OurFashion

Tush Magazine első felvonás - Bryanboy

2010.december.28. 11:28

**Anna**

18 komment

A januári Tush Magazine egyszerűen fantasztikus, néhány órával ezelőtt bizonyosodtam meg róla az újságárusnál. Friss és lendületes, kapásból négy érdekes divatanyaggal találtam szembe magam, ezekből kettőt veletek is szeretnék megosztani, valamint tanácsolom az újság mielőbbi beszerzését. Három cimlappal kapható (én 2-t találtam csak a boltban) az egyiken maga, az androgün stilus úttörője, a hires blogger, Bryanboy szerepel. De nemcsak hogy ő csillog-villog az első oldalon, hanem a lap szerkesztésében, a fotózásokban is nagy szerepet kapott, sőt még egy róla készült sorozatot is megszemlélhetünk.

 

Megosztás:
18 komment

Címkék: fotó érdekesség tush magazine

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2010.12.28. 18:21:01

Kedves OurFashion, kedves Anna!

Megírtam már többször az építő jellegű véleményem itt kommentben (más-más stílusban), azonban az a bizonyos biztosíték most csapódott ki.

Délután néztem, és volt itt egy komment, amiben valaki felhívta a figyelmeteket, hogy az BrYanboy és nem Brianboy. A hozzászólásban egy csúnya szó nem volt, a stílust tekintve átlagosnak mondható (főleg a meztelen képes bejegyzések kommentjeivel összehasonlítva, amik a mai napig ott hevernek a poszt alatt), azonban mégis törlődött.

1. Szívetek joga egy több mint egyhónapos hírről beszámolni, az ország - hogy titeket idézzelek - MEGBÍZHATÓ divatblogján.
2. Szívetek joga egy divatkörökben világhírű blogger nevét elrontani (úgy, hogy az az általatok beillesztett magazinborítóról 32-es betűmérettel üvölt).
3. Viszont az, hogy önkényeskedve cenzúrázzátok itt az olyan hozzászólásokat, amelyek a netikett szabályait semmilyen módon nem sértik, szerintem undorító. Miért nem lehet bent hagyni és úgy megváltoztatni a címet. Ciki lenne? Az, de fel kell vállalni.

Mivel tudom, hogy ez a komment is törlődni fog, azért leírom pár gondolatomat.

A blogotok már régóta nem Magyarország 1. számú divatblogja. Csupán jókor voltatok jó helyen, ennyi.
Elavult híreket posztoltok, minden második bejegyzés vagy bugyuta körkérdés 0 információval (mellesleg pont olyan kérdésekkel, amiket megválaszolva megvillanthatjátok meseszerű és tökéletes életetek egy-egy részletét), vagy reklám (amiről olyan álcázva tudtok írni, hogy az ember tényleg elhiszi, hogy ezt azért írjátok, mert fontosnak tartjátok) vagy egy-egy polyvore összeállítás, ami 2 percnél több időt nem vett igénybe.

Bosszantó a nem kattintható fejléc, a szintén csak egy képként beszúrt oldalmenü.

A bejegyzések rosszul szerkesztettek, teljesen el van csúszva minden.

Helyesírás tekintetében inkább nem minősítem a blog tartalmát, megtették már helyettem mások.

Kicsit körül kéne nézni a 'piacon' és észrevenni, hogy ezer másik blog lehagyott titeket és kicsit visszavenni ebből a magyar divatdiktátor wannabe stílusból.

Szerintem.

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2010.12.28. 19:43:16

@mzd: Teljesen osztom a véleményt,ha törlitek,ha nem. Régebben mindennap olvastam a blogot,vártam az újabb bejegyzést,de mostmár kezdem úgy érezni,hogy a saját,személyes hobbiblogom jobb,mint az OF. Mellesleg ha a divatszakmában otthon érzitek magatokat és ha jól tudom,mozogtok is benne,akkor nem ilyen színvonalú bejegyzéseket kellene írni.

Nem a személyetek ellen szól,csak tényleg ezt gondolom egy ideje a blogról.

micimacko007 2010.12.28. 21:18:09

@mzd: hat igen az en kommentem ugy nezki ki lett torolve..nem baj, nem erdekel,de tenyleg nem szep toletek es megalazo...regota olvasom ezt a blogot,de minden masodik post el van rontva vagy a helyesiras miatt vagy csak siman a zero odafigyeles...
MZDnek teljesen igaza van,gondolom most is torolni fogtok,de elgondolhato ez a bejegyzes...

**Anna** 2010.12.28. 23:54:37

Természetesen nem fogom törölni, hanem tanulni fogok a hibákból.

*Bianka* · http://www.ourfashion.blog.hu 2010.12.29. 01:12:01

Kedves mzd!

Most már nem mehetek el komment nélkül a folyamatos "kritikáid" mellett. Tudom, hogy melyik blog a piacvezető Magyarországon. Jelenleg Social Media Specialist-ként dolgozom az ország egyik legjobb reklámügynökségnél, és kezemben van a divatblogok statisztikája hétről hétre. Azt hiszem, hogy egy havi MINIMUM 400 000-es oldalletöltéssel rendelkező divatblog az ország egyik legolvasottabbja blogja, saját területén pedig abszolút piacvezetőnek számít. Nap mint nap találkozom olyan médiaszemélyiségekekkel, akik elismerik a munkánkat. És, hogy miért van ez? Azért mert már három éve folyamatosan visszük ezt a blogot, sok elismeréssel és médiamegjelenéssel karöltve. Igaz, hogy az három év alatt a teljesítményünkben vannak hullámok, és az is igaz, hogy a hármunk színvonala sem kiegyensúlyozott, de az olvasottságunk folyamatosan nő. Egyetértek azzal az a kritikával, hogy nem mindig vagyunk aktuálisak, de mi ezt a blogot 12-13 óra aktív munka mellett írjuk, nem úgy mint mások, nem szabadidőnkben, és emellett nem mindig célunk, hogy egy aktualitásokkal fűtött divatblog legyünk, mi a véleményünket és érzéseinket írjuk le egy-egy anyagról. Ettől függetlenül nem tartom korrektnek, hogy kritikán kívül mást NEM fogalmazol meg a kommentekben. Ha bajod van a bloggal, nyugodtan foglalkozz a sajátoddal, fejleszd azt és abba ölj energiát.

Üdv, Bianka

crystalized 2010.12.29. 10:30:29

Akkor valószínűleg ez érződik a blogon, már egy jó ideje...Hogy megelégedtek a mennyiséggel, és nem hajtotok a folyamatos minőségre. Mert lehet, hogy ti vagytok a legismertebbek, de minőségileg több, kisebb 'amatőr' blog is lekörözött benneteket. Kár.

micimacko007 2010.12.29. 10:41:05

@**Anna**: ezert ment kukaba a kommentem mi...

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2010.12.29. 12:43:08

@*Bianka*: az,hogy elismernek titeket,tény,de nem a mostani munkáért. Én személy szerint most fogalmazok meg először kritikát,szóval még azt sem lehet mondani,hogy mindenbe belekötök.
De tény,hogy ez a komment inkább csak mentegetőzésnek tűnik. Elismerésekkel és számokkal dobálózni meg lehet,csak semmi értelme.Olyan ez,minthogy JUstin Bieber-t is 200 millióan hallgatnak,de az még nem azt jelenti,hogy jó.
A ,,foglalkozz a saját blogoddal" meg tényleg nem érv.INkább arra kellene törekedni,hogy visszahozzátok a régi színvonalat szvsz,mert mondjuk pár hónap múlva lehet,hogy ez már kevés lesz és akkor tényleg hiábavaló lesz felemlegetni a régi elismeréseket.

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2010.12.29. 15:08:30

@*Bianka*:

Kedves Bianka!

Örülök, hogy kritikának és nem kritizálásnak írtad. (bár az idézőjelet még mindig nem értem, kíváncsi lennék rá - őszintén -, hogy Nálad mi meríti ki a kritika fogalmát)

Ugyanis amikor legtöbben itt negatív véleményt mondanak, azt eléggé hétköznapi stílusban teszik, és semmi ötlet, magyarázat, megoldási javaslat nincs a hozzászólásukban.

Ezzel ellentétben én kiemeltem azokat a részeket, amiket kritikusnak találok.

Te is beláthatod, hogy ha nem érdekelne a blog (bár már egyre kevésbé érdekel, sőt), akkor nem álltam volna le és nem tartottam volna tükröt elétek.

Örülök neki, hogy ilyen felelősségteljes munkád és rálátásod van a dolgokra, de a statisztika nem mindig reális.

Olvastam most Kremyyy kommentjét mielőtt írtam, de előtte nekem is az jutott eszembe, hogy a Győzike show is kimagasló nézettséggel ment, Kiszel Tünde videóját is több tízezren nézték meg az interneten, még sem tudnám azt mondani rájuk, hogy bármekkora közük is van a minőséghez.

Sajnos egyre inkább az a tendencia itthon, hogy a minőségi dolgok háttérbe szorulnak, és a kevésbé igényesekre van nagyobb igény.

Ezért nem is értem, hogy miért jössz számokkal, hiszen ezek objektívek.

Mit kapott az olvasó, ha idejött az elmúlt egy hónapban?

- Tortás nyereményjáték, hetente poszt róla (Unalmas)
- Betesztek egy lookbookot és odaírjátok, hogy nektek a kék táska tetszik róla (ezt azért jegyzem meg, mert szerintem egy divatblognál fontos lenne a személyes hangvétel, és nem csak egy sor erejéig. Az ember, ha olvas titeket, nem hiszi el, hogy jártasak vagytok a divatban, hiszen eszemet sem tudom, hogy mikor volt itt olyan bejegyzés, amiben pl. - Méhes Regina Instant Fashion blogja jut eszembe - ducibb lányoknak adtok öltözködési tanácsot, esetleg sminktippek, hazai divattrendek, stb.)

Egy angol cikket 1:1 (ha sikerül pontosan) lefordítani, vagy egy editorialt beszúrni pedig nem kell divatban jártasnak lenni, hogy meg tudja valaki csinálni.

Így az "olvasottságot" inkább a jó PR-nak köszönhetitek, szerintem.

Sajnálom, hogy a hozzászólásom 95%-ára nem reagáltál, hiszen olyan dolgokat hoztam fel, amiket simán lehetne orvosolni. Gondolok itt például a dizájnra, hiszen a kialakult stílusotokon nem lehet már alakítani.

"Ettől függetlenül nem tartom korrektnek, hogy kritikán kívül mást NEM fogalmazol meg a kommentekben."

1. Nem akarok nagyképűnek tűnni - hiszen nincs is mire -, de 100 blogtulajdonosból 99 megköszönné, ha valaki ilyen listát írna a véleményéről a blogjával kapcsolatában és hogy min tudna javítani, hogy fent tudjon maradni.

2. Sajnálom, hogy Te ezt látod, ha visszaolvasod majd a kommentjeimet - bár nyilván nem fogod -, észreveheted, hogy többször volt régebben olyan, amikor a blog/bloggerek védelmére keltem itt az OurFashionön. Most, hogy látom, hogy nincs értelme, így többet nem fogom, ígérem.

Összességében: kicsit megrémiszt, hogy Nektek elég a 400.000-es oldalletöltés és a kritikát pedig nem tudjátok/akarjátok jól kezelni.

'Ha bajod van a bloggal, nyugodtan foglalkozz a sajátoddal, fejleszd azt és abba ölj energiát. '

Megígérem, hogy fogok, szerencsére itt van előttem a rossz példa, hogy milyen az, amikor valaki beleun a projektjébe.

Üdv,
Dávid

mimic061 2010.12.29. 16:55:27

Szerintem nagyon gáz ez a hiba. Ha tényleg ilyen jók vagytok akkor bocsánatok ezreit kellene itt látnom nem pedig védekezések meg hogy de mi vagyunk a legjobbak. háát én régebben ránéztem párszor erre a blogra, de annyi is volt, mert találtam olyanokat, amik sokkal jobban érdekeltek, érdekesebbek, frissebbek, stb. tudom ez az én véleményem stb. mindegy. én csak ennyit akartam, csak ezért regisztráltam, maradok azoknál a blogoknál amik fényévekkel jobbak.

vagy csináljatok valamit rendesen de félig felesleges.

asimlis 2010.12.29. 17:56:54

@mzd: Hellóhelló, te melyik lányba vagy szerelmes? Reménytelenül?

gerabera 2010.12.29. 18:06:46

@mzd:
Te vagy a legfárasztóbb kommentelő, akit valaha láttam. Ha ennyire szar az egész OF, miért szánsz rá órákat, hogy negédes, álságos, segítőszándékba oltott, valójában tudálékos, pitiáner és rosszindulatú kommenteket írj? Miért kavar benned ekkora érzelmi viharokat az OF? Ahogy látom, van blogod, igaza van Biankának, foglalkozz inkább azzal, és akkor mindenki sokkal boldogabb lesz.

serenna 2010.12.29. 19:15:55

Kedves OurFashion!

Bár én nem igazán régen olvasom a blogot (kb 1 éve), de pár észrevételem nekem is lenne, hogyan lehetne felhasználó barát a blog.
Jó lenne ha a fejléc, van a facebook logó feletti OF logóra kattintva vissza lehetne a blog főoldalára jutni. Nekem ugyan nincs blog.hu-s blogom, de szerintem (vagy legalábbis remélem) meg lehetne csinálni azt, hogy a blog főoldalán kicsi, vagy egy nagy kép jelenne meg, és lenne egy elolvasom rész ahol az egész bejegyzést lehetne elolvasni, az egész alakos képek itt jelenének meg. Akkor a képek betöltése sem lenne olyan zavaró, mint megvárni, nem tudom hány bejegyzésnek tartalmának betöltését. Az utolsó ami szemet szúrt az a játék szabályok. Ha már játék van szabályokkal akkor nektek kéne azokat betartatnotok. Több olyan játék volt mostanában amikor logókat, vagy valami más jelzést kellett rátenni a képre, és olyanokat engedtettek játszani akik ezt nem tették meg, ez a többi indulóval szembe, akik betartják a szabályokat nem fair. Ilyenkor nektek kéne szólnotok az illetőknek.
Ez csak pár javaslat, vagy átgondoljátok vagy nem.

**Anna** 2010.12.29. 20:16:29

Mivel én inditottam el egy ciki hibával, majd egy meggondolatlan döntéssel ezt az áradatot, úgy érzem nekem is reagálnom kell kicsit hosszabban. Nem akartam magyarázkodni, vagy visszavágni,valamint reménykedtem, hogy talán azok az olvasók is megszólalnak, akik még szeretik a blogunkat. Rettentően rossz érzés, hogy ennyien csalódtatok a blogban, a közös gyerekünkben, abban a hobbinkban, amit nektek teremtettünk. Hibát én magam is látok, és egyetértek a kritikák bizonyos pontjaival, ezeket orvosolni is fogjuk (kezdve a kattintható fejléccel).
Mostnanában tőlem sokkal kevesebb posztot olvashattatok, ennek okát most nem fogom részletezni, de mindenképpen változtatni szeretnék ezen. Tudom, hogy úgysem kell, és nem is lehet mindig mindenkinek megfeleni, de mikor ilyen brutális kritikákat kap egymás után az ember, elgondolkodik az egészen.
Mondhatnám, hogy olvass mást ha nem tetszik, nem kötelez senki ennek a blognak a látogatására, de mégsem teszem. Mert a most nekünk esők régen szerették, élvezték az OF-et, ma pedig ilyen visszajelzéseket kapunk. Én leszűröm, átgondolom a kritikákat, mindent a helyére teszek, utána pedig újult erővel kutatok nektek új hirek után.

crystalized 2010.12.29. 22:18:12

@**Anna**: Így kell reagálni egy kritikára, reméljük a legjobbakat :)

szünidei matiné 2010.12.29. 22:48:12

Én is gyakran megkérdezem magamtól, miért olvasom még mindig a blogot, úgyis csak felbosszantom magam vagy a tartalmon, vagy a helyesíráson, vagy a bugyuta fogalmazáson. Most magamba néztem, és arra jutottam, igazából csak megszokásból, úgyhogy ideje váltani.

Bianka, a válaszod nem volt túl elegáns. Egyre gyakrabban reagáltok „örülj, hogy olvashatsz!” stílusban, ami nem vet túl jó fényt rátok. Nem hinném, hogy bármire mentség lenne, hogy mikor, mennyi munka mellett írjátok, ez nem tartozik ránk. Úgy sejtem, hogy a blogotok, még ha közvetve is, de hosszútávon mindenképpen megtérülő befektetés. Viszont, ha nem vagytok nyitottak a visszajelzésekre, és nem keresitek a megújulás lehetőségét, az előbb-utóbb megteszi a negatív hatását, akkor is, ha jelen pillanatban nem ezt mutatják a számok. (A bűnrossz helyesírásra pedig tényleg semmi, de semmi mentség nincs!)

Az olvasottság részben valóban a régebbi lelkesedésetek eredménye, másrészt pedig komoly támogatást kaptok azzal, hogy gyakran index főoldalas a blog. (Kíváncsi lennék, hogy a látogatottsági statisztikákon mennyit dobnak az index címlapos fehérneműs vagy más, indulatokat kavaró bejegyzések.) De, ahogy más blogoknál is sokszor látható, ez nem kőbevésett állapot... Ha felkarolnak egy szebbet/jobbat, már nehéz lesz mit tenni.

A kritikát építőnek szántam, mert úgy gondolom, van értelme. Nincs blogom, amit csinosítgathatnék, úgyhogy kénytelen vagyok ebbe ölni az energiát.:) És igaza van mzd-nek abban, hogy nagy kincs a részletes és konkrét visszajelzés, mert akár tetszik, akár nem, az olvasó adja a forgalmat.

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2010.12.30. 20:14:12

@**Anna**: Köszönöm a korrekt választ, Anna!

(Tőled legalább kaptam :-))

feketébenafehér 2011.01.03. 00:54:40

Cserébe a Facebook profilotok kiváló;)
designed by zawar.hu built by annajuli
süti beállítások módosítása