:)

magdalena.w · http://lenaswardrobe.blogspot.com 2010.12.29. 23:22:03

@szünidei matiné: Köszi szépen, egy kicsit megnyugtattál. Rettenetesen irtózom attól, ha tülekedés van egy üzletben és szinte még a kezemből is kitépik, amit épp nézegetek.

GodMother · http://www.veszta.hu 2010.12.30. 19:06:28

A győri Árkádban ma nem voltak túl sokan.
H&M-ben nagyon kevés ruha van leárazva, azok is nagyon hiányos méretezésűek. (Ti láttatok már a h&m női osztályán 32-es méretű ruhát? Én ma igen, gyönyörű volt, de csak az az egy volt belőle:( )
Zarában nagyon sok minden van akciós, és még nincs kifosztva a bolt.
Mangóba nem volt időm bemenni.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.12.30. 20:00:33

Ma én is a győri Árkádban voltam, nincsen tömeg, a próbafülkék fele üres és majdnem minden méretből van választék (Mango, Zara, Promod). A H&M-be szinte sehol sem érdemes bemenni csak a bóvli van leárazva. A Salamander bolti cipőknél érdemes még az
50%-os leárazásig várni.
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása